Ghost Rider – aaveajaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ghost Rider – aaveajaja
Ghost Rider
Ohjaaja Mark Steven Johnson
Käsikirjoittaja Mark Steven Johnson
Tuottaja
Säveltäjä Christopher Young
Kuvaaja Russell Boyd
Leikkaaja Richard Francis-Bruce
Tuotantosuunnittelija Kirk M. Petruccelli (käännä suomeksi)
Pukusuunnittelija Lizzy Gardiner
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Columbia Pictures
Levittäjä InterCom
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 114 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 110 miljoonaa dollaria[1]
Seuraaja Ghost Rider: Koston henki
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Ghost Rider – aaveajaja on vuonna 2007 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen supersankarielokuva, joka perustuu Marvel-kustantamon Aaveajaja-supersankarisarjakuviin. Elokuvan on ohjannut Mark Steven Johnson ja pääosaa esittää Nicolas Cage. Elokuva sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa 16. helmikuuta ja Suomessa 21. helmikuuta 2007.

Elokuvassa helvetillisen kirouksen uhriksi joutunut Johnny Blaze joutuu kantamaan demonista energiaa sisällään ja moottoripyörällään taistelee rikollisia vastaan Aaveajajana. Elokuvassa Aaveajaja joutuu taistelemaan kahta vanhinta ja vaarallisinta vihollistaan, Mephistophelesia ja tämän poikaa Mustasydäntä vastaan. Elokuva keskittyykin pääasiallisesti käsittelemään Aaveajajan alkua ja Johnny Blazen aikaa helvetillisenä motoristina.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva alkaa, kun Carter Slade on menossa noutamaan San Venganzan sopimusta. Sopimus on niin paha, ettei Slade voi antaa sitä paholaisen käsiin, joten hän karkaa hevosensa kanssa kauas pois. Paljon myöhemmin 17-vuotias Johnny Blaze ja hänen isänsä Barton Blaze ovat Sirkuksessa vetämässä moottoripyöräshow’ta. Temppu onnistuu, mutta Barton ei tykkää että Johnny yrittää hurmata hänen tyttöystäväänsä Roxanne Simpsonia kesken show’n. Johnny ja Roxanne menevät erään ison puun alle, johon Johnny kaivertaa tekstin ”J&B Forever”. Roxanne kertoo, että hänen isänsä lähettää hänet asumaan mummonsa luokse, koska pitää Johnnya niin villinä. Johnny ehdottaa, että he karkaisivat yhdessä pois seuraavana päivänä samassa paikassa. Kun Johnny palaa illalla kotiin ja hänen isä nukkuu tuolilla, Johnny huomaa roskakorissa paperin josta hän saa tietää että hänen isällään on syöpä, joka etenee hitaasti. Johnny menee korjaamaan pyöriä jolloin vanha mies tulee kysymään että jos Johnny myy sielunsa hänelle, niin hän lupaa parantaa Johnnyn isän syövän. Johnny suostuu sopimukseen ja hänen kädestään lentää verta sopimukseen, ikään kuin allekirjoituksena. Seuraavana aamuna Barton tulee herättämään Johnnyn ja kertoo olleensa sairas, mutta on nyt terve. Johnny muistaa edellisillan tapahtuneet ja hämmentyy. Kun Barton valmistautuu näytökseen, Johnny kertoo karkaavansa Roxannen kanssa pois. Barton antaa Cracie moottoripyörän avaimet ja menee esiintymään. Juuri kun Johnny on menossa pois, hän kuulee meteliä. Kun hän menee sirkustelttaan hän löytää kuolemaisillaan olevan isänsä jonka temppu meni pieleen. Johnny kuulee Mefiston (vanhan miehen) nauravan jonka jälkeen katoaa. Kun Johnny on menossa hakemaan Roxannea hän kaatuu pyörän kanssa ja huomaa Mefiston hänen edessään. Mefisto kiroaa Johnnyn jonka takia Johnny unohtaa miltä tuntuu ystävyys, rakkaus ja perhe. Johnny ajaa vesisateessa Roxannen ohi ja jättää hänet puunjuurelle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ghost Rider (2007) Box Office Mojo. Viitattu 30.8.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.