Annihilus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Annihilus
Annihilus, Täystuho Scott Kolinsin ja Ariel Olivettin kuvittamana.
Annihilus, Täystuho Scott Kolinsin ja Ariel Olivettin kuvittamana.
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four Annual nro 6 (1968)
Henkilötiedot
Oikea nimi Annihilus (esiintynyt Suomessa myös nimellä Täystuho)
Status Aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 91 kg
Voimat Yli-inhimillinen fyysinen voima ja kestävyys, kyky lentää, haavoittumattomuus ja voimakkaat energiaiskut Kosmisesta Kontrollisauvasta

Annihilus (esiintynyt Suomessa myös nimellä Täystuho) on Marvel-kustantamon luoma superroisto. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby Fantastic Four Annual-lehden numeroon kuusi vuonna 1968.

Annihilus esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa Hämähäkkimies-lehden numerossa 10 (1984).

Vuonna 2009 Annihilus oli sijalla 94 IGN-sivuston laatimassa listassa sadasta suurimmasta sarjakuvarikollisesta kautta aikain.[1]

Lukemattomia vuosituhansia sitten Tyannalaiset, teknologisesti kehittynyt korkeakulttuuri Negatiivisella Vyöhykkeellä (Marvelin antimateria-ulottuvuus) istutti autioihin maailmoihin itiöitä, jotka tulisivat myöhemmin kehittymään elämäksi.

Outo meteoriittionnettomuus iski erään aluksen Arthroksen vulkaanisesti aktiiviselle planeetalle, jossa miehistö laukaisi itiöt ilmaan ennen kuin nääntyivät nälkään. Sukupolvia myöhemmin yksi itiöistä kehittyi hennoksi hyönteisolioksi. Olento oli erittäin älykäs ja löydettyään Tyannalaisten avaruusaluksen se valjasti kehittyneen teknologian omiin tarkoitusperiinsä.

Seuranneet prosessit muuttivat olennon älykkyyttä ja voimatasoa rajusti. Olento loi Kosmisen Kontrollisauvan ja haarniskan ylleen. Pakkomielteenomainen kuolemanpelko ja voimakas selviytymisen tarve ajoivat paranoidin olennon tuhoamaan kaikki muut elävät olennot, jotka tämä näki uhkana omalle selviytymiselleen.

Annihilus oli syntynyt. Käyttäen saamiaan voimia Annihilus orjuutti muita elämänmuotoja jotka olivat myös syntyneet itiöistä ja suunnitteli valloittavansa Negatiivisen Vyöhykkeen muutkin maailmat.

Annihilus tapasi arkkivihollisensa Ihmeneloset Herra Fantastisen, Liekin ja Möykyn saapuessa ensi kertaa Negatiiviselle Vyöhykkeelle. Annihiluksen kätyrit sieppasivat joukkueen, mutta Ihmeneloset onnistuivat pakenemaan ja varastivat samalla Kosmisen Kontrollisauvan, mutta palauttivat sen kuitenkin myöhemmin.

Annihilus yritti tämän jälkeen vallata Psykomiehen hallitsemaa Mikrokosmosta, mutta valloitussuunnitelma kariutui myöhemmin.

Pian näiden tapahtumien jälkeen Tohtori Doom varasti Kosmisen Kontrollisauvan. Doom yritti sen avulla imeä itseensä Galactuksen kosmiset voimat, mutta Annihiluksen onnistui kiristää Ihmeneloset taistelemaan hänen puolestaan Doomia vastaan. Ihmeneloset voittivatkin Doomin ja Annihilus sai mahtavan Sauvansa takaisin.

Annihilus on tehnyt lukuisia yrityksiä tunkeutua läpi ulottuvuusrajojen, mutta hänet ovat pysäyttäneet niin Kostajat kuin Ihmenelosetkin. Apunaan hän on käyttänyt Hullun Haihattelijan androideja ja toista Negatiivisen Vyöhykkeen olentoa, Blastaaria. Annihilus ei koskaan ole kaihtanut mitään keinoja yrittäessään tuhota muita eläviä olentoja.

Annihilus on kerran hyökännyt jopa Asgardiin ja löi itsensä Thorin maahan. Vasta Odinin hyökkäys sai Annihiluksen pakenemaan[2].

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tällä hetkellä amerikkalaisissa sarjakuvissa Annihilus johtaa valtavaa avaruuslaivastoa tuhoamaan kaiken elollisen universumista. Suurin osa Skrullien kansoittamista planeetoista on tuhoutunut, samaten Kvasaari, edesmenneen Kapteeni Ihmeen perillinen sai surmansa Annihiluksen hyökkäyksissä[3].

Ihmeneloset: Loppu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvelin vaihtoehtoisen tarinan Ihmeneloset: Loppu Annihilus tuo (omien sanojensa mukaan) Reed Richardsin ja Super-Skrullin Negatiiviselle vyöhykkeelle. Hän antaa käskyn viedä Super-Skrulli kaivoksille pakkotöihin ja aikoo tappaa Richardsin, mutta tämä pakenee. Tarinan lopussa kyborgi-Tohtori Doom menee portista läpi, joka johtaa Negatiiviselle Vyöhykkeelle luullen, että kaikki Richardsin laitteet ovat siellä. Portti tuhoutuu, mutta Doom ehtii siitä läpi. Negatiivisessä Vyöhykkeessä alkaa taistelu em. vyöhykkeen hallinnasta Doomin ja Annihiluksen välillä. Doom voittaa ja repii Annihiluksen pään irti näyttäen sitä Negatiivisen Vyöhykkeen asukkaille.

Voimat ja varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Annihilus hyökkäämässä jälleen kerran maapalloa vastaan.

Annihilus on yli-inhimillisen voimakas. Hän kykenee nostamaan optimaalisissa olosuhteissa hieman vajaa 50 tonnia maan ilmakehän vaikutusalueella. Luomansa haarniskan ansiosta Annihilus kestää 1500 kPa suuruisen paineen neliötuumaa kohden.

Annihilus kykenee varastoimaan happimolekyylejä ja hengittämällä hitaasti hän kykenee selviytymään avaruudessa vuodenkin. Suuret siivet Annihiluksen selässä auttavat tätä saavuttamaan noin 64 km/h nopeuden (maan ilmakehän kaltaisessa paikassa). Kosmisen Kontrollisauvan ansiosta Annihilus kykenee liikkumaan vieläkin suuremmilla nopeuksilla.

Kosminen Kontrollisauva on Annihiluksen mahtavin ase. Se on 15 cm pitkä ja 5 cm leveä sylinteri, jonka sisällä on Tyannalaisten avaruusalusten käyttämä voimanlähde. Sauvaa ohjaillaa kehittyneillä mikropiireillä, jotka on liitetty kyberneettisesti Annihiluksen kehoon. Sen avulla hän kykenee manipuloimaan suuria määriä kosmista energiaa tai järjestelemään materiaa uudelleen atomitasolla asti. Sauvalla kykenee ampumaan tuhoavan säteen, joka vastaa 10 megatonnia TNT:ta. Sauvan pitkäaikainen käyttö myös hidastaa huomattavasti kehon normaalia vanhenemisprosessia – elleivät pysäytä sitä kokonaan.

Myös muut Tyannalaisten avaruushylkyjen teknologiset saavutukset ovat Annihiluksen käytössä. Näihin kuuluu kehittyneitä sädeaseita ja lentäviä tankkimaisia tykkejä.

Vaikka Annihiluksella on pääsy Tyannalaisten teknologisiin saavutuksiin, on tämän älykkyystaso vain hieman tavallista ihmistä korkeampi. Annihiluksen pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin valloittaa ja tuhota kaikki muu elämä universumista.

  • Vaikka Marvel-universumissa on lukemattomia ulottuvuuksia (kuten Ultimate Marvel) on Negatiivinen Vyöhyke silti aina sama. Siksi muiden todellisuuksien Ihmeneloset tapaavat aina saman Annihiluksen.
  1. Annihilus is number 94 IGN Viitattu 14.10.2009 (englanniksi)
  2. IHMENELOSET ERIKOISJULKAISU 1992. Kustannus Oy Semic.
  3. Annihilation 1-6. 2006/2007. Marvel Comics.