Surtur (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muspelheimin valtias, Surtur

Surtur on kuvitteellinen tulidemoni, Muspelheimin valtias Marvelin sarjakuvissa.

Hänen pyrkimyksensä on tuhota koko maailmankaikkeuden elollinen elämä tulella, jotta hän olisi ainoa olemassa oleva olento. Tämä pakkomielle on ylittänyt jo maailmankausia sitten kaikki mahdolliset rajat.

Hän räjäyttää kokonaisen galaksin luodakseen tulen, jossa voi takoa huotrattoman valtamiekan, Iltahämärän; hän aikoo sytyttää miekan maagisella tulella, ja sen avulla polttaa koko kaikkeuden. Paha vain hänen kannaltaan, kysymykseen tuleva tuli on Asgardissa tarkkaan vartioituna.

Asgardin supersankarit, kärjessä Thor ja muukalaisrodun edustaja Beta-Bill, estävät hänen aikeensa ja itse Odin asettuu kaksintaisteluun Surturia vastaan jättimäisen soturin hahmossa vangiten tämän valtakuntaansa.

Keräilijä-niminen muukalaisolento on nähnyt ennakkonäyn Surturin aikeista ja kerää eri elämänmuotoja talteen luodakseen uuden kaikkeuden tuhon jälkeen – joskin tästä työstä on tullut hänelle enemmän huvittelumuoto kuin vakava työ. Hän yrittää kaapata Marrinan koska tämä on yksi hänen eniten keräämästään monipuolisimmasta lajista, plodexeista, mutta Alfa-lentue johon Marrina kuuluu estää aikeet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • MARVEL-lehti, pitkä sarja