Everett K. Ross

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Everett K. Ross
Luoja(t) Kenny Martinez
Christopher Priest
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Ka-Zar Vol. 4, #17 (syyskuu 1998)
Oikea nimi Everett Kenneth Ross
Ryhmäsidokset NSA
Yhdysvaltain ulkoministeriö
Suhteet

Everett Kenneth Ross on fiktiivinen hahmo Marvel Comicsin sarjakuvissa, joka toimii Mustan Pantterin liittolaisena. Hahmo teki ensiesiintymisensä Ka-Zar -lehden neljännen sarjan numerossa 17 (syyskuu 1998).

Hahmon fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Everett Ross työskenteli Yhdysvaltain ulkoministeriölle. Hänen tehtävänsä oli toimia ulkomaalaisten diplomaattien saattajana Yhdysvalloissa. Hänen elämänsä ja näkemyksensä muuttuivat täysin, kun hän sai tehtäväkseen työskennellä T’Challalle, Mustaa Pantterille ja Wakandan hallitsijalle.

Ross on avustanut T’Challaa useita uhkia vastaan, jotka ovat uhanneet Wakandan asemaa. Vastineeksi T’Chala itse avusti Rossia monissa tämän omista tehtävistä. Ensimmäinen uhka oli roistomaisten vakoojien ryhmä 'Xcon', joka tuki Reverend Acheben johtamaa vallankaappausyritystä.[1] Wakandan tuntevana asiantuntijana, Ross työskenteli myös NSA:n ja muutamien hallituksen virkamiesten neuvonantajana. Hän osalistui myös Wakandaa käsittelevään tapamiseen Valkoisessa talossa.[2]

Ross toimi myös Shurin, Mustan Pantterin pikkusiskon, yhteyshenkilönä, kun Shuri oli hyväntahdon lähettiläänä vierailulla Yhdysvalloissa. Salamurhaajat hyökkäävät heidän kimpuunsa, mutta Shuri pelasti Rossin hengen.[3]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Everett Ross esiintyi vuonna 2010 animaatiosarjassa Black Panther, ääninäyttelijänään David Busch.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Martin Freeman näyttelee Everett Rossia Marvel Cinematic Universen elokuvissa. Vuonna 2016 elokuvassa Captain America: Civil War hän työskenteli terrorismin vastaisessa yksikössä, raportoiden suoraan ulkoministeri Thaddeus Rossille ja toimien myös Sharon Carterin esimiehenä. Hän työskenteli Tony Starkin / Rautamiehen johtaman Kostajien ryhmittymän sekä T’Challan kanssa tarkoituksenaan pidättää Sokovian sopimusta rikkonut Steve Rogersin / Kapteeni Amerikan johtama Kostajien ryhmittymä sekä Wienin kansainvälisen keskuksen pommi-iskuun syylliseksi lavastettu James ”Bucky” Barnes / Talvisotilas. Lopussa hän vangitsi selliin pommi-iskun todellisen aiheuttajan, Helmut Zemon, jonka Musta Pantteri oli pidättänyt Siperiassa.
  • Freeman jatkoi Everett Rossin roolissa vuoden 2018 elokuvassa Black Panther. T’Challa tapaa hänet Busanissa, Etelä-Koreassa, ja Ross paljastuu henkilöksi, joka oli tarjoutunut ostamaan vibraniumista tehdyn esineen, jonka Ulysses Klaue oli varastanut Lontoosta. Klaue saadaan pidätettyä, mutta Erik ”Killmonger” Stevens vapauttaa Klaue’n ja Ross haavoittuu luodista, joka oli tarkoitettu Nakialle. T’Challa vie Rossin parannettavaksi Wakandaan, jonka todellisesta kulttuurista ja politiikasta muu maailma oli tietämätön. Killmonger paljastuu myöhemmin T’Challan serkuksi, jonka isä N’Jobu oli aikoinaan palkannut Klaue’n varastamaan vibraniumia. Killmongerin voitettua T’Challalta Wakandan kuninkuus, Ross auttoi Ramondaa ja Shuria pelastamaan T’Challan hengen ja myöhemmin taistelussa ohjaa wakandalaista hävittäjää estääkseen Killmongerin kätyreitä kuljettamasta aseita pois Wakandasta. Lopputekstien välissä näytetyssä kohtauksessa Ross on YK:n kokouksessa, jossa T’Challa kertoo maailmalle totuuden Wakandasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Black Panther Vol. 3 #1-12 (marraskuu 1998 - lokakuu 1999)
  2. Black Panther Vol. 4 #1-2
  3. Black Panther Vol. 5 #7 (elokuu 2009)
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.