Keräilijä (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee sarjakuvahahmoa. Keräilijä voi viitata myös keräilyn harrastajaan tai metsästäjä-keräilijöihin.

Keräilijä (engl. Collector), oikealta nimeltään Taneleer Tivan, on Marvel-universumin avaruusolento.

Keräilijä on yksi Universumin vanhimmista; hän on näkyjen näkijä. Kerran hän näki todellisen tuntuisen näyn, jossa lähitulevaisuudessa valtava sarvipäinen tulijättiläinen sytyttäisi koko olemassa olevan maailmankaikkeuden tuleen palavalla miekalla.

Kysymyksessähän on Surtur, joka myöhemmin lähtikin yritykseensä.

Keräilijä päätti, että hänen tulisi kerätä talteen unisäiliöihin mahdollisimman monta kaikkeuden lajia eräänlaiseksi geenivarastoksi. Hän erikoistuu nopeasti ja kerää nimenomaan plodexeja, monipuolista ja muuntumiskykyistä kaikkialle galaksiin levinnyttä lajia.

Etsintänsä aikana hän eksyy Maapallollekin; aluksi hän säikähtää havaitessaan Sotakoneen, mutta sitten hän huomaa yhden Alfa-lentueen jäsenistä, meressä elävän Marrinan, jonka yrittää siepata.

Pääosa Alfoista - Pohjantähti, hänen kaksoissisarensa Aurora, Sasquath ja Puck - puuttuvat asiaan ja karkottavat Keräilijän; hirviöksi luokittelusta syvästi loukkaantunut Marrina pakenee syvyyksiin hautomaan nöyryytystään.

Keräilijä jatkaa matkaansa; hänen toimistaan on tullut lopulta enemmän harraste kuin vakava toimi.

Keräilijä esiintyi myös Marvel Cinematic Universen elokuvissa näyttelijänään Benicio del Toro. Hän teki cameo-esiintymisen elokuvassa Thor: The Dark World lopputekstien aikana näytetyssä kohtauksessa, mutta esiintyi isommassa roolissa elokuvassa Guardians of the Galaxy. Elokuvassa Avengers: Infinity War esiintyy pelkkä illuusio Keräilijästä, jonka Thanos oli luonut Todellisuuskivellä huijatakseen Galaksin Vartijoita.