Raivo (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raivo
Raivo
Raivo
Luoja(t) Larry Hama & Paul Ryan
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen The Avengers #326 (joulukuu 1990)
Henkilötiedot
Oikea nimi Elvin Daryl Haliday
Status Aktiivinen
Pituus 160 cm (Elvin) 198 cm (Raivo)
Paino 57 kg (Elvin) 126 kg (Raivo)
Ryhmäsidokset Kostajat, Uudet Soturit
Henkilöllisyydet Blacksmith
Voimat Valtavat fyysiset voimat, nopeus ja kestävyys
Suhteet
Sukulaiset Herra ja rouva Haliday (vanhemmat, kuolleita), Edna M. "Granny" Staples (isoäiti, kuollut); Andrew Chord ja Dwayne Taylor (huoltajat)

Raivo, oikealta nimeltään Elvin Haliday, on Marvel-kustantamon supersankari, jonka ensiesiintyminen tapahtui The Avengers -lehden numerossa 326 (joulukuu 1990). Hahmon loivat Larry Hama ja Paul Ryan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elvin Haliday, 12-vuotias poika alistui valtavan myrkyllisten radioaktiivisten saasteiden vaikutuksen alle paetessaan kiusaajajoukkoa. Sairaalloisena Elvin palasi isoäitinsä Ednan luokse, joka lempeästi hoiti Elvinin takaisin kuntoon. Kaikkien yllätykseksi Elvin alkoi kuitenkin kasvaa kemikaalien vaikutuksesta aikuisen miehen mittoihin - ja sen yli!

Lopulta Elvin näytti noin kolmekymmenvuotiaalta, suunnattoman lihaksikkaalta mieheltä. Isoäidin kannustaessa käyttämään Elvinin saamia voimia hyvän puolesta taistelemiseen, Elvin tekikin itselleen asun ja otti uuden nimen: Raivo.

Pian muutoksensa jälkeen Raivo kohtasi Kostajat ja vaati päästä mukaan joukkoon. Hän syyllisti Kapteeni Amerikan Kostajien mustien jäsenten puutteesta ja lyhyen sanaharkan jälkeen Raivo lähti pääsemättä Kostajiin. Raivo kuitenkin auttoi Kostajia näiden seuraavassa tehtävässä ja yhdessä parannuksen tehneen Hiekkamiehen kanssa Raivo hyväksyttiin Kostajiin koeajalle.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raivolla on valtavat yli-inhimilliset voimat (hän nostaa noin 90 tonnia) ja kestävyys. Tuntemattomasta syystä hänen voimansa kasvavat mikäli hän käyttää niitä väkivaltaisilla tai aggressiivisilla tavoilla. Raivon nopeus on yli-inhimillinen, hän kykenee juoksemaan pikajunan helposti kiinni.

Raivon refleksit ovat paremmat mitä ihmisellä, samaten hänen kykynsä parantua vammoista ja haavoista. Vaikuttaa myös siltä (tosin tästä ei ole varmuutta), että Raivolla on kyky lentää.

Koska Raivo on kuitenkin periaatteessa lapsi aikuisen miehen ruumiissa, hänellä ei ole sanottavampaa elämänkokemusta. Hän on kuitenkin älykkäämpi, mitä keskiverto ikätoverinsa.