Kreivi Nefaria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kreivi Nefaria
Kreivi Nefaria, Maggian johtaja
Kreivi Nefaria, Maggian johtaja
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Avengers #13 (helmikuu 1965)
Henkilötiedot
Oikea nimi Luchino Nefaria
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Maggia
Voimat Yli-inhimillisen suuri fyysinen voima, nopeus, kestävyys ja notkeus. Optiset sätet, pysähtynyt ikääntyminen, lentokyky, regeneraatio

Kreivi Luchino Nefaria on Marvel-kustantamon luoma superroisto, jonka ensiesiintyminen tapahtui Avengers-lehden numerossa 13 (helmikuu 1965). Kreivi Nefarian loivat Stan Lee ja Jack Kirby.

Suomessa Kreivi Nefaria ilmestyi MEGA -lehden numerossa 2 (2006).

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nefarialla on kaikkien Kuolettavan Legioonan jäsenten yhdistetyt voimat tehostettuna satakertaisiksi. Nefarian fyysinen voima on yliluonnollisen korkea, ja sen tarkka yläraja on tuntematon (Marvel-universumin korkein mitattavissa oleva voimaluokitus on kyky nostaa sata tonnia tai yli).

Nefaria on kuitenkin taistellut tasaväkisesti jopa Thorin kanssa. Saatuaan voimansa Nefaria kykeni hyppäämään jalkalihaksillaan valtavia matkoja (vrt. Hulk). Nyttemmin Nefaria on oppinut lentämään pakonopeuden nopeudella.

Kreivi Nefaria kestää erittäin hyvin kaikenlaisia fyysisiä vaurioita. Hän kestää leikiten suurikaliiperisia ammuksia, äärimmäisiä lämpötiloja ja suuria fyysisiä iskuja ilman näkyviä vaurioita.

Nefaria on kuitenkin haavoittuvainen tietyille säteilyaallonpituuksille ja kosmisille energioille - varsinkin ionipohjaisille aseille.

Nefaria kykenee ampumaan optisia säteitä silmistään. Säteiden voiman avulla Nefaria on leikannut jopa titaaniterästä.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nefarian voimat ovat peräisin hänen ioniolomuodostaan. Säilyttääkseen voimansa Nefarian pitää imeä itseensä säännöllisin väliajoin muita ioniolentoja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]