Next Avengers: Heroes of Tomorrow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Next Avengers: Heroes of Tomorrow
NextAvengersHeroesofTomorrow.jpg
Ohjaaja Jay Oliva
Käsikirjoittaja Greg Johnson
Craig Kyle
Christopher Yost
Tuottaja Gary Hartle
Säveltäjä Guy Michelmore
Leikkaaja George P. Rizkallah
Pääosat Noah C. Crawford
Brenna O'Brien
Aidan Drummond
Dempsey M. Pappion
Adrian Petriw
Tom Kane
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö MLG Productions
Levittäjä Lions Gate Entertainment
Ensi-ilta 2. syyskuuta 2008
Kesto 78 min
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet

Next Avengers: Heroes of Tomorrow on vuonna 2008 suoraan DVD:lle julkaistu animaatioelokuva, joka perustuu hieman Marvel Comicsin sarjakuva ryhmään Kostajat. Elokuvassa keskityttiin Kostajien lapsiin, joiden huoltajana toiminut Tony Stark opetti heitä taistelemaan tulevaa pahuutta Ultronia vastaan. Elokuvan ohjasi Jay Oliva ja käsikirjoittivat Greg Johnson, Craig Kyle ja Christopher Yost. Pääosassa ääninäyttelivät Noah C. Crawford, Brenna O'Brien, Aidan Drummond, Dempsey M. Pappion, Adrian Petriw ja Tom Kane.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kostajien kahdeksasta aktiivi jäsenestä vain kolme selvisi hengissä kohdatessaan Ultronin, jonka myötä Tony Stark ottaa heidän lapset (James Rogers, Mustan Lesken ja Kapteeni Amerikan poika; Pym, Jättiläisen ja Ampiaisen poika; Azari, Mustan Pantterin ja Stormin poika ja Torunn, Thorin tytär) huostaansa ja kasvattaa heitä lähes 13 vuotta. Vision palatessa takaisin Starkin luokse 13 vuoden poissaolon jälkeen, hän kertoo Starkille Francis Bartonin, Haukansilmän pojan olevan sittenkin elossa. Valitettavasti lasten vakoillessa Starkia yrittäessään saada selville kuka Vision oikein on ja mitä on tekeillä. Samaan aikaan James aktivoi vahingossa Kostajien robottiversiot, jonka seurauksena Ultron saa selville Starkin piilopaikan. Hän pukee monen vuoden jälkeen Rautamiehen haarniskan ylleen, jotta voisi pidätellä Ultronia niin kauan, jotta lapset ehtisivät paeta. Huolimatta siitä Stark ei itse kykene pakenemaan ja joutuu Ultronin vangiksi.

Lasten huomatessa tämän aluksen monitorista he päättävät pelastaa Starkin. Matkalla kohti Ultra Cityä he kohtaavat Bartonin, jonka kanssa lapset tekevät yhteistyötä pelastaakseen Starkin. Pelastuksen onnistuessa ryhmä karkaa Ultronin kaupungista kohti aavikkoa, jossa heidän tavoitteenaan on tavata Bruce Banner, joka on piileskellyt tuhoisain taistelun jälkeen aavikoisella alueella. Lasten ja Starkin pyytäessä apua Hulkilta, Banner ei kuitenkaan suostu päästämään petoaan irti vaan pitää sitä hirviönä. James kuitenkin saa idean houkutella Ultron heidän luokse saadakseen Bannerin muuttumaan Hulkiksi ja tuhoamaan pahimman uhkansa.

Ultronin saapuessa paikalle yhdessä hallitsemiensa Kostajien robottien kanssa, lapset ryhtyvät epätoivoiseen taisteluun. Taistelun aikana he onnistuvat tuomaan Hulkin esille, joka taistelee aluksi vaivalloisesti Ultronia vastaan. Pym kuitenkin onnistuu sanomaan maassa makaavalle Hulkille vahingossa oikean ärsytyksen Ultronin olevan vahvempi kuin Hulk, jonka seurauksena hän raivostuu toden teolla ja repii Ultronin kahtia. Starkin kertoessa sen kuitenkin kykenevän ajan myötä korjaamaan itsensä jälleen kuntoon, Torunn vie Ultronin palasineen avaruuteen varmistaakseen ettei se enää palaisi takaisin. Matkalla Torunn on kuitenkin kuolla hyisevään avaruuteen, jonka seurauksena hänen isänsä Thor ilmestyy paikalle ja selittää syyn, jonka vuoksi hän jätti tyttärensä ja kutsui samalla hänet Asgardiin. Torunn kuitenkin haluaa palata mieluummin perheensä luokse maaplaneetalle, jonka Thor hyväksyy. Palatessaan takaisin Torunn sai oman haarniskansa. Lopuksi ryhmä päättää Bartonin käskystä palata takaisin Ultra Cityyn tuhoamaan loput robotit ja pelastamaan siellä olevat asukkaat. Bartonhan sanoo: "Se ei ole vielä ohi, pätkä. Ultra Cityssä on vielä kymmenentuhatta robottia odottamassa nuolia päihinsä."

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Noah C. Crawford  James Rogers  
 Brenna O'Brien  Torunn  
 Aidan Drummond  Henry Pym Jr.  
 Dempsey M. Pappion  Azari  
 Adrian Petriw  Francis Barton / Haukansilmä  
 Tom Kane  Tony Stark / Rautamies, Ultron  
 Fred Tatasciore  Hulk, sivuäänet  
 Shawn MacDonald  Vision, sivuäänet  
 Michael Adamthwaite  Thor, sivuäänet  
 Ken Kramer  Bruce Banner  
 Nicole Oliver  Betty Ross, sivuäänet  

Suomenkielinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Samuel Harjanne  James Rogers  
 Katja Aakkula  Torunn  
 Elise Langenoja  Henry Pym Jr., nuori Torunn  
 Jon-Jon Geitel  Azari  
 Antti L. J. Pääkkönen  Francis Barton / Haukansilmä  
 Rauno Ahonen  Tony Stark / Rautamies  
 Bruno Lähteenmäki  Bruce Banner / Hulk  
 Joonathan Kettunen  Vision  
 Joonas Suominen  Thor  
 Minna Tasanto  Betty Ross  
 Juha Paananen  Ultron  
 Mari Riikonen  Jocasta, nuori James Rogers  

Kääntäjä: Jari Siltakoski

Studio: Audio Resort