Paroni Zemo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paroni Zemo
Bzemo.png
Paroni Zemo, isänsä Heinrich Zemon manttelinperijä
Luoja(t)

(I) Stan Lee & Jack Kirby

(II) Tony Isabella & Sal Buscema
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen

(I) The Avengers #4 (1964)

(II) Captain America #168 (1973)
Oikea nimi

(I) Tohtori Heinrich Zemo

(II) Helmut Zemo
Status

(I) kuollut

(II) aktiivinen
Pituus 178 cm
Paino 81 kg
Ryhmäsidokset (II) Ukonnuolet
Edelliset ryhmäsidokset (I) Pahuuden Mestarit
(ensimmäinen kokoonpano)
NSDAP
(II) Pahuuden Mestarit (neljäs ja kuudes kokoonpano)
HYDRA
Henkilöllisyydet (II) Kansalainen V, Mark Evanier
Voimat

Sekä (I) että (II): nero, lähitaistelun mestari (etenkin miekkailussa), taitava taktikko.

(II) Hidastetty ikääntymisprosessi, keinotekoisesti tehostettu fysiikka, valokuvarefleksit, kyky hallita painovoimaa ja teleportteja.
Suhteet
Sukulaiset (II) Heinrich Zemo (isä, kuollut, Hilda Zemo (äiti, kuollut)

Paroni Zemo (toinen paroni Zemo esiintyi ensin nimellä Feenix) on nimi Marvel-kustantamon luomille superroistoille. Marvel-universumissa on vaikuttanut kaksi tunnettua miestä, joilla on Paroni Zemon titteli. Nämä ovat useimmiten aiheuttaneet hankaluuksia Kostajille ja Kapteeni Amerikalle.

Alkuperäinen Paroni Zemo nähtiin ensimmäisen kerran takautumassa The Avengers -lehden numerossa 4 (1964), mutta nimettiin ja esiteltiin kokonaan vasta The Avengers -lehden numerossa 6 (1964). Toinen Paroni Zemo esiintyi Captain America -lehden numerossa 168 (1973). Ensimmäisen Paroni Zemon loivat Stan Lee ja Jack Kirby, toisen Tony Isabella ja Sal Buscema.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paroni Heinrich Zemo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen paroni Zemo oli natsi-Saksan nerokas tiedemies, joka keksi useita aseita mukaan lukien superliiman, jonka liimaamia esineitä ei pystytty irrottamaan mitenkään (myöhemmin superroisto Ansamies keksi vasta-aineen superliiman vaikutukselle.) Hän piti huppua taistellessaan kapteeni Amerikkaa vastaan. Eräässä kohtaamisessa Zemo oli kehittänyt superliiman,mutta kapteeni Amerikka sai sen selville ja hajotti koeputket. Huppu jäi paroni Zemolle päähän superliiman vaikutuksesta. Paroni Zemo taisteli kapteeni Amerikkaa vastaan useita kertoja tapahtuman jälkeen raivoissaan kasvojensa menetyksestä.

Kapteeni Amerikka selvisi kuitenkin useista hyökkäysyrityksistä. Kuultuaan että kapteeni Amerikka oli hengissä Zemo käski tiiminsä Pahuuden Mestarit liimaamaan koko kaupungin superliimalla. Kapteeni Amerikka saapui paikalle Kostajien: Thorin, Rautamiehen, Jättiläisen ja Ampiaisen kanssa. Kostajat voittivat Zemon ja Pahuuden mestarit.

Myöhemmin Zemo liittoutui Lumoojattaren ja Teloittajan kanssa tuhotakseen Kostajat.

Zemo antoi Simon Williamsille supervoimat ja Williamsista tuli Ihmemies. Ihmemies houkutteli Kostajat ansaan, mutta Ihmemies pelasti Kostajat Zemolta. Zemo ampui Ihmemiestä, mutta Kostajat ehtivät Jättiläisen laboratorioon ja tallensivat hänen tajuntansa tietokoneeseen. Zemo kuoli myöhemmin kun kapteeni Amerikka pudotti kallionlohkareet hänen päällensä.

Paroni Helmut Zemo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paroni Heinrich Zemon poika Helmut Zemo kuuli isänsä kuolemaan johtaneesta tilanteesta ja syytti tästä kapteeni Amerikkaa. Helmut käytti isänsä muistiinpanoja apunaan kun hän loi uudestaan useita isänsä luomia keksintöjä, mukaan lukien Liima-X. Zemo otti nimen Feenix ja vangitsi kapteeni Amerikan ja Haukan Liima-X:ää sisältävän padan alle. Nämä kuitenkin pakenivat ja kapteeni taisteli Feenixiä vastaan. Taistelussa Zemo putosi nesteeseen ja kapteeni Amerikka ja Haukka luulivat Zemon kuolleen.

Tosiasiassa Zemo lavasti kuolemansa pakenemalla salaisesta putkesta padan alla ja piiloutui uuteen piilopaikkaansa Meksikossa. Zemon kasvot kuitenkin arpeutuivat pahasti nesteen takia ja hän alkoi käyttää samanlaista huppua kuin isänsä. Zemo liittoutui Arnim Zolan luoman mutantin Primuksen kanssa ja he yrittivät tuhota kapteeni Amerikan, mutta epäonnistuivat.

Tämän jälkeen Zemo kokosi Pahuuden Mestareina tunnetun superrikollisryhmän tarkoituksenaan tuhota Kostajat. Tässä nämä kuitenkin epäonnistuivat ja joutuivat vankilaan. Zemo on yhä uudelleen yrittänyt tuhota kapteeni Amerikan ja Kostajat kuitenkaan onnistumatta.

Ukonnuolet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Kostajat ja Ihmeneloset näennäisesti kuolivat taistelussa Onslaughtia vastaan monet superrikolliset iloitsivat. Yksi kuitenkin huomasi paremman tavan maailman valloittamiseen. Paroni Zemo aikoi luoda sankariryhmän rikollisista jotta kansalaiset mieltyivisät heihin. Sitten paroni Zemo valtaisi maailman. Hän otti ryhmään Fiksaajan,Kuoriaisen,Kirkuvan Mimin ja Goljatin.

Sitten he aiheuttivat mellakan LAUTAlla voidakseen vapauttaa Kuukiven. Hän oli ehkä kaikkein epätodennäköisin valinta ajatellen faktaa että hän oli pettänyt Zemon hänen Pahuuden mestareiden jäsenenä. Zemo kuitenkin ajatteli että tiimi tarvitsisi pätevän psykologin ohjaamaan heitä lain oikealla puolella. Pian Zemo vapautti heidät maailmaan Ukonnuolina. Ryhmään kuului Kansalainen V(paroni Zemo),Tekno(Fiksaaja),Atlas(Goljatti),Mach-1(Kuoriainen),Laululintu(Kirkuva Mimi) ja Meteoriitti(Kuukivi).

Ukonnuolet taistelivat lukuisia superroistoja vastaan joihin kuului Romutusryhmä, Rottalauma, Hullu Haihattelija ja hänen Hämmästyttävä Androidinsa, Kangin kasvava mies ja uudelleen järjestetty Pahuuden mestarit. Zemo raivostui entisen tiiminsä nimen käytöstä, mutta ei voinut tehdä mitään Kansalaisena V:nä.

Pian Kuukivi ryhtyi pettämään Zemoa ja kokosi kaikki jäsenet kokoontumiseen.Kuukivi oli alkanut pitää sankarina olosta ja niin olivat myös Atlas, Laululintu ja Mach-1.Kun Kostajat ja Ihmeneloset palasivat kuolleista joka oli ollut pelkkä illuusio Zemo kertoi Ukonnuolien oikeat henkilöllisyydet YPKVV:lle jotta Ukonnuolten olisi pakko turvautua Zemoon.

Ukonnuolet hyökkäsivät Kostajien kimppuun mutta Meteoriitti ja muut sanoivat Zemolle että he pitävät sankarina olosta.Ukonnuolten jäsenet lähtivät pakoon mutta Tekno pysyi uskollisena Zemolle.Loput jäsenet yrittivät saada hyväksyntää YPKVV:ltä mutta he eivät saaneet. Ukonnuolet piiloutuivat ja nyt sekä paroni Zemo että YPKVV jahtaavat heitä.Kuitenkin Haukansilmä johtaa nyt tiimiä koska hän tietää millaista on olla entinen hyväksyntää hakeva rikollinen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]