Fantastic Four: Hopeasurffari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fantastic Four: Hopeasurffari
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Fantastic four rise of the silver surfer.jpg
Ohjaaja Tim Story
Käsikirjoittaja Don Payne
Mark Frost
John Turman
Perustuu Stan Leen ja Jack Kirbyn sarjakuvaan Ihmeneloset
Tuottaja Avi Arad
Bernd Eichinger
Ralph Winter
Säveltäjä John Ottman
Kuvaaja Larry Blanford
Leikkaaja William Hoy
Peter S. Elliot
Pääosat Ioan Gruffudd
Jessica Alba
Chris Evans
Michael Chiklis
Julian McMahon
Kerry Washington
Andre Braugher
Laurence Fishburne
Doug Jones
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Iso-Britannia
Saksa
Tuotantoyhtiö 20th Century Fox
Marvel Entertainment
1492 Pictures
Constantin Film
Ensi-ilta Yhdysvallat 15. kesäkuuta 2007
Suomi 10. elokuuta 2007
Kesto 92 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 130 miljoonaa $
Tuotto 289 miljoonaa $
Edeltäjä Fantastic Four
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Fantastic Four: Hopeasurffari on vuonna 2007 ensi-iltansa saanut supersankarielokuva, jonka pääosassa on Marvelin sarjakuvista tuttu supersankariryhmä Ihmeneloset. Elokuvan on ohjannut Tim Story, ja sen pääosissa näyttelevät Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis, Chris Evans ja Julian McMahon.[1] Elokuva on jatkoa kaksi vuotta aiemmalle elokuvalle Fantastic Four.

Elokuva valmistettiin yhdysvaltalais−saksalaisena yhteistyönä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Reed Richards ja Susan Storm valmistautuvat viettämään häitään, kun salaperäinen hopeinen lentävä esine ilmestyy maahan aiheuttaen oputoja ilmiöitä. Kenraali Hager kertoo Reedille esineestä ja sen jättämistä laajoista kraattereista. Reed on luvannut Susanille, että keskittyisi häihin, mutta rakentaa salaa järjestelmän auttamaan satelliitteja esineen seuraamisessa. Esine likkuu myös Latverian kautta ja herättää šokista Tohtori Doomin.

Häiden aikana Reedin järjestelmä havaitsee esineen lähestyvän New Yorkia ja aiheuttaa sähkökatkon. Johnny Storm seuraa sitä ja huomaa sen olevan lentävällä surffilaudalla liikkuva hopeinen humanoidi. "Hopeasurffari" vie Johnnyn mukanaan atmosfääriin ja pudottaa hänet alas. Johnnyn voimat eivät toimi kunnolla, mutta hän juuri ja juuri selviytyy. Palattuaan New Yorkiin hänen voimansa vaihtuvat hetkellisesti Susanin kanssa, jolloin Reed päättellee Surffarin muuttaneen Johnnyn molekyylirakennetta, antaen tälle kuyvyn vaihtaa tovereittensa kanssa voimia kosketuksesta. Reed huomaa myös kaikkien Surffarin vierailemien planeettojen tuhoutuneen. Grönlannissa Doom yrittää liittoutua Surffarin kanssa, mutta tämä torjuu ehdotuksen. Doom hyökkää, mutta Surffari ampuu häntä kosmisella voimalla parantaen tämän kehon.

Reed päättelee Surffarin ilmestyvän seuraavaksi Lontooseen, jonne ilmestyvä kraatteri kuivattaa Thames-joen ja melkein tuhoaa London Eyen. Kenraali Hager värvää itsensä ja vastahakoisten Ihmenelosten avuksi Doomin, joka kertoo havainneensa laudan olevan Surffarin voimien lähde. Reed kehittää takyonipulssigeneraattorin, jolla Surffari voitaisiin eristää laudastaan. Doom taas kehittää toisenlaista laitetta, jonka käyttötarkoitusta hän ei paljasta. Schwarzwaldissa armeijan ja Ihmenelosten operaation aikana Surffari ilmestyy Susanille. Hän kertoo, ettei ole planeettojen tuhoaja vaan sen palvelija. Armeija tulittaa Surffaria, mikä häiritsee tätä kunnes Reed käyttää generaattoria erottaakseen tämän laudastaan. Surffari viedään Siperiaan, jossa tätä kidutetaan tietojen saamiseksi. Susan hiipii tämän luokse ja saa tietää Surffarin mestarin olevan kutsuttu nimellä Galactus. Galactus on valtava pilvimäinen kosminen olento, joka syö elinkelpoisia planeettoja selvitäkseen. Surffari palvelee Galactusta, jotta tämä ei tuhoaisi hänen omaa kansaansa, ja surffilauta taas toimii lähettimenä tälle.

Doom tappaa kenraali Hagerin ja käyttää kehittämäänsä laitetta vallatakseen Surffarin laudan. Ihmeneloset vapauttavat Surffarin ja seuraavat Doomia Ihmeautolla Shanghaihin. Taistelun aikana Doom haavoittaa Susania kuolettavasti ja Galactus saapuu Maahan. Johnny imee kaikkien tovereittensa voimat ja taistelee kosmisilla voimilla varustautunutta Doomia vastaan. Johnny onnistuu rikkomaan Doomin pulssiohjaimen ja Ben Grimm tönäisee nosturilla Doomin mereen. Surffari saa lautansa sekä voimansa takaisin. Hän elvyttää Susanin ja päättää puolustaa Maata. Johnnyn avulla hän lentää Galactuksen sisään ja käyttää voimiaan tätä vastaan. Massiviinen energiatörmäys luo kosmisen repeämän, joka imee Galactuksen sisäänsä. Johnnyn molekyylirakenne taas on vakautunut hänen koskettuaan Surffarin lautaan.

Reed ja Susan menevät naimisiin Japanissa. Mutta he saavat kuulla Venetsian olevan vajoamassa, jolloin he lähtevät vihkimisseremonian jälkeen Italiaan. Lopputekstien aikana näytetyssä kohtauksessa avaruudessa leijuva Surffari avaa silmänsä ja lauta liitää hänen luokseen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ioan Gruffudd  … Reed Richards / Herra Fantastinen  
 Jessica Alba  … Susan "Sue" Storm / Näkymätön nainen  
 Chris Evans  … Johnny Storm / Liekki  
 Michael Chiklis  … Ben Grimm / Möykky  
 Julian McMahon  … Victor von Doom / Tohtori Doom  
 Kerry Washington  … Alicia Masters  
 Andre Braugher  … kenraali Hager  
 Doug Jones  … Norrin Radd / Hopeasurffari  
 Laurence Fishburne  … Hopeasurffarin ääni  
 Beau Garrett  … kapteeni Frankie Raye  
 Brian Posehn  … pappi  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fantastic Four: Hopeasurffari Internet Movie Databasessa (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.