Sotakone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sotakone perusmuodossaan

Sotakone (engl. Warlock) on Marvel-universumin avaruusolento.

Sotakoneella ei ole varsinaista nimeä; hän on peräisin planeetalta, jonka asukkaat ovat kaksineuvoisia tekno-orgaanisia olentoja. Edistyksen vuoksi näiden on lisäännyttävä, koska konekaan ei - oli kuinka kehittynyt tahansa - kestä rajattomiin.

Koska planeetan resurssit ovat rajalliset, jokaisen uuden olennon pitää ansaita olemassaolonsa oikeutus ja väkimäärän tulee pysyä aina samana - siis tulokkaan tai tämän vanhemman on kuoltava; siksi jokainen nuori joutuu taistelemaan vanhempaansa vastaan toisen kuolemaan asti. Jos nuori onnistuu, hän jatkaa elämää planeetalla niin kauan kunnes kuolee oman jälkeläisensä tappamana.

Sotakone on planeetan hallitsijan jälkeläinen; hän ei kuitenkaan halua taistella, vaan pakenee avaruuteen.

Hän päätyy Maahan ja Ryhmä-X ottaa hänet huostaansa. Sotakoneen vanhempi seuraa kuitenkin ja tästä kehittyy oma juonenkulkunsa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sotakoneen voima on tekno-orgaaninen; hänen ruumiissaan elää virus, jota hän pystyy halutessaan tartuttamaan muihin elollisiin olentoihin. Näin tapahduttua hän voi jättää tartuttamansa eloon, jolloin siitä tulee hänen kaltaisensa, tai halutessaan imeä tämän elinvoiman. Silloin kyseisestä olennosta tai kasvista jää vain metalliverkkoinen luuranko, jonka sisällä on palaneita elektroniikan komponentteja jäännöksinä alkuperäisistä, viruksen tekno-orgaaniseen muotoon muuttamista sisäelimistä. Ruumiillisesti Sotakone on voimakas eli nostaa noin 10 tonnia.

Sotakoneella on lapsen mieli, ja hän uskoo joskus liiankin herkästi mitä hänelle sanotaan - mutta jos hän huomaa että asia on toisin, hän onkin täysin anteeksiantamaton! Esimerkiksi kun J. Jonah Jameson Daily Bugle -lehdessään väittää että Hämähäkkimies olisi vaarallinen rikollinen, Sotakone uskoo sen - mutta kun hän kokemuksesta havaitsee että asia on aivan päinvastoin, niin siitä alkaen Jameson ja hänen lehtensä ovat Sotakoneelle pelkkiä valehtelijoita!

Normaalisti, esimerkiksi lepoaikoina, Sotakone on perushahmossaan eli näyttää mustalta metallisella punk-kampauksella varustetulta komponentti-ihoiselta robotilta. Halutessaan hän voi muuttaa ulkoasunsa ihmisen, eläimen tai esineen kaltaiseksi. Seikkailussa "USKOMATON AIKA" Sotakone muun muassa muuttui siiviksi, jotka kiinnittyivät voimansa menettäneen Stormin selkään jotta tämä pystyi laskeutumaan kattoikkunasta korkeaan tilaan, jossa Selene hyökkäsi muiden Ryhmä-X -läisten kimppuun. Seuranneessa taistelussa Sotakone tuhoutui mutta siirsi voimansa Stormille - joka tartutti viruksen Seleneen ja imi elinvoiman; nyt vangittuna ollut tohtori Outo vapautui ja Kolossin magiaa hallitsevan pikkusisko Illyana Rasputinin avulla pystyi kääntämään aikaa niin, ettei koko Uskomatonta Aikaa tapahtunutkaan - vain keskiössä olleet muistivat sen.

Tekno-orgaaninen virus tuottaa erikoisia käänteitä sittemmin moniin seikkailuihin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.