Universumin vanhimmat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Universumin vanhimmat ovat Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä avaruusolentojen ryhmittymä. Ryhmän jokainen jäsen on rotunsa viimeinen edustaja muiden kuoltua jo miljoonia vuosia sitten sukupuuttoon. Vanhimmat ovat käytännössä kuolemattomia ja heillä on käytössään hienostuneita korkeateknologisia laitteita.

Universumin vanhimmat esiintyivät ensimmäisen kerran amerikkalaisen Avengers-lehden numerossa 28 (1966).

Jokaisella Universumin vanhimmalla on jokin henkilökohtainen kiinnostuksen kohde, johon nämä keskittyvät fanaattisesti. Olennot tekevät näin luultavasti siksi, että kuolemattomuus takaa runsaasti vapaa-aikaa, jonka kuluttaminen tekemättä mitään olisi pitkästyttävää (Keräilijän vaimo antoi itsensä kuolla vapaaehtoisesti, koska ei enää kestänyt kuolemattomuuttaan). On kuitenkin huomionarvoista, etteivät Universumin vanhimmat ole kosmisia olentoja vaikka joillakin heistä onkin kyky manipuloida kosmista energiaa, ja valtavasti tietoutta. Maapallolla vaikuttavat supersankarit ovat usein kohdanneet Vanhimpia, joskus liittolaisina, joskus vastustajina.

Koska Universumin vanhimpia yhdistää side Marvel-universumin historian syntyhetkiin, he ovat tottuneet näkemään toinen toisensa sisaruksinaan. Yleensä Vanhimmat työskentelevät itsenäisesti, mutta ovat joskus liittoutuneet jonkin suuremman yhteisen päämäärän vuoksi. Ei ole tiedossa, kuinka monta Universumin vanhinta on enää jäljellä (kts. alapuolinen listaus). Eonin mukaan Vanhimpia on jäljellä universumissa noin tuhat kappaletta.

Universumin tunnetuista vanhimmista useat omasivat yhden Ikuisuuskivistä, mutta kellään ei ollut tietoutta sen todellisesta voimasta. Nämä kivet varastettiin titaani Thanoksen toimesta.

Erään kerran Suurmestari haastoi Kuoleman kanssaan peliin, jossa useita supersankareita käytettiin pelinappulana strategiapelissä. Suurmestarin tarkoitus oli herättää Korvacin surmaama Keräilijä, mutta Suurmestarin oli kuoltava näin tapahtuakseen. Suurmestari kuitenkin manipuloi Kuoleman valtakunnassa itsensä johtavaan asemaan, kunnes Kostajat pysäyttivät tämän. Raivostunut Kuolema suuttui Universumin vanhimmille ja kielsi näitä koskaan astumasta valtakuntaansa. Toisin sanoen Kuolema teki heistä kuolemattomia – päämäärä, johon ovela Suurmestari oli alusta alkaen tähdännytkin.

Myöhemmin joitain Vanhimpia muodosti liiton tuhotakseen koko universumin. Vanhimmat saivat selville, että tappamalla Galactus, Ikuisuus ja Kuolema universumi menisi epätasapainoon ja tuhoutuisi. Koska Vanhimmat olivat kuolemattomia, he uskoivat selviävänsä tuhosta ja heräämällä uudesta universumista jumalvoimaisina olentoina. Hopeasurffari liittolaisineen kuitenkin esti Vanhimpien suunnitelmat.

Tunnettuja Universumin vanhimpia pakkomielteineen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]