Astronomi (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Astronomi
Astronomi, yksi Universumin vanhimmista
Astronomi, yksi Universumin vanhimmista
Luoja(t) Steve Englehart & Marshall Rogers
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Silver Surfer #4 (1987)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ei tiedossa
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Universumin vanhimmat
Voimat Kosminen elämänvoima, kuolemattomuus

Astronomi on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä avaruusolento, joka kuuluu Universumin vanhimpiin. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisessa Silver Surfer -lehden numerossa #4 (1987). Astronomin loivat Steve Englehart ja Marshall Rogers.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten muutkin Universumin vanhimmat, Astronomi on yksi Marvel-universumin vanhimmista elävistä olennoista. Karkeasti arvioituna Astronomi on ollut elossa noin 5,5 miljardia vuotta. Hän on yksi ensimmäisistä Alkuräjähdyksen jälkeen syntyneistä roduista ja Astronomi on elänyt jo pitkään muun rotunsa jäsenten kuoltua sukupuuttoon.

Astronomi syventyy fanaattisesti astronomian tutkimuksiinsa. Hän viettää olemassaolonsa tutkien ja kartoittaen universumia, sekä sen tähtiä, planeettoja ja muita taivaankappaleita.

Astronomi on tunnettu kyvystään toimia galaksien välisten konseptien kanssa. Kyky teki hänestä pääarkkitehdin Universumin vanhimpien suunnitelmassa surmata maailmojen syöjä Galactus, ainoa ei-mystinen olento universumissa, joka on Universumin vanhimpiakin vanhempi. Astronomi kertoi muille Vanhimmille, että Galactus toimi tasapainottavana voimana universumissa ja että Galactuksen surmaamiminen yhdessä Ikuisuuden ja Kuoleman kanssa tuhoaisi koko universumin. Ainoastaan Universumin vanhimmat selviäisivät uuteen universumiin siunattuina mahtavilla Kosmisella voimalla. Hopeasurffari kuitenkin esti Vanhimpien suunnitelmat ja Astronomi syöksyi yhdessä Keräilijän ja Vaihtajan kanssa mustaan aukkoon.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Astronomin fyysinen voima on luultavasti samalla tasolla mitä keski-ikäisen aktiivisesti harjoittelevan maapallon miehen.

Astronomi omaa kuitenkin kosmisen elämänvoiman, joka pitää hänet käytännöllisesti katsoen kuolemattomana. Ei ole varmaa, omaako Astronomi muita yliluonnollisia voimia.

Astronomi kykenee ampumaan kädestään lasersäteen, jonka avulla hän voi mitata planeettainvälisiä välimatkoja. Hänellä on myös oikeassa silmässään linssejä, joiden avulla hän voi teleskooppisella katseellaan tarkastella kohteita, jotka ovat valtavienkin välimatkojen päässä. Tämän linssin tarkka kantomatka ei ole tiedossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]