Cable

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Cable on Rob Liefeldin luoma Marvelin sarjakuvahahmo. Cablen ensiesiintyminen oli The New Mutants #87 -lehdessä vuonna 1990. Nathan Christopher Summers alias Cable on Ryhmä-X:n Kykloopin ja Madeline Pryorin poika, johon Tuho tartutti tekno-orgaanisen viruksen. Kykloopin oli annettava poika tulevaisuudesta tulleen Askaniksi itseään kutsuvan naisen mukaan, joka sanoi voivansa pysäyttää viruksen tulevaisuudessa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Cable varttui tulevaisuudessa ja oppi pitämään tekno-orgaanisen viruksen aloillaan telekineettisillä voimillaan. Cable oli myös telepaatikko, mutta tekno-orgaanisen viruksen hallitseminen vei suuren osan hänen voimistaan. Tämän takia hän ei voinut käyttää täyttä potentiaaliaan.

Aikuisiässä Cable matkusti takaisin tähän aikaan aluksensa Graymalkinin avulla pysäyttääkseen Tuhon ja estääkseen oman tulevaisuutensa, jossa Tuho hallitsisi maailmaa. Graymalkin tuhoutui myöhemmin osittain, ja osan otti haltuunsa Magneto luodessaan Avalonin. Graymalkinin "tekoäly" oli mystinen olento, jota Cable kutsui Professoriksi. Tämä loi myöhemmin itselleen ruumiin Graymalkinin osista, kun selvisi, että Professori aiheutti Cablen tekno-orgaanisen viruksen villiintymisen. Viimeksi mainitun vuoksi X-Voima auttoi Professoria luomaan itselleen aluksen Graymalkinin jäänteistä, ja Professori lähti Maasta.

Myöhemmässä vaiheessa Cable onnistui poistamaan tekno-orgaanisen viruksen itsestään, ja hänestä tuli erittäin voimakas telekineetikko ja telepaatikko. Voimiensa kasvettua hänestä tuli äärettömän voimakas, ja hän rakensi oman keinotekoisen leijuvan saaren Graymalkinin osista. Tästä syntyi maailmanlaajuinen konflikti hallitusten huolestuessa Cablen puuhista.

Lopulta Hopeasurffaaja poisti Cablelta voimat kokonaan. Cable olisi kuollut, ellei häneen olisi istutettu uudestaan tekno-orgaanista olentoa, jonka avulla palannut virus saatiin hallintaan. Hän kuitenkin menetti lähes kaikki voimansa. Cable on sittemmin korvannut voimansa teknologialla, joka simuloi telekinesiaa, sekä hankkinut saarelleen laitteiston, jolla voi seurata kaikkea maailman datavirtaa Black Box -nimisen mutantin avulla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.