Miekkamies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miekkamies
Miekkamies. Miltei jokainen inkarnaatio on käyttänyt kuvan kaltaista pukua.
Miekkamies. Miltei jokainen inkarnaatio on käyttänyt kuvan kaltaista pukua.
Luoja(t) (oletettavasti) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Avengers #19
Henkilötiedot
Oikea nimi

(I) Jacques DuQuesne,

(II) Philip Javert
Status Ei tiedossa
Pituus 193 cm
Paino 113 kg
Ryhmäsidokset Kostajat
Edelliset ryhmäsidokset Mandariinin apulainen
Voimat Hyväkuntoinen atleetti. Miekka, jossa lukuisia aseita

Miekkamies on usean Marvel-kustantamon supersankarin nimitys. Kellään heistä ei ole ollut minkäänlaisia supervoimia, ainoastaan kyky käytellä erittäin taitavasti miekkaa. Kaksi ensimmäistä Miekkamiestä olivat aluksi superrikollisia, mutta kaikki (paitsi viimeisin) ovat olleet Kostajien jäseniä.

Jacques DuQuesne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Miekkamies, Jacques DuQuesne, harjoitteli yhdessä Haukansilmän kanssa molempien miesten ollessa vielä sirkuksessa. Sekä Haukansilmä että Miekkamies hairahtuivat rikosten poluille, mutta molemmat liittyivät myöhemmin Kostajiin. Miekkamies kuitenkin petti joukkueen ja lähti Kostajista. Myöhemmin Miekkamies kuoli taistelussa Kang Valloittajaa vastaan.

Vaikka Miekkamies olikin uskomattoman taitava miekkailija, hänen miekkansa oli kuitenkin superrikollinen Mandariini luonut avaruusrotu makluaanien tekniikalla.

Philip Javert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen Miekkamies, Philip Javert, saapui Marvel-universumiin vaihtoehtotodellisuudesta. He hyökkäsivät Kostajien kimppuun, mutta taistelun kuluessa Miekkamies ja hänen ystävättärensä Magdalene liittyivätkin Kostajiin. Tällä haavaa pariskunta on jättänyt Marvel-universumin taakseen syistä, joita ei ole paljastettu.

Myöhemmät Miekkamiehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maapallon sankareiden tuhottua Onslaught-nimisen hirviön, loi Reed Richardsin poika Franklin Richards tasku-ulottuvuuden, jossa sankarit tapasivat jälleen uuden Miekkamiehen. Hän liittyi Kostajiin heidän viipyessään tasku-ulottuvuudessa. Tämä Miekkamies ei koskaan saapunut normaaliin Marvel-ulottuvuuteen.

Nyttemmin amerikkalaisissa lehdissä on ilmaantunut jälleen uusi Miekkamies, joka on paljastunut olevan Hydran johtajan Paroni Wolfgang von Struckerin poika Andreas.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mandariini varusti alkuperäisen Miekkamiehen miekan täyteen makluaanien teknologisia saavutuksia. Painamalla yhtä nappia miekkansa kahvassa hän kykeni ampumaan voimakkaan energiasäteen, hajotussäteen, sähköisen tainnutusiskun tai kaasusuihkun joka tainnuttaa vihollisen. Lisäksi miekassa oli vielä voimakas liekinheitin.

Muutoin jokaisella Miekkamiehellä on ollut ikäisensä miehen voimat ja kyvyt. Tietysti jokainen heistä on harjoitellut ankarasti.

Miekkamies muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miekkamies on pelattava hahmo PlayStation Portable -versiossa Marvel: Ultimate Alliancesta.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kuolemastaan huolimatta ensimmäinen Miekkamies Jacques DuQuesne esiintyi vielä kerran Kostajien sivuilla tarinassa ...Aina Kostajia![1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mega Marvel #4 (2001). Egmont Kustannus