Cable

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Cable on Rob Liefeldin luoma Marvelin sarjakuvahahmo. Cablen ensiesiintyminen oli lehdessä The New Mutants #87 vuonna 1990. Nathan Christopher Summers alias Cable on Ryhmä-X:n Kykloopin ja Madeline Pryorin poika, johon Tuho tartutti tekno-orgaanisen viruksen. Kykloopin oli annettava poika tulevaisuudesta tulleen Askaniksi itseään kutsuvan naisen mukaan, joka sanoi voivansa pysäyttää viruksen tulevaisuudessa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Cable varttui tulevaisuudessa ja oppi pitämään tekno-orgaanisen viruksen aloillaan telekineettisillä voimillaan. Cable oli myös telepaatikko mutta tekno-orgaanisen viruksen hallitseminen vei suuren osan hänen voimistaan, minkä takia hän ei voinut käyttää täyttä potentiaaliaan.

Aikuisiässä Cable matkusti takaisin tähän aikaan aluksensa Graymalkinin avulla pysäyttääkseen Tuhon ja estääkseen oman tulevaisuutensa jossa Tuho hallitsi maailmaa. Graymalkin tuhoutui myöhemmin osittain, ja osan otti haltuunsa Magneto luodessaan Avalonin. Graymalkinin "tekoäly", mystinen olento jota Cable kutsui Professoriksi, loi myöhemmin itselleen ruumiin Graymalkinin osista. Kun selvisi, että Professori aiheutti Cablen tekno-orgaanisen viruksen villiintymisen jonka takia X-Force auttoi Professoria luomaan itselleen aluksen Graymalkinin jäänteistä ja hän lähti Maasta.

Myöhemmässä vaiheessa Cable onnistui poistamaan tekno-orgaanisen viruksen itsestään ja hänestä tuli erittäin voimakas telekineetikko ja telepaatikko. Hänen voimiensa kasvettua hänestä tuli äärettömän voimakas ja hän rakensi oman keinotekoisen leijuvan saaren Graymalkinin osista. Tästä syntyi maailmanlaajuinen konflikti hallitusten huolestuessa hänen puuhistaan.

Lopulta Hopeasurffaaja poisti Cablelta voimat kokonaan. Cable olisi kuollut, ellei häneen olisi istutettu uudestaan tekno-orgaanista olentoa, jonka avulla palannut virus saatiin hallintaan. Hän kuitenkin menetti lähes kaikki voimansa ja on sittemmin korvannut ne teknologialla joka simuloi telekinesiaa, sekä hankkimalla saarelleen laitteiston, jolla voi seurata kaikkea maailman datavirtaa Black Box -nimisen mutantin avulla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.