Walt Disney Studios Motion Pictures

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Walt Disney Studios Motion Pictures
Yritysmuoto divisioona
Perustettu 23. kesäkuuta 1953
Perustaja Walt Disney
Roy Oliver Disney
Kotipaikka 500 S. Buena Vista Street, Burbank, Kalifornia, Yhdysvallat
Toimiala elokuvien jakelu ja markkinointi
Tuotteet elokuvat
Emoyhtiö Walt Disney Studios
(The Walt Disney Company)
Kotisivu www.disneystudios.com

Walt Disney Studios Motion Pictures (ent. Buena Vista Pictures Distribution, Inc.) on The Walt Disney Companyn omistama yhtiö, joka jakelee elokuvia ja televisio-ohjelmia. Buena Vista International oli sen maailmanlaajuinen vastine ja Walt Disney Studios Home Entertainment on yhtiön video- ja DVD-jakelija.

Walt Disney ja hänen vanhempi veljensä Roy Oliver Disney perustivat yhtiön nimellä Buena Vista Distribution Company vuonna 1953 voidakseen vastata omien tuotteidensa jakelusta ja vuonna 2007 yhtiö otti käyttöön nykyisen nimensä.[1] Buena Vistan ensimmäinen julkaisu oli Oscar-palkittu Erämaa elää. Buena Vista International perustettiin vuonna 1993, kun Disney lopetti yhteisyrityksen Warner Bros. Picturesin kanssa. Yhtiö jakelee nyt kummankin yrityksen elokuvia.

Yhtiö jakelee Walt Disney Picturesin, Touchstone Picturesin, Hollywood Picturesin, DisneyToon Studiosin, Touchstone Televisionin, Pixar Animation Studiosin ja useiden itsenäisten yritysten tuotoksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Disney to Drop Buena Vista Brand Name, People Say (Update1)" Bloomberg. Arkistoitu 4.1.2014. Viitattu 22.7.2020. (englanniksi)
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.