Miekkamies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miekkamies
Miekkamies. Miltei jokainen inkarnaatio on käyttänyt kuvan kaltaista pukua.
Miekkamies. Miltei jokainen inkarnaatio on käyttänyt kuvan kaltaista pukua.
Luoja(t) (oletettavasti) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Avengers #19
Henkilötiedot
Oikea nimi

(I) Jacques Duquesne,

(II) Philip Javert
Status Ei tiedossa
Pituus 193 cm
Paino 113 kg
Ryhmäsidokset Kostajat
Edelliset ryhmäsidokset Mandariinin apulainen
Voimat Hyväkuntoinen atleetti. Miekka, jossa lukuisia aseita

Miekkamies on usean Marvel-kustantamon supersankarin nimitys. Kellään heistä ei ole ollut minkäänlaisia supervoimia, ainoastaan kyky käytellä erittäin taitavasti miekkaa. Kaksi ensimmäistä Miekkamiestä olivat aluksi superrikollisia, mutta kaikki (paitsi viimeisin) ovat olleet Kostajien jäseniä.

Jacques Duquesne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Miekkamies, Jacques Duquesne, harjoitteli yhdessä Haukansilmän kanssa molempien miesten ollessa vielä sirkuksessa. Sekä Haukansilmä että Miekkamies hairahtuivat rikosten poluille, mutta molemmat liittyivät myöhemmin Kostajiin. Miekkamies kuitenkin petti joukkueen ja lähti Kostajista. Myöhemmin Miekkamies kuoli taistelussa Kang Valloittajaa vastaan.

Vaikka Miekkamies olikin uskomattoman taitava miekkailija, hänen miekkansa oli kuitenkin superrikollinen Mandariini luonut avaruusrotu makluaanien tekniikalla.

Philip Javert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen Miekkamies, Philip Javert, saapui Marvel-universumiin vaihtoehtotodellisuudesta. He hyökkäsivät Kostajien kimppuun, mutta taistelun kuluessa Miekkamies ja hänen ystävättärensä Magdalene liittyivätkin Kostajiin. Tällä haavaamilloin? pariskunta on jättänyt Marvel-universumin taakseen syistä, joita ei ole paljastettu.

Myöhemmät Miekkamiehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maapallon sankareiden tuhottua Onslaught-nimisen hirviön, loi Reed Richardsin poika Franklin Richards tasku-ulottuvuuden, jossa sankarit tapasivat jälleen uuden Miekkamiehen. Hän liittyi Kostajiin heidän viipyessään tasku-ulottuvuudessa. Tämä Miekkamies ei koskaan saapunut normaaliin Marvel-ulottuvuuteen.

Nyttemmin amerikkalaisissa lehdissä on ilmaantunut jälleen uusi Miekkamies, joka on paljastunut olevan Hydran johtajan Paroni Wolfgang von Struckerin poika Andreas.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mandariini varusti alkuperäisen Miekkamiehen miekan täyteen makluaanien teknologisia saavutuksia. Painamalla yhtä nappia miekkansa kahvassa hän kykeni ampumaan voimakkaan energiasäteen, hajotussäteen, sähköisen tainnutusiskun tai kaasusuihkun joka tainnuttaa vihollisen. Lisäksi miekassa oli vielä voimakas liekinheitin.

Muutoin jokaisella Miekkamiehellä on ollut ikäisensä miehen voimat ja kyvyt. Tietysti jokainen heistä on harjoitellut ankarasti.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Miekkamies esiintyy Kapteeni Amerikka/Kostajat -tarinaosioissa animaatiosarjassa The Marvel Super Heroes, ääninäyttelijänään Ed McNamara.
  • Miekkamies esiintyi minianimaatiosarjan The Avengers: United They Stand jaksossa ”Comes a Swordsman”, ääninäyttelijänään Paul Essiembre. Sen lisäksi, että hän oli Haukansilmän entinen toveri, hän työskenteli Kehämestarin ja Rikosten Sirkuksen kanssa varastaakseen Mythrax-bakteerin. Kostajien taistellessa Kehämestaria vastaan, Haukansilmä kohtaa Miekkamiehen, joka paljasti käyttäneensä Kehämestaria vain hyväkseen. Miekkamies pakenee Haukansilmältä ja Muurahaismieheltä, jotka purkavat Mythrax-pommin. Myöhemmin paljastui, että Zodiac oli palkannut Miekkamiehen toimittamaan Mythrax-bakteerin.
  • Jack Duquesne esiintyy Marvel Cinematic Universeen sijoittuvassa Disney+-sarjassa Hawkeye, näyttelijänään Tony Dalton.[1] Duquesne on seurapiirimies ja Eleanor Bishopin, Kate Bishopin äidin, sulhanen, joka on setänsä Armand Duquesne III:n ja muiden sukulaistensa tavoin sekaantunut hämäriin toimiin, ostaen muun muassa mustan pörssin huutokaupasta Roninille kuuluneen miekan. Kingpinin käskemänä Eleanor lavastaa hänet Tracksuit Mafian rahanpesijäksi sekä Armadin murhaajaksi, mutta Jackin sukulaiset maksavat hänen takuunsa. Jack osallistuu myöhemmin Katen, Clint Bartonin sekä New Yorkin liveroolipelaajien kanssa viimeiseen taisteluun Tracksuit Mafiaa vastaan.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miekkamies on pelattava hahmo videopelin Marvel: Ultimate Alliance PlayStation Portable -versiossa.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kuolemastaan huolimatta ensimmäinen Miekkamies Jacques Duquesne esiintyi vielä kerran Kostajien sivuilla tarinassa ...Aina Kostajia![2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Otterson, Joe: 'Hawkeye' Series at Disney Plus Adds Six to Cast, Including Vera Farmiga and Tony Dalton (Exclusive) Variety. 3.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 4.12.2020. (englanniksi)
  2. Mega Marvel #4 (2001). Egmont Kustannus