Avaruusaave

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Avaruusaave
Avaruusaave
Avaruusaave
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Avengers #2 (1963)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ei tiedossa
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Immortus, Hydra
Voimat Kyky muuttaa muotoaan toiseksi olennoksi tai esineeksi

Avaruusaave on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto, avaruusolio, joka on tuottanut päänvaivaa lukuisille eri Marvel-universumin supersankareille. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby ja sen ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Avengers-lehden toisessa numerossa (1963).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avaruusaave muuntautumassa Hämähäkkimieheksi.

Avaruusaave kuuluu avaruusolentojen rotuun, jotka planeetta Phantoksella oppivat hallitsemaan aikamatkailun salat kauan ennen kuin avaruusmatkailun salat aukenivat heille. Rotu kävi useasti sotia ja siihen tarkoitukseen aikamatkailu tuotti luonnollisesti suuria strategisia mahdollisuuksia. Sotatilanne oli jatkuvassa muutostilassa taukoamattoman aikamatkailun vuoksi ja erään kerran aika/paikka-jatkumoon repesi rasituksen takia aukko Limboon, jonne Avaruusaaveet imeytyivät.

Eräs Avaruusaaveista, nerokas strategisti kuitenkin pakeni aikakapselillaan planeettansa tuhoa. Kapseli kuitenkin vahingoittui matkan aikana ja tämän takia myös tämä Avaruusaave imeytyi Limboon. Siellä olento tapasi Immortuksen, voimakkaan ajan herran. Immortus lupasi vapauttaa Avaruusaaveen, mikäli tämä toisi Immortukselle tutkittavia olentoja. Avaruusaave suostui ja Immortus soi tälle kyvyn muuttaa omaa muotoaan miksi tahansa kohtaamakseen olennoksi. Näin Avaruusaaveen kopioima oikea olento siirtyisi Immortuksen Limboon tämän tutkittavaksi.

Avaruusaave halveksi Immortusta, mutta matkusti maapallolle, missä tämä päätti hyökätä Kostajien kimppuun aiheuttaen muodonmuutoksillaan näiden keskuuteen epäsopua. Vaikka Kostajat lopulta ymmärsivätkin olevansa tekemisissä muodonmuuttajan kanssa, Hulk tajusi taistelun aikana, miten vähän muut luottivat häneen. Avaruusaave kukistui viimein yrittäessään matkia Thorin voimia ja Odinin poikaansa asettamia loitsuja. Syntynyt reaktio ajoi Avaruusaaveen takaisin Limboon. Hulk kuitenkin jätti tapahtumien seurauksena Kostajat katkeroituneena[1].

Tämän jälkeen Avaruusaave liittoutui Viikatemiehen kanssa ja johti hetken aikaa Madame Hydrana Hydraa. Hänet kuitenkin lyötiin Kapteeni Ihmeen ja Kapteeni Amerikan avulla[2].

Myöhemmin Thorin matkustaessa Limbon halki Avaruusaave pyysi tämän apua Phantoksen palauttamiseksi Limbosta. Thor suostui huolimatta olennon menneistä tihutöistä ja onnistui siirtämään planeetan normaaliavaruuteen. Avaruusaave jäi kuitenkin Limbon vangiksi ja Immortuksen palvelijaksi.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaalisti Avaruusaaveet omaavat normaalin ihmisen voimat, nopeuden ja notkeuden. Avaruusaaveen kuitenkin matkiessa supervoimaista olentoa, tämä kykenee hallitsemaan myös matkimansa kohteen voimia - mutta vain niin kauan kuin hän matkii tätä.

Avaruusaaveen voima onkin juuri hänen kyvyssään muuttaa muotoaan. Voiman tarkka luonne ei ole tiedossa, mutta se on oletettavasti ei-maaginen. Matkiessaan kohdettaan Avaruusaave lähettää samalla alkuperäisen mallinsa Limboon aina siihen asti, kunnes Avaruusaave omaksuu toisen olennon muodon. Limbossa olijoilla ei ole muistikuvia oleilustaan Limbossa ja nämä palautuvat täsmälleen samalle paikalle mistä lähtivätkin. Avaruusaave ei väsy matkiessaan muita olentoja ja hän voi säilyttää omaksumansa muodon miten kauan tahansa. Muilla Avaruusaaveilla ei ole näitä kykyjä[3].

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avaruusaave ei voi matkia maagisia olentoja. Tämän tekeminen aiheuttaa jonkinlaisen vastareaktion ja Avaruusaave palautuu takaisin Limboon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Avengers #2 (1963). Marvel Comics.
  2. Avengers #106-108. Marvel Comics.
  3. Official Handbook Of The Marvel Universe #12. Marvel Comics.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]