Muurahaismies (Scott Lang)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muurahaismies
Scott Lang Muurahaismiehenä
Scott Lang Muurahaismiehenä
Luoja(t) David Michelinie & John Byrne
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Scott Lang:
Avengers #181 (maaliskuu 1979)
Muurahaismiehenä: Marvel Premiere #47 (huhtikuu 1979)
Henkilötiedot
Oikea nimi Scott Edward Harris Lang
Ryhmäsidokset Stark-yhtiöt
Kostajat
Ihmeneloset
Vuokrasankarit
Puolustajat
Future Foundation
Voimat Elektroniikkanero.
Kyky muuttaa minkä tahansa esineen kokoa (enimmillään yli 50-kertaiseksi tai pienimmillään muurahaisen kokoiseksi). Laite, jolla kommunikoida muurahaisten kanssa.
Suhteet
Sukulaiset Peggy Rae (ex-vaimo)
Cassie Lang (tytär)

Scott Lang on fiktiivinen Marvel-kustantamon sarjakuvien supersankarihahmo. Hän on parannuksen tehnyt varas ja elektroniikkanero, josta tuli toinen Muurahaismiehenä toiminut henkilö Henry Pymin jälkeen. Hahmon loivat David Michelinie ja John Byrne.

Hahmon fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scott Lang on Floridassa syntynyt elektroniikkanero, joka ryhtyi varkaaksi, koska ei kyennyt elättämään perhettään. Hänet pidätettiin ja hän vapautui vankilasta kolme vuotta myöhemmin hyvän käytöksensä ansiosta.

Hän opiskeli vankilassa lisää elektroniikasta ja sai pian töitä Stark-yhtiöiltä, jossa hän suunnitteli Tony Starkin alaisuudessa uuden turvajärjestelmän Kostajien kartanoon.[1]

Kun hänen tyttärensä, Cassie Lang, alkoi kärsiä vakavista sydänongelmista, Lang alkoi jälleen ajautua varkauksien pariin. Hän murtautui tohtori Henry Pymin kotiin, varastaen tämän Muurahaismies-puvun sekä kutistuskaasua sisältävät säiliöt. Muurahaismiehenä, Lang murtautui Cross Technological Enterprisesin tiloihin ja huomasi yhtiön johtajan, Darren Crossin, pitävän vankina tohtori Erica Sondheimia, ainoata Cassien auttamiseen kykenevää lääkäriä. Crossin kuoltua hänen onnistui pelastaa tohtori Sondheim, joka puolestaan pelasti Cassien hengen.

Lang aikoi palauttaa Muurahaismies-puvun Pymille ja ilmiantaa itsensä sen varastamisesta. Mutta Pym oli tiennyt alusta asti mihin Lang oli sitä käyttänyt ja antoi hänen pitää sen, jos käyttäisi sitä lain ja oikeuden nimissä.[2]

Muut mediat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Paul Rudd esittää Scott Langia Marvel Cinematic Universessa.
  • Vuonna 2015 sai ensi-iltansa Peyton Reedin ohjaama sekä Egdar Wrightin, Joe Cornishin, Adam McKayn ja Ruddin käsikirjoittama elokuva Ant-Man, kuvailee kuinka Langista tuli Hank Pymin seuraaja Muurahaismiehenä.
  • Vuoden 2016 elokuvassa Captain America: Civil War Lang liittyi Kapteeni Amerikan johtamaan ryhmittymään, joka vastustaa Sokovian sopimusta. Lentokentällä käydyssä taistelussa hän käytti ”Pymin hiukkasia” ensimmäistä kertaa kutistumisen sijasta jättiläiseksi kasvamiseen.
  • Vuoden 2018 elokuvassa Ant-Man and the Wasp Lang oli välttynyt vankilaan joutumiselta Sokovian sopimuksen rikkomisesta jäämällä kahdeksi vuodeksi kotiarestiin. Hän onnistuu FBI:n huomaamatta kuitenkin auttamaan Pymiä sekä Ampiaiseksi ryhtynyttä Hope van Dynea etsimään kvanttimaailmasta Hopen äitiä, Janet van Dynea.
  • Vuoden 2019 elokuvassa Avengers: Endgame Lang oli säästynyt Thanoksen ”napsahdukselta” ja oltuaan vankina kvanttimaailmassa viisi vuotta, jotka tuntuivat hänestä viideltä tunnilta, hän auttoi Kostajia keksimään suunnitelman käyttää menneisyyden Ikuisuuskiviä tuomaan Thanoksen uhrit takaisin.
  • Scott Lang esiintyi myös vuonna 2023 elokuvassa Ant-Man and the Wasp: Quantumania.[3] Hänestä oli tullut menestyvä elämänkertakirjailija, joka ei kuitenkaan ottanut supersankarin velvollisuuksia yhtä vakavasti kuin ennen. Kun Cassien, Pymin ja Hopen rakentama kvanttisatelliitti lähettää heidät kaikki ja Janetin väkisin kvanttimaailmaan, he kohtaavat paikallisia vapaustaistelijoita, MODOKin, sekä kvanttimaailman hallitsijaksi julistautuneen Kang Valloittajan. He onnistuvat päihittämään Kangin ja palaamaan Maahan, mutta Scottia salaa vaivasi Kangin varoitus siitä, että multiversumia tulisi uhkaamaan suuri vaara.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Avengers #181
 2. Marvel Premiere #47–48
 3. Kit, Borys: Peyton Reed to Direct 'Ant-Man 3' (EXCLUSIVE) The Hollywood Reporter. 3.11.2019. Viitattu 2.11.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.