Elohopea (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmosta, kemiallisesta aineesta katso Elohopea.
Elohopea
Elohopea
Elohopea
Luoja(t) Stan Lee
Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Uncanny X-Men #4 (1964)
Henkilötiedot
Oikea nimi Pietro Django Maximoff
Status aktiivinen
Pituus 182 cm
Paino 79 kg
Ryhmäsidokset Kostajat
Edelliset ryhmäsidokset Pahojen Mutanttien Veljeskunta
Tekijä-X
Henkilöllisyydet Pietro Frank
Voimat Yliluonnollinen nopeus, sähkön hallitseminen, jään hallitseminen, magnetismin hallitseminen, ketteryys ja refleksit
Suhteet
Sukulaiset Magneto (isä)
Magda Maximoff (äiti, kuollut)
Wanda Maximoff (sisko)
Lorna Dane (sisarpuoli)
Crystalia Amaquelin Maximoff (vaimo)
Luna (tytär)

Elohopea (engl. Quicksilver), oikealta nimeltään Pietro Maximoff, on hahmo Marvelin sarjakuvamaailmassa. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby, ja hän esiintyi ensimmäistä kertaa X-Men-sarjakuvan 4. numerossa vuonna 1964.

Suomessa Elohopea esiintyi ensimmäisen kerran Ihmesarjan numerossa 45 (1967). Lisäksi Elohopeasta on esiintynyt elokuvissa kaksi eri versiota: X-Men-elokuvasarjassa häntä näyttelee Evan Peters ja elokuvassa Avengers: Age of Ultron Aaron Taylor-Johnson.

Elohopean erikoisominaisuus on nopeus. Elohopea on Magneton poika. Elohopealla on kaksoissisko Purppuranoita (Wanda Maximoff), jolla on omia taikavoimia. Heillä on myös sisarpuoli Polaris (Lorna Dane), joka hallitsee magnetismia, mutta ei yhtä hyvin kuin isänsä.

Pietrolla on myös vaimo Epäinhimillisten kuningasperheen Kristalli (Crystalia Amaquelin Maximoff) ja tytär Luna. Lunalla ei ole todettu vielä mutanttivoimia, mutta Kristalli hallitsee elementtejä. Vuoden 2006 Son of M -minisarjassa todettiin että Lunalla on voimia.

Ne ovat ilmeisesti Epäinhimillisten voimia, koska mutanttivoimat tulevat esiin vasta murrosiässä. Luna on mainitussa sarjassa kuusivuotias.

Elohopea on ollut siskonsa kanssa Pahojen Mutanttien Veljeskunnan jäsen, mutta he eivät silloin tienneet Veljeskunnan johtajan Magneton olevan heidän isänsä. Isyys keksittiin Marvelilla vasta myöhemmin, kun Magneto nähtiin ensi kerran ilman kypärää ja joku huomasi Magneton huomattiin olevan Elohopean näköinen.

Elohopea on ollut myös Kostajien ja Epäinhimillisten kuninkaallisen perheen jäsen. Myöhemmin hän huomasi, että Kristallilla oli suhde toisen miehen kanssa ja he erkanivat. Tämän jälkeen hän liittyi Yhdysvaltain hallituksen sponsoroimaan ryhmään nimeltä Tekijä-X.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1966 Len Carlson The Marvel Super Heroes
1996 Adrian Egan X-Men
1996 Paul Haddad X-Men
2002 Richard Ian Cox X-Men: Evolution
2009 Mark Hildreth Wolverine and the X-Men
2010–2011 Scott Menville The Super Hero Squad Show
Marvel Super Hero Squad: Comic Combat
2014–2016 Aaron Taylor-Johnson Captain America: The Return of the First Avenger
Avengers: Age of Ultron
Lego Marvel’s Avengers
2014–2016,
2019
Evan Peters X-Men: Days of Future Past
X-Men: Apocalypse
X-Men: Dark Phoenix
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.