Immortus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Immortus
Immortus
Immortus
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen

(Rama-Tutina) Fantastic Four #19 (1963)
(Kangina) Avengers #8 (1964)

(Immortuksena) Avengers #10
Henkilötiedot
Oikea nimi Nathaniel Richards
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Kangien Neuvosto
Edelliset ryhmäsidokset Badoonit
Henkilöllisyydet Faarao Rama-Tut, Kang Valloittaja
Voimat Ajanhallinta. Nero, mestaritaktikko ja -strategisti, voimakas lähitaistelija, kehittynyt asearsenaali ja teknologia. Kuolematon
Suhteet
Sukulaiset Ravonna (vaimo), Marcus (poika, kuollut)

Immortus on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä aikamatkailija. Hän on Kang Valloittajan, faarao Rama-Tutin sekä Rautapojan tulevaisuuden minä, joka luopui aggressiivisesta valloituseksta ja valitsi rauhallisen yksinolon ja ajan tutkiskelun. Immortus esiintyi ensimmäisen kerran Avengers-lehden numerossa 10 (1964). Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jossain vaiheessa omaa aikavirtaansa Kang Valloittaja kyllästyi jatkuviin taisteluihin sekä poikansa Marcuksen ja vaimonsa Ravonnan menetykseen. Tämä Kang otti vastaan Aikavartijoiden tarjouksen auttaa aikavirtojen huolenpidossa niiden valloittamisen sijaan. Hän hyväksyi kohtalonsa ja otti itselleen uuden nimen: Immortus.

Immortus ajautui kuitenkin uudelleen konfliktiin Kostajien kanssa usuttaessaan Avaruusaaveen näiden kimppuun. Muodonmuutosvoimainen olento aiheutti paljon epäsopua Kostajien keskuudessa, ja tapahtumien johdosta Hulk jätti ryhmän[1]. Immortus oli osittain vastuussa Visionin luomisesta. Juuri Immortus nimittäin loi kopion Ihmissoihdun vanhasta kehosta, josta pahansuopa Ultron sitten loi Visionin. Immortus manipuloi myöhemmin Rautamiehen järjiltään ja käänsi tämän Kostajia vastaan. Tapahtumasarjan päätteeksi Rautamies kuoli, mutta Franklin Richards herätti tämän myöhemmin henkiin.

Immortus ajautui konfliktiin myös aiempien inkarnaatioidensa kanssa, joilla oli vaikeuksia ymmärtää Immortuksen suunnitelmien laajuus. Kangien yhteenottoja Immortuksen kanssa kutsuttiin Kohtalosodiksi.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Immortus on erittäin älykäs tiedemies ja ikääntyy huomattavasti hitaammin mitä keskiverto ihminen (joidenkin lähteiden mukaan Immortus on täysin kuolematon ja on olemassa yhtä kauan mitä aikakin universumissa). Hän on kokenut aikamatkailija ja ymmärtää aikaa tarpeeksi hyvin manipuloidakseen sen kulkua haluamaansa suuntaan. Immortuksella on laaja tietämys tulevaisuuden teknologioista ja hän kykenee hyödyntämään sitä.

Hän voi suorittaa teleportaation niin halutessaan, luultavasti käyttäen apunaan teknologiaansa. Hän on erään kerran muuttanut elävän olennon protoplasmaksi ja jälleen takaisin kokonaisuudeksi myöhemmin. Varsinkin Limbossa, valtakunnassaan hän kykenee muokkaamaan ajan suhteellista nopeutta toisten olentojen ympärillä, muuttamaan menneisyyden tapahtumia tai muuttamaan ajan pituutta joka on kulunut kahden tapahtuman välillä.

Limbo heijastelee täysin Immortuksen mielialoja ja näyttäytyy miltei aina erilaisena. Immortus kykenee myös muokkaamaan mystistäkin alkuperää olevia loitsuja Limbossa, kuten Thorin vasaran lumoukset.

Immortus on mestaristrategikko ja manipuloija. Vaikka jotkin hänen rinnakkaisaikavirtailmentymistään ovat olleet mestarillisia lähitaistelijoita, Immortus itse ei mielellään antaudu fyysiseen taisteluun. Hän käyttää mielellään kätyreitään tai teknologista etuaan lähitaisteluissa. Immortus kykeneekin kutsumaan menneisyyden tai rinnakkaistodellisuuksien sotureita toteuttamaan tahtonsa ja taistelemaan puolestaan.

Immortus omaa myös voimakkaan Ikuisuuskristallin, jolla hänen tiedetään lopettaneen kokonaisten aikavirtojen olemassaolon.

Immortus muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Avengers #2 (1963). Marvel Comics.
  • Marvel Comicsin materiaalista koonnut Lauri "Mail-Man" Narinen: Hulk 11/1985. Kustannus Oy Semic, 1985. ISSN 283762-5-11.