Deadpool 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Deadpool 2
Ohjaaja David Leitch
Käsikirjoittaja
Perustuu Fabian Niciezan ja Rob Liefeldin sarjakuvahahmoon Deadpool
Tuottaja
Säveltäjä Tyler Bates
Kuvaaja Jonathan Sela
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä 20th Century Fox
Ensi-ilta
Kesto 119 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 110 miljoonaa dollaria[1]
Tuotto 735 miljoonaa dollaria[1]
Edeltäjä Deadpool
Seuraaja Deadpool & Wolverine
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Deadpool 2 on vuonna 2018 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komediallinen supersankarielokuva, joka perustuu Marvel Comicsin Deadpool-sarjakuvahahmoon. Se on jatko-osa vuoden 2016 elokuvalle Deadpool ja X-Men-elokuvasarjan yhdestoista osa. Elokuvan ohjasi David Leitch ja käsikirjoittivat Rhett Reese, Paul Wernick ja Ryan Reynolds. Pääosissa näyttelevät Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T. J. Miller, Brianna Hildebrand ja Jack Kesy.

Deadpoolin jatko-osan suunnitelmat aloitettiin jo ennen elokuvan julkaisua ja vahvistettiin helmikuussa 2016. Vaikka Reynolds, Reese, Wernick ja ohjaaja Tim Miller muodostivat myös jatko-osan työryhmän, Miller erosi projektista lokakuussa 2016 hänen ja Reynoldsin välisten luovien erimielisyyksien vuoksi, jolloin Leitch valittiin uudeksi ohjaajaksi. Drew Goddard oli myös ehdolla ohjaajaksi ja liittyi vuoden 2017 alussa elokuvan tuotantoon konsultoimaan käsikirjoitusta. Cablen näyttelijän etsimiseksi käynnistettiin laajamittanen haku ja lopulta Brolin valittiin rooliin. Kuvaukset alkoivat Brittiläisessä Kolumbiassa kesäkuussa 2017.

Deadpool 2 sai maailmanensi-iltansa Lontoon Leicester Squaren Empire-elokuvateatterissa 10. toukokuuta 2018. Elokuvateattereihin se ilmestyi Suomessa 16. toukokuuta 2018 ja Yhdysvalloissa 18. toukokuuta 2018. 12. joulukuuta 2018 Yhdysvalloissa elokuvateattereihin ilmestyi elokuvan PG-13-ikärajoitettu versio nimeltä Once Upon a Deadpool.[2] Walt Disney Studios Motion Picturesin ostettua suurin osa 21st Century Foxin tuotannoista, hahmon oikeudet palasivat Marvel Studiosille. Kolmas elokuva, Deadpool & Wolverine, jossa hahmo siirtyy Marvel Cinematic Universeen, saa ensi-iltansa 26. heinäkuuta 2024.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wade Wilson onnistui menestyksekkäästi työskentelemään palkkasoturi Deadpoolina kahden vuoden ajan, kunnes hän epäonnistui koettaessaan tappaa yhden kohteistaan tyttöystävänsä Vanessan kanssa. Kun pariskunta päättää perustaa perheen, Deadpoolin kohde jäljittää Wilsonin ja tappaa Vanessan. Kostoksi Wilson tappaa miehen. Hän syyttää itseään Vanessan kuolemasta ​​ja yrittää itsemurhaa kuusi viikkoa myöhemmin räjäyttämällä itsensä. Wilsonilla on näky Vanessasta tuonpuoleisessa, mutta hänen ruumiinosansa jäävät eloon ja Kolossi kokoaa ne yhteen. Wilsonilla on jäljellä vain Skee-Ball-merkki, jonka hän sai vuosipäivä lahjaksi Vanessalta.

Toipuessaan menetyksestään X-Kartanossa Wilson suostuu liittymään Ryhmä-X:ään, jotta voisi parantua. Deadpool, Kolossi ja Negasonic Teenage Warhead vastaavat viranomaisten kutsuun, joka koskee epävakaata nuorta mutanttia Russell Collinsia; tämä riehuu orpokodin edustalla. Wilson ymmärtää, että orpokodin henkilökunta on kiduttanut Collinsia ja tappaa yhden henkilökunnan jäsenen. Kolossi estää häntä tappamasta muita. Wilson ja Collins pidätetään. Heidät hillitään kauluksilla, jotka vievät heidän mutanttivoimansa. Heidät viedään Ice Boxiin, eristettyyn mutanttivankilaan. Samaan aikaan tulevaisuudesta tullut kyberneettinen sotilas Cable, jonka perheen Collins tulevaisuudessa murhaa, matkustaa ajassa taaksepäin tappaakseen Collinsin ennen kuin tästä tulee murhaaja.

Cable menee Ice Boxiin ja hyökkää Collinsin kimppuun. Wilson hyppää alas 20 metrin pudotuksen katkaisten selkänsä mutta myöskin rikkoen kauluksen jolloin hän saa voimansa takaisin. Wade yrittää puolustaa Collinsia. Kun Cable ottaa Waden Skee-Ball merkin, Wilson pakottaa itsensä ja Cablen ulos vankilasta, mutta ennen Collins kuulee kun Wilson sanoo, että hän ei välitä nuoresta mutantista. Lähellä kuolemaa Wilsonilla on toinen visio Vanessasta, jossa hän vakuuttaa hänet auttamaan Collinsia. Wilson perustaa ryhmän nimeltä X-Voima hyökätäkseen Collinsin vankilansiirtosäiliöön ja puolustaakseen häntä Cablelta. Mutta laskeutuessaan koneesta saattueeseen, mutta kaikki X-Voiman jäsenet kuolevat lukuun ottamatta Wilsonia ja onnekasta Dominoa. Vaikka he taistelevat Cablea vastaan, Collins vapauttaa isoimman vangin Juggernautin, joka suostuu auttamaan Collinsia tappamaan häntä ja muita lapsia kiduttaneen orpokodin johtajan. Juggernaut tuhoaa saattueen, antaen itsensä ja Collinsin paeta.

Cable tarjoaa yhteistyötä Wilsonin ja Dominon kanssa lopettaakseen Collinsin ensimmäisen murhan ja suostuu antamaan Wilsonille mahdollisuuden puhua Collinsin puolelleen. Orpokodilla Juggernaut pysäyttää heidät, kun Collins hyökkää johtajan kimppuun, kunnes Kolossi, joka oli alun perin kieltäytynyt auttamasta Wilsonia Wilsonin huonojen tapojen vuoksi, saapuu häiritsemään Juggernautia. Kun Wilson ei onnistu puhumaan Collinsia ympäri, Cable ampuu nuorta mutanttia. Wilson hyppää luodin eteen yllään Ice Box -kaulus ja kuolee. Hän liittyy Vanessan kanssa uudestaan tuonpuoleisessa. Uhrauksen nähdessään Collins ei tapa orpokodin johtajaa, mikä muuttaa tulevaisuutta niin, että Cablen perhe selviytyy. Cable käyttää viimeistä aikamatkustustilaisuutta hänen ajankäyttölaitteellaan, jonka hän tarvitsi palata perheelleen, mennä useita minuutteja taaksepäin ja sitoo Waden Skee-Ball merkin Wilsonin sydämen eteen. Nyt kun Wilson ottaa Collinsin luodin, se pysähtyy merkin avulla ja molemmat selviytyvät. Collins muuttaa mielensä johtajan tappamisesta, mutta sen jälkeen Wilsonin taksinkuljettaja Dopinder ajaa johtajan yli.

Lopputekstien jälkeisessä kohtauksessa Negasonic Teenage Warhead ja hänen tyttöystävänsä Yukio korjaavat Cablen aikamatkustuslaitteen Wilsonille, joka käyttää sitä pelastaakseen Vanessan ja X-Voiman jäsenen Peterin. Lisäksi hän tappaa sekä X-Men Origins: Wolverinen version Deadpoolista että näyttelijä Ryan Reynoldsin, joka harkitsee suostuvansa elokuvan Green Lantern pääosaan.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ryan Reynolds  Wade Wilson / Deadpool, Juggernaut (ääni)  
 Josh Brolin  Nathan Summers / Cable  
 Morena Baccarin  Vanessa Carlysle  
 Julian Dennison  Russell Collins / Tulinyrkki  
 Zazie Beetz  Neena Thurman / Domino  
 T. J. Miller  Weasel  
 Brianna Hildebrand  Negasonic Teenage Warhead  
 Jack Kesy  Musta Tom Cassidy  
 Stefan Kapičić  Piotr Rasputin / Kolossi (ääni)  
 Leslie Uggams  Sokea Al  
 Karan Soni  Dopinder  
 Shioli Kutsuna  Yukio  
 Randal Reeder  Buck  
 Eddie Marsan  orpokodin johtaja  
 Terry Crews  Jesse Aaronson / Bedlam  
 Lewis Tan  Rusty / Pirstotähti  
 Bill Skarsgård  Axel Cluney / Zeitgeist  
 Rob Delaney  Peter W.  
 Brad Pitt  Telford Porter / Vanisher  
 Sala Baker  tulevaisuuden Russell Collins  
 Hayley Stales  Cablen vaimo  
 Islie Hirvonen  Hope Summers  
 Alan Tudyk  punaniska #1  
 Matt Damon  punaniska #2  
 James McAvoy  Charles Xavier / Professori X (cameo)  
 Evan Peters  Peter Maximoff / Elohopea (cameo)  
 Tye Sheridan  Scott Summers / Kyklooppi (cameo)  
 Nicholas Hoult  Henry ”Hank” McCoy / Peto (cameo)  
 Rhett Reese  uutishelikopterin lentäjä (cameo)  
 Paul Wernick  kameramies (cameo)  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuussa 2015 paljastettiin, että studio suunnitteli jatko-osaa vuoden 2016 elokuvalle Deadpool ja että Ryan Reynolds palaisi pääosan esittäjäksi. Syyskuussa 2015 Simon Kinberg paljasti studion aloittaneen neuvottelut jatko-osan toteuttamisesta ja kuinka Cable tulisi esiintymään siinä.[3] Helmikuussa 2016 The Hollywood Reporter raportoi 20th Century Foxin jo päättäneen toteuttaa jatko-osan, Rhett Reesen ja Paul Wernickin palatessa käsikirjoittajiksi, vaikka Tim Miller ei ollut vielä sitoutunut ohjaajaksi.[4] Huhtikuun CinemaConissa Fox vahvisti ensimmäisen elokuvan koko luovan tiimin palaavan jatko-osaan.[5] Kesäkuun 2016 lopussa Kinberg paljasti käsikirjoituksen olevan viimeisteltävänä ja että kuvaukset alkaisivat vuoden 2017 alussa.[6]

Lokakuussa 2016 raportoitiin, että Lizzy Caplan, Mary Elizabeth Winstead, Sienna Miller, Sofia Boutella, Stephanie Sigman, Sylvia Hoeks, Ruby Rose, Mackenzie Davis, Eve Hewson ja Kelly Rohrbach olivat olleet ehdolla Dominon rooliin.[7] Kuukauden lopussa Miller vetäytyi projektista hänen ja Reynoldsin luovien erimilisyyksien takia, liittyen Cablen näyttelijän valitsemiseen ja elokuvan tyyliin, Millerin kannattaessa enemmän rivoa komediaa kuin tyylikästä supersankarielokuvaa.[8][9] Mashable paljasti myöhemmin studion harkitsevan David Leitchia ohjaajaksi ja Deadline paljasti Drew Goddardin ja Magnus Martensin olleen myös harkittuja ehdokkaita.[10][11] Marraskuussa 2016 The Hollywood Reporter vahvisti Leitchin tavanneen Reynoldsin New Yorkissa ja että hänet oli palkattu uudeksi ohjaajaksi, studion ja tuottajien etsiessä eri ohjaajaa kolmannelle elokuvalle.[12]

Esituotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammikuussa 2017 Reese ja Wernick kertoivat Deadlinen haastattelussa, että suunnitelmana oli yhä kuvata elokuva vuoden 2017 aikana, vahvistaen myös Stefan Kapičićin, Brianna Hildebrandin ja Karan Sonin paluut Kolossin, Negasonic Teenage Warheadin ja taksinkuljettaja Dopinderin rooleihin.[13][14][15] Kaksikon mielestä oli myös tärkeää tutkia X-Voimaa, johon Deadpool, Cable ja Domino sarjakuvissa kuuluivat, Reesen sanoessa, että jatko-osan ”ei ole tarkoitus selittää X-Voiman perustaminen, [mutta] tulevan todennäköisesti johtamaan siihen.”[16] Hän huomautti, että vaikka elokuva ”on täynnä useita hahmoja – –, se on silti Deadpoolin elokuva”.[13] Samassa raportissa kerrottiin, ettei Cablen alkuperätarina tule olemaan osa elokuvan juonta.[17] Helmikuussa 2017 Drew Goddard ja Reynolds työstivät käsikirjoitusta Reesen ja Wernickin kanssa.[18] Maaliskuussa 2017 Reynolds paljasti Zazie Beetzin tulevan näyttelemään Dominoa.[19] Saman kuukauden aikana Morena Baccarin vahvisti palaavansa näyttelemään Vanessa Carlyslea ja kuvaili halunsa tutkia hahmon muuttumista supersankari Copycatiksi.[20] Huhtikuussa Josh Brolin nousi ”yllätysehdokkaaksi” Cablen rooliin ja tuli lopulta valituksi rooliin. Brolin näytteli aiemmin Thanosta Marvel Cinematic Universen elokuvissa.[21] Huhtikuussa 2017 Leslie Uggams vahvisti palaavansa Sokean Alin rooliin,[22] ja Fox ilmoitti jatko-osan ensi-illaksi 1. kesäkuuta 2018.[23] Toukokuussa T. J. Miller vahvisti paluunsa Weaselin rooliin, ja Jack Kesy valittiin näyttelemään elokuvan antagonistia.[24][25] Kesäkuussa Shioli Kutsuna valittiin yhteen elokuvan avainrooleista.[26]

Kuvaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvaukset alkoivat 17. kesäkuuta 2017 Hatleyn linnassa Kanadassa, jossa kuvattiin X-Men-elokuvien X-Kartanoon sijoittuvat kohtaukset.[27] Jonathan Sela toimii elokuvan kuvaajana.[28] Kuvaukset siirtyivät 26. kesäkuuta Vancouveriin.[29] Kuun lopussa Reynolds paljasti Julian Dennisonin liittyneen näyttelijäkaartiin.[30]

14. elokuuta sijaisnäyttelijä Joi ”SJ” Harris kuoli moottoripyöräonnettomuudessa menetettyään pyörän hallinnan ja törmättyään Shaw Toweriin. Harris oli ensimmäinen naispuolinen afroamerikkalainen ammattilaistason autourheilija ja hän toimi elokuvassa Zazie Beetzin sijaisnäyttelijänä, eikä hänellä ollut kypärää päässä, koska Dominolla ei ollut tarkoitus olla sellaista. Tapauksen johdosta elokuvan tuotanto keskeytettiin kahdeksi päiväksi.[31][32]

Elokuun lopussa Eddie Marsan paljasti näyttelevänsä elokuvassa.[33] Vancouverin kuvausten odotettiin päättyvän 6. lokakuuta,[29] ja Deadpool 2:n tuotanto päättyi virallisesti 14. lokakuuta.[34]

Jälkituotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fox paljasti marraskuussa 2017, ettei elokuvalla ollut silloin vielä virallista nimeä ja Deadpool 2:n sijaan sitä kutsuttiin ”nimeämättömäksi Deadpool-jatko-osaksi”.[35] Kuukauden kuluttua Terry Crews paljasti näyttelevänsä elokuvassa,[36] ja myös Pirstotähden vahvistettiin saaneen roolin.[37]

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deadpoolin säveltäjä Junkie XL päätti olla Millerin lähdön jälkeen palaamatta säveltäjäksi.[38] Lokakuussa 2017 Leitchin yhteistyökumppanina usein toiminut Tyler Bates palkattiin uudeksi säveltäjäksi.[39]

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deadpool 2 sai ensiesityksensä Lontoon Leicester Squarella 10. toukokuuta 2018.[40] Suomessa elokuva sai ensi-iltansa 16. toukokuuta 2018 ja Yhdysvalloissa 18. toukokuuta 2018.[41] Alun perin elokuvan piti saada ensi-iltansa 1. kesäkuuta 2018.[23]

Arvosteluja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomat
Matti Koskinen
2/5 tähteä [42]
Hufvudstadsbladet
Krister Uggeldahl
3/5 tähteä [43]

Tulevaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Foxin peruttu jatko-osa ja spin-off[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2016, kun Deadpool 2:n kehitystyö alkoi, Fox suunnitteli myös elokuvaa Deadpool 3, jossa X-Voiman sanottiin myös esiintyvän.[44] Kun Leitchin vahvistettiin ohjaavan Deadpool 2, paljastettiin myös, että Fox etsi uutta ohjaajaa Deadpool 3:lle.[12] Maaliskuussa 2017 Reese tarkensi, että vaikka X-Voiman perustaminen tapahtuu Deadpool 2:ssa, ryhmän oma elokuva X-Force olisi Deadpool 3:sta erillinen elokuva.[45]

Toukokuussa 2018 Reynolds kertoi, ettei kolmatta Deadpool-elokuvaa ehkä tehdä, johtuen elokuvasarjan keskittymisestä X-Voimaan.[46] Reesen ja Wernickin mielestä kolmas elokuva tulisi kuitenkin ”ehdottomasti” tapahtumaan X-Forcen ensi-illan jälkeen, mitä he vertasivat siihen, kuinka Iron Man 3 (2013) julkaistiin vasta crossover-elokuvan The Avengers (2012) jälkeen.[47] Lisäksi Leitch ilmaisi halunsa palata työskentelemään elokuvasarjan parissa, sanoen, ”Olisin kiitollinen, jos saisin työskennellä jälkeen [Reynoldsin Deadpoolin] kanssa. Riippuu ajasta ja paikasta, joten katsotaan mitä tapahtuu.”[48]

Marvel Cinematic Universe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Deadpool & Wolverine

Kun Disneyn paljastettiin joulukuussa 2017 ostavan suurin osa 21st Century Foxista, Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger sanoi, että Deadpoolista tulisi osa Marvel Cinematic Universea (MCU),[49] ja että yhtiö olisi halukas tekemään R-ikärajoitettuja (Suomessa 16) Deadpool-elokuvia ”niin kauan kuin annamme yleisön tietää mikä heitä odottaa”.[50] Disney ja Marvel Studios katsoivat huolella elokuvan Once Upon a Deadpool -version löytääkseen sopivan keinon käyttää hahmoa MCU:n PG-13 -ikärajoitettuissa (Suomessa 12) elokuvissa.[2]

Lokakuussa 2019 Reese ja Wernick sanoivat työstävänsä käsikirjoitusta, mutta Marvel Studiosin hyväksyntää kolmannen elokuvan tuotannon aloittamiselle. Reese sanoi, että ”[Deadpool] elää luomassamme R-ikärajoitetussa universumissa, ja toivomme leikkiä jonkin verran myös MCU:n hiekkalaatikossa ja sovittaa hänet sinne.”[51] Saman kuukauden aikana Reynoldsin vihjailtiin jatkavan Deadpoolin näyttelijänä.[52] Joulukuussa 2019 Reynolds vahvisti Marvel Studiosin kehittelevän kolmatta Deadpool-elokuvaa.[53] Marraskuussa 2020 Marvel ja Ryan Reynolds tapasivat useita käsikirjoittajia ja päättivät että Wendy Molyneux ja Lizzie Molyneux-Logelin, jotka tunnetaan parhaiten työstään Bob’s Burgersin parissa, käsikirjoittaisivat elokuvan.[54] Tammikuussa 2021 Marvel Studiosin johtaja Kevin Feige vahvisti sen olevan R-ikärajoitettu (Suomessa 16), kuten edelliset Deadpool-elokuvat. Kuvausten suunnitellaan alkavan vuoden 2022 lopulla.[55] Maaliskuussa 2022 Shawn Levy, joka oli työskennellyt Reynoldsin kanssa ohjatessaan elokuvia Free Guy (2021) ja The Adam Project (2022), valittiin elokuvan ohjaajaksi, Reesen ja Wernickin palatessa käsikirjoittajiksi.[56] Levy ilmaisi halunsa tuoda Wolverinen näyttelijä Hugh Jackman mukaan elokuvaan jossain muodossa.[57] Syyskuun 2022 lopussa Reynolds vahvisti, että Jackman palaisi elokuvassa rooliinsa.[58] Deadpool & Wolverine saa ensi-iltansa 26. heinäkuuta 2024.[59]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Deadpool 2 Box Office Mojo. Viitattu 2.1.2020. (englanniksi)
  2. a b Boucher, Geoff: 'Once Upon A Deadpool': Ryan Reynolds (and Fred Savage) On Franchise's PG-13 Plunge Deadline Hollywood. 5.11.2018. Arkistoitu 12.11.2018. Viitattu 12.11.2018. (englanniksi)
  3. Chitwood, Adam: Simon Kinberg on ‘Deadpool’ Rough Cut, Sequel Talks, and Cable Collider.com. 15.9.2015. Arkistoitu 26.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  4. Kit, Borys: 'Deadpool' Sequel Already in the Works The Hollywood Reporter. 9.2.2016. Arkistoitu 17.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  5. Lang, Brent: ‘Deadpool 2’ Confirmed With Ryan Reynolds, Director Tim Miller Returning Variety. 14.4.2016. Arkistoitu 16.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  6. Weintraub, Steve: Deadpool 2 Filming Early Next Year Says Simon Kinberg Collider.com. 24.6.2016. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  7. Chitwood, Adam: Exclusive: ‘Deadpool 2’ Domino Shortlist Includes Mary Elizabeth Winstead, Ruby Rose [UPDATED] Collider.com. 19.10.2016. Arkistoitu 17.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  8. Fleming Jr., Mike: Director Tim Miller, Ryan Reynolds Part Company On ‘Deadpool 2’ Deadline.com. 22.10.2016. Arkistoitu 16.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  9. Gonzales, Umberto & Maglio, Tony: ‘Deadpool 2’ Drama: Here’s What Ryan Reynolds and Director Tim Miller Clashed Over (Exclusive) TheWrap. 22.10.2016. Arkistoitu 11.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  10. Fleming Jr., Mike & Pedersen, Erik: ‘Deadpool 2’ Director Search Ongoing, But No Offers Yet Deadline.com. 28.10.2016. Arkistoitu 16.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  11. Sneider, Jeff: 'Deadpool 2' eyes 'John Wick' director David Leitch to replace Tim Miller (Exclusive) Mashable. 28.10.2016. Arkistoitu 10.7.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  12. a b Kit, Borys & Galuppo, Mia: It's Official: 'John Wick' Director David Leitch to Helm 'Deadpool 2' The Hollywood Reporter. 18.11.2016. Arkistoitu 18.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  13. a b Grobar, Matt: 'Deadpool' Scribes Rhett Reese & Paul Wernick On This Awards Season's Biggest Surprise Candidate Deadline.com. 11.1.2017. Arkistoitu 18.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  14. Goldberg, Matt: Exclusive: Colossus and Negasonic Teenage Warhead Will Return in 'Deadpool 2' Collider.com. 12.1.2017. Arkistoitu 30.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  15. Marnell, Blair: Deadpool 2 Exclusive: Dopinder is Coming Back for the Sequel! Nerdist. 12.1.2017. Arkistoitu 5.7.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  16. Goldberg, Matt: ‘Deadpool 2’ Writers on Laying the Foundation for ‘X-Force’ Collider.com. 13.1.2017. Arkistoitu 1.7.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  17. Goldberg, Matt: 'Deadpool 2' Writers Explain How They'll Handle Cable's Convoluted Origin Collider.com. 13.1.2017. Arkistoitu 28.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  18. Weintraub, Steve: Exclusive: Drew Goddard Is Working on the ‘Deadpool 2’ Script Collider.com. 22.2.2017. Arkistoitu 16.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  19. Galuppo, Mia: 'Deadpool 2' Casts 'Atlanta' Breakout Zazie Beetz as Domino The Hollywood Reporter. 9.3.2017. Arkistoitu 15.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  20. Chichizola, Corey: What Morena Baccarin Really Wants To See Happen In Deadpool 2 CinemaBlend. 29.3.2017. Arkistoitu 31.5.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  21. Kit, Borys: Josh Brolin to Play Cable in 'Deadpool 2' (Exclusive) The Hollywood Reporter. Arkistoitu 20.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  22. Morales, Wilson: Exclusive: Leslie Uggams To Return In Deadpool 2 BlackFilm.com. 19.4.2017. Arkistoitu 20.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  23. a b McClintock, Pamela: 'Deadpool 2' Lands June 2018 Release Date The Hollywood Reporter. 22.4.2017. Arkistoitu 17.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  24. Roman, Julian: T.J. Miller Promises More Weasel in Deadpool 2 | EXCLUSIVE MovieWeb. 23.5.2017. Arkistoitu 11.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  25. Fleming Jr., Mike: ‘Deadpool 2’ Sets Jack Kesy As Villain: Could He Be Black Tom? Deadline.com. 24.5.2017. Arkistoitu 17.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  26. N'Duka, Amanda: ‘Deadpool 2’ Sets Actress Shioli Kutsuna In A Key Role Deadline.com. 12.6.2017. Arkistoitu 17.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  27. Couto, Anthony: Deadpool 2 Filming X-Mansion Scenes with Reynolds in Victoria, BC Comic Book Resources. 17.6.2017. Arkistoitu 20.6.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  28. Reynolds, Ryan: Day one. Maximum Effort 2.0. Facebook. 26.6.2017. Viitattu 8.7.2017. (englanniksi)
  29. a b DGC BC Production List Directors Guild of Canada. Arkistoitu 27.2.2021. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  30. Erao, Matthew. "Deadpool 2 Casts Hunt for the Wilderpeople Star", Screen Rant, June 28, 2017. Luettu June 29, 2017. Archived from the original on kesäkuu 28, 2017. 
  31. Patten, Dominic & Busch, Anita & Robb, David: ‘Deadpool 2’ Stunt Crash Victim ID’d As First African-American Female Pro Road Racer; Director & Fox “Deeply Saddened” – Update Deadline.com. 14.8.2017. Arkistoitu 14.8.2017. Viitattu 15.8.2017. (englanniksi)
  32. Patten, Dominic & Busch, Anita: ‘Deadpool 2’ To Start Production 48 Hours After Stunt Driver Killed Deadline.com. 15.8.2017. Arkistoitu 16.8.2017. Viitattu 16.8.2017. (englanniksi)
  33. Marsan, Eddie: The kids visited me at work on #Deadpool2.Ryan made them feel so special. I'm officially the coolest Dad in the world twitter.com. 23.8.2017. Arkistoitu 16.9.2017. Viitattu 24.8.2017. (englanniksi)
  34. Reese, Rhett: That’s a wrap! Deadpool 2 is in the can! twitter.com. 14.10.2017. Arkistoitu 13.6.2019. Viitattu 15.10.2017. (englanniksi)
  35. Freeman, Molly: Deadpool Sequel May Not Be Titled ‘Deadpool 2’ Screen Rant. 15.11.2017. Arkistoitu 27.12.2017. Viitattu 12.1.2018. (englanniksi)
  36. Shanley, Patrick & Parker, Ryan & Couch, Aaron & McMillan, Graeme: 'Deadpool 2' Changed the Trailer Game With Cable Reveal The Hollywood Reporter. 7.2.2018. Arkistoitu 9.2.2018. Viitattu 13.2.2018. (englanniksi)
  37. Francisco, Eric: Colossus Actor Reveals 'Deadpool 2' Trailer Secrets, Confirms New Mutants Inverse. 7.2.2018. Arkistoitu 12.2.2018. Viitattu 13.2.2018. (englanniksi)
  38. Evry, Max: Deadpool 2 Loses Composer Junkie XL ComingSoon.net. 3.11.2016. Arkistoitu 16.8.2017. Viitattu 18.6.2017. (englanniksi)
  39. Tyler Bates to Score ‘Deadpool 2’ Film Music Reporter. 30.10.2017. Arkistoitu 11.1.2018. Viitattu 12.1.2018. (englanniksi)
  40. Ryan Reynolds and the cast of Deadpool 2 ooze movie star glamour for London premiere of Marvel film DailyMail. 11.5.2018. Viitattu 14.5.2018. (englanniksi)
  41. Kit, Broys & Parker, Ryan: ‘Deadpool 2’ Gets New Release Date The Hollywood Reporter. Viitattu 12.1.2018. (englanniksi)
  42. Koskinen, Matti: Deadpool 2:ssa tuoksuu 90-luvun teinihiki. Helsingin Sanomat. 15.5.2018. Viitattu 27.7.2018.
  43. Uggeldahl, Krister: Fortsättningsvis ful i truten. Hufvudstadsbladet, 16.5.2018, s. 19. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 27.7.2018. (Arkistoitu – Internet Archive)
  44. Kit, Borys: Fox's X-Men Issues: Jennifer Lawrence Unsigned, 'Deadpool' Defections, 'Gambit' on Hold The Hollywood Reporter. 9.11.2016. Arkistoitu . Viitattu 17.8.2017. (englanniksi)
  45. Eisenberg, Eric: Why Deadpool 3 And X-Force Will Be Very Different Projects CinemaBlend. 21.3.2017. Arkistoitu . Viitattu 17.8.2019. (englanniksi)
  46. Starnews Korea: ★Full. 데드풀2 내한 기자간담회 – 라이언 레놀즈 (Ryan Reynolds)★ YouTube. 2.5.2018. Viitattu 27.12.2019. (englanniksi)
  47. Vejvoda, Jim: Deadpool 2 End Credits Scenes Explained IGN. 18.5.2018. Arkistoitu . Viitattu 17.8.2019. (englanniksi)
  48. Kaye, Don: Making Deadpool 2 Bigger, Funnier, and Weirder Den of Geek. 26.5.2018. Arkistoitu . Viitattu 17.8.2019. (englanniksi)
  49. White, Peter & Hayes, Dade: Disney-Fox Deal: Bob Iger Discusses Digital Future, James Murdoch, Hulu and $2B Cost Savings Deadline Hollywood. 14.12.2017. Arkistoitu . Viitattu 17.8.2019. (englanniksi)
  50. Couch, Aaron: 'Deadpool' Can Stay R-Rated at Disney, Says Bob Iger The Hollywood Reporter. 14.12.2017. Arkistoitu . Viitattu 17.8.2019. (englanniksi)
  51. Kaye, Don: Deadpool 3 Waiting on Marvel Studios Green Light Den of Geek. 13.10.2019. Arkistoitu . Viitattu 27.12.2019. (englanniksi)
  52. Francisco, Eric: Ryan Reynolds teases 'Deadpool 3' in the MCU in hilarious Instagram post Inverse. 15.10.2019. Viitattu 27.12.2019. (englanniksi)
  53. Ridgely, Charlie: Ryan Reynolds Confirms Deadpool 3 at Marvel Studios ComicBook.com. 27.12.2019. Arkistoitu 27.12.2019. Viitattu 27.12.2019. (englanniksi)
  54. Kroll, Justin: ‘Deadpool 3’: Marvel Studios And Ryan Reynolds Tap The Molyneux Sisters To Pen The Sequel Deadline Hollywood. 20.11.2020. Viitattu 28.5.2021. (englanniksi)
  55. Chitwood, Adam: Kevin Feige Confirms 'Deadpool 3' Is an MCU Movie; Teases R-Rating and When It's Filming Collider. 11.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 28.5.2021. (englanniksi)
  56. Parker, Ryan: ‘Deadpool 3’: Shawn Levy to Direct Ryan Reynolds in Marvel Movie (Exclusive) hollywoodreporter.com. 11.3.2022. Viitattu 12.3.2022. (englanniksi)
  57. Sharma, Abhishek: Shawn Levy Is Determined Get Hugh Jackman and Ryan Reynolds in a Movie Together Movieweb. 12.3.2022. Viitattu 29.9.2022. (englanniksi)
  58. D'Alessandro, Anthony: Hugh Jackman Returning As Wolverine In 'Deadpool 3', Pic Sets Fall 2024 Release Deadline Hollywood. 27.9.2022. Arkistoitu . Viitattu 29.9.2022. (englanniksi)
  59. D'Alessandro, Anthony: Marvel's 'Deadpool 3' Moves To July 2024 & 'Captain America: Brave New World' To 2025 As Disney Shakes Up Schedule Due To Actors Strike Deadline Hollywood. 9.11.2023. Arkistoitu . Viitattu 12.11.2023. (englanniksi)