Nuoret Kostajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuoret Kostajat
Sarjakuvakustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Young Avengers #1 (huhtikuu 2005)
Luojat Allan Heinberg & Jim Cheung
Tiedot
Tukikohta
  • Bishop Publishing
  • Kostajat-kartanon rauniot (ennen)
Perustajajäsenet

Nuoret Kostajat (engl. Young Avengers) on Marvel-kustantamon luoma supersankarijoukko, joka koostuu useista teini-ikäisistä tai nuorista aikuisista, joilla on yhteyksiä Marvelin merkittävimpään supersankariryhmään eli Kostajiin. Nuorten Kostajien ensiesiintyminen oli huhtikuussa 2005 Young Avengers -lehden numerossa 1.[1]

Fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisten Kostajien hajoamisen varalta, Vision oli ennen kuolemaansa luonut tietokannan henkilöistä, joilla oli vahvoja yhteyksiä Kostajiin. Tulevaisuudesta matkustanut 16-vuotias Nathaniel ”Nate” Richards, joka halusi estää varttumisensa Kostajien viholliseksi, Kang Valloittajaksi, saa tietää tietokannasta ja alkaa käyttää sitä muodostaakseen omaa supersankariryhmäänsä. Nate itsee ryhtyy Rautapojaksi ja valitsee tiimiinsä kolme muutakin henkilöä: Elijah ”Eli” Bradleyn, jonka isoisä Isaiah Bradley oli yksi 1940-luvun supersotilasseerumikokeisiin pakotetuista afroamerikkalaisista; Billy Kaplanin alias Wiccanin, jolla oli samanlaisia voimia kuin Purppuranoidalla; sekä Teddy Altmanin alias Hulkkion, jolla oli sekä Hulkin kaltaiset voimat että muodonmuutoskyky. Toimittajat Jessica Jones ja Kat Farrell saavat tietää ryhmästä, kuten myös Kapteeni Amerikka ja Rautamies, jotka haluavat lakkauttaa ryhmän, pitäen sen jäseniä liian nuorina ja kokemattomina. Nuoriin Kostajiin liittyvät ennen pitkään myös Cassie Lang, jonka isä oli Muurahaismiehenä toiminut edesmennyt Scott Lang, sekä Kate Bishop, joka isä Derek Bishop oli jo aikaisemmin avustanut Nuoria Kostajia. Alun perin Cassie ja Kate eivät olleet Visionin tietokannassa, mutta heidän kykyjensä vaikuttamana Nate hyväksyy heidät.

Pian tämän jälkeen Rautamies ja Kapteeni Amerikka löytävät ryhmän ja yrittävät palauttaa heidät väkisin vanhempiensa luokse. Mutta sitten Kang ilmestyy ja vaatii Naten luovutettavaksi hänelle tai muuten Kang uhkaa tuhota nykyhetken aikajanan. Eloonjääneet Kostajien jäsenet ja Nuoret Kostajat käyvät taisteluun. Mutta heti kun Nate tappaa Kangin lävistämällä tämän rinnan Katen miekalla, aikajana muuttuu. Eloonjääneet Kostajat kuolevat ja raskaana oleva Jones kokee keskenmenon. Palauttaakseen aikajanan ennalleen, Nate palaa omaan aikaansa ja hyväksyy kohtalonsa varttua Kangiksi. Varmistaakseen ryhmänsä toiminnan jatkumisen, muut Nuoret Kostajat päättävät paljastaa toimensa vanhemmille. Kapteeni Amerikka itse kertoo Elin toimista Patrioottina Elin isovanhemmille. Nuoret Kostajat taistelevat seuraavaksi Mister Hydea vastaan, joka oli jakanut ainetta nimeltä MGH (Mutant Growth Hormone). Eli paljastui itsekin riippuvaiseksi tästä aineesta, sillä juuri se oli antanut hänelle supervoimat. Visionin tietokannassa mainittu henkilö ei alun perin edes ollutkaan Eli, vaan hänen enonsa Josiah Bradley. Tämän paljastuksen kohdosta Eli eroaa ryhmästä.

Myöhemmin superskrulli Kl’rt yrittää siepata Teddyn ja viedä hänet skrullien kotimaailmaan. Teddy saa tietää, että hänen biologinen äitinsä oli skrullien kruununprinsessa Anelle ja hänen isänsä oli itse krii-sankari Mar-Vell / Kapteeni Ihme. Pelastaakseen Teddyn, Nuoret Kostajat etsivät lisää jäseniä, muun muassa Tommy Shepherdin, jonka kykynä oli supernopeus. Lisäksi Kate sai Kapteeni Amerikalta alkuperäisen Haukansilmän varusteet ja ryhtyi täten uudeksi Haukanilmäksi. Lisäksi sairaalaan joutunut Eli sai isoisältään verensiirron, josta hän sai oikeat supervoimat ja joilla Eli liittyi takaisin ryhmään. Taistelussa Kl’rtia vastaan Billy ja Tommy saavat selville todellisen alkuperänsä: he olivat reinkarnaatioita Mefiston luomassa valetodellisuudessa eläneistä Purppuranoidan synnyttämistä kaksosista: Billy ja Tommy Maximoffista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brevoort, Tom & DeFalc, Tom & Manning, Matthew K. & Sanderson, Peter & Wiacek, Win: Marvel Year By Year: A Visual History, s. 325. DK Publishing.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.