Kuolema (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuolema
Kuolema, Marvel-universumin yksi voimakkaimmista kosmisista olennoista
Kuolema, Marvel-universumin yksi voimakkaimmista kosmisista olennoista
Luoja(t) Mike Friedrich & Jim Starlin
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Captain Marvel vol. I 1 #27 (heinäkuu 1973)
Henkilötiedot
Oikea nimi Kuolema
Status Aktiivinen
Voimat Rajoittamattomat kosmiset voimat, monia voimia luurankomaisessa sauvassa.
Suhteet
Sukulaiset Äärettömyys, Ikuisuus, Kadotus ja Galactus.

Kuolema (engl. Death) on Marvel-kustantamon sarjakuvahahmo. Kuolema esiintyi ensimmäisen Captain Marvel -lehden numerossa 27 (heinäkuu 1973) lehden numerossa. Kuoleman loivat Mike Friedrich ja Jim Starlin. Kuolema käyttää yleensä Marvel-universumin sarjakuvissa liilaa viittaa ja hänen piirteensä ovat joko luurangon tai nuoren naisen. Kuoleman tiedetään esiintyneen myös nuorena mustiin pukeutuneena tyttönä, mutta on ilmeistä, että olento kykenee ottamaan minkä tahansa muodon itselleen.

Suomessa Kuolema esiintyi ensimmäisen kerran MARVEL-lehden numerossa 5 (1993).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoleman synty ajoittuu hetkeen, jolloin muut suuret kosmiset voimat, Ikuisuus, Äärettömyys ja Kadotus luotiin yhdessä tuntemamme universumin kanssa. Kuolema pitääkin näitä olentoja sisaruksinaan. Myös Galactus luotiin samalla hetkellä alkuräjähdyksen aikaan. Kuolemalla on hyvin voimakas side Kadotuksen kanssa ja on luultavaa, että olennot ovat edustamansa voiman kaksi samaa aspektia, kuten Ikuisuus ja Äärettömyyskin. Ikuisuuden ja Äärettömyyden edustaessa universumin ja sen elämän kasvua, Kuolema ja Kadotus edustavat kuolemaa ja olemattomuutta. Kaksikot ovat tasapainossa toistensa kanssa ja Galactus edustaa näiden välillä olevaa tasapainottavaa voimaa. Onkin sanottu, että Ikuisuus, Kuolema ja Galactus ovat Marvel-universumin kolme perustavaa voimaa. Kuolemalla on luurankomainen sauva mikä pystyy esim. muokkaamaan materiaa, murhaamaan, räjäyttämään ja aiheuttamaan täydellisen pimeyden ja jäätymisen. Sauvalla pystyy myös tunkeutumaan toisen mieleen. Sauvan sisälmys on tehty kirotusta metallista ja lumotusta kuolemattomuuden lähteestä. Sauvan ulkomuoto on tehty sieluista, luusta ja kristallista.

Kuolema voi näyttäytyä joko naisena tai miehenä, vaikka olento näyttäytyykin useimmiten purppuraiseen kaapuun verhoutuneena naisena hahmona.

Väkivaltainen olento nimeltään Thanos kehitti lapsena sairaalloisen fiksaation Kuolemaan. Thanos on lukuisia kertoja laatinut hulluja suunnitelmiaan palvomansa Kuoleman rakkauden voittamiseksi. Hän on valloittanut galakseja ja murhannut lukuisia ihmisiä, mukaan lukien oman äitinsä. Kuolema on kuitenkin irrationaalinen olento ja hän kehitti romanttisen kiintymyksen palkkatappaja Deadpooliin Thanoksen tyrmistykseksi. Raivostunut Thanos nosti Deadpoolin kuolleista, jotta tämä ei voisi olla Kuoleman kanssa yhdessä. Ainoastaan niinä lyhyinä hetkinä, jolloin Deadpool on kuoleman kielissä taistelun jälkeen, voivat hän ja valtiatar Kuolema olla yhdessä.