Ikuisuus (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ikuisuus
Ikuisuus, Marvel-universumin elämänvoima humanoidimuodossaan
Ikuisuus, Marvel-universumin elämänvoima humanoidimuodossaan
Luoja(t) Stan Lee & Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Strange Tales #138 (1965)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ikuisuus
Status Aktiivinen
Pituus Ei määriteltävissä
Paino Ei määriteltävissä
Voimat Suunnattomat fyysiset voimat
Suhteet
Sukulaiset Äärettömyys, valtiatar Kuolema, Unohdus ja Galactus.

Ikuisuus (engl. Eternity) on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvahahmo. Ikuisuus mainittiin ensimmäisen kerran Strange Tales-lehden numerossa #134 ja esiintyi ensimmäisen kerran saman lehden numerossa #138 (1965), jossa Tohtori Outo tapasi olennon ensimmäisen kerran. Ikuisuuden loivat Stan Lee ja Steve Ditko.

Suomessa Ikuisuus esiintyi ensimmäisen kerran MARVEL-lehden numerossa 1 (1988).

Ikuisuus syntyi samanaikaisesti universumin muodostuessa. Olento kuvataan kaiken elämänenergian ja ajan ruumiillistumaksi universumissa. Ikuisuuden sisar, Äärettömyys taas edustaa kaikkea tilaa. Ikuisuuden ja Äärettömyyden lisäksi muita universumin perusvoimia ovat sisarparven muut jäsenet, valtiatar Kuolema, Unohdus ja Galactus. On spekuloitu, että Celestiaalien rotu olisi Ikuisuuden jälkeläisiä, kuten myös olento nimeltään Eon. Eonin kautta Ikuisuudella on yksi lapsenlapsi, Epoch.

Koska Ikuisuus on yksi todellisuutta ylläpitävistä voimista, hän on yksi kaikkein voimakkaimmista hahmoista Marvel-universumissa. Yhdessä Galactuksen ja valtiatar Kuoleman kanssa Ikuisuus muodostaa Marvel-universumin ylläpitävän kolminaisuuden (Oikeus on kuitenkin vielä heidän yläpuolellaan - hänen tehtävänään on ylläpitää tasapainoa näiden kolmen välillä).

Tämän kolminaisuuden tasapaino on tärkeä ja esimerkiksi Galactuksen puuttuminen aiheuttaisi Abraxas-nimisen hävityksen ruumiillistuman saapumisen todellisuuteemme ja Kuoleman sekä Ikuisuuden välisen epätasapainon josta seuraisi universumin tuhoutuminen. Ikuisuus itse on myös luonnollisesti riippuvainen elävistä olennoista ja elämänmuodoista.

Taikurit tai muut olennot, joille on suotu riittävä kosmisen havainnoin taso (kuten Adam Warlock) tai Tohtori Outo, voivat nähdä Ikuisuuden humanoidimuodossaan. Ikuisuus esiintyy usein tässä muodossaan, mutta koska olento on käsinkoskettelematon olento, sen energia sijaitsee kaikkialla universumissa, galakseissa, aurinkokunnissa ja niiden välissä. Ikuisuus ei kuitenkaan ole uskonnollinen olento.

Ikuisuuden toiminnan tarkka kuva ei kuitenkaan ole täysin tiedossa. Mikäli todellisuutta kuitenkin uhataan, asettuu Ikuisuus vastustamaan uhkaa. Näin teki esimerkiksi Thanos muodostaessaan Ikuisuuden Rautahanskan ja ilkeän velho Dormammun yrittäessä valloittaa koko maailmankaikkeutta. Molemmat tapahtumat uhkasivat Ikuisuuden omaa olemassaoloa. Kaikkitietävyytensä vuoksi Ikuisuus ei kuitenkaan usein puutu tapahtumiin suoraan, koska tietää taistelun lopputuloksen jo etukäteen.

Ikuisuutta ja kaikkia myriadien todellisuuksien versioita hänestä vartioi Kapteeni Universumi.

Voimat & varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikuisuus on yksi kaikkein voimakkaimmista olennoista Marvel-universumissa. Kaiken universumin elämänvoiman abstraktina ruumiillistumana Ikuisuuden voima ylittää kaikkien muiden fyysisten olentojen voimat. Ikuisuus on voimakkaampi kuin Universumin vanhimmat, erilaiset mystiset voimat tai jumalat (kuten Agamotto, Mefisto, Dormammu, Odin tai Zeus) ja kaikkein voimakkaimmat Celestiaalit.

Ikuisuuden voima on myös kosmisten olentojen yläpuolella (Herra Järjestys, Lordi Kaaos, Viha, Rakkaus tai Galactus). Ainoat olennot, jotka omaavat samanlaisen voimatason mitä Ikuisuus ovat Kuolema, Kadotus ja Äärettömyys. Ainoastaan Ikuisuuskivet ovat koskaan haastaneet Ikuisuuden voiman. Myös Oikeus on Ikuisuutta voimakkaampi, samaten hänen tuntematon herransa, joka oletettavasti on kaiken olevaisen luoja, eli Jumala.

Ikuisuus omaa kyvyn kontrolloida materiaa ja energiaa mihin tahansa tarkoitukseen. Hän tietää myös kaiken mitä on tapahtunut, mitä tapahtuu, mitä tulee tapahtumaan ja mitä voisi tapahtua. Hän on läsnä kaikkialla missä on aikaa ja elämää. Ikuisuus kuitenkin toimii usein epäsuorilla tavoilla vaikuttaakseen asioihin. Ikuisuus toimii suorasti vain mikäli hänen olemassaoloaan uhataan.

Ikuisuudella ei ole lainkaan aineellista kehoa. Toimiakseen fyysisellä tasolla Ikuisuus voi muodostaa kehoja vääristämällä aikaa ja avaruutta ympärillään. Ikuisuus voi myös ottaa eläviä fraktaaleja eräänlaisesta tarveaineulottuvuudesta ja luoda näillä itselleen kehon.