Christopher Yost

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christopher Yost
Henkilötiedot
Syntynyt21. helmikuuta 1973 (ikä 50)
Ammatti sarjakuva- ja televisiokäsikirjoittaja
Siviilisääty Naimisissa
Aiheesta muualla
Kotisivu

Christopher "Chris" Yost (s. 21. helmikuuta 1973) on yhdysvaltalainen sarjakuvakäsikirjoittaja ja televisiokäsikirjoittaja, joka tunnetaan erityisesti Craig Kylen yhteiskäsikirjoittamasta sarjakuvasta "New X-Men".

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yostin kiinnostus käsikirjoittamiseen alkoi Michiganissa, jossa hän kävi Rochester Adams High Schoolin, valmistuen vuonna 1991. Samana vuonna Yost pääsi opiskelemaan Michiganin yliopistoon elokuvan ja videon tuotantoa. Tuona aikana hän muun muassa työskenteli harjoittelijana kanadalaisessa televisiosarjassa The Odyssey, jossa Yost oli 12 jakson verran apulaisohjaajana. Valmistuttuaan vuonna 1995 hän muutti Kaliforniaan jatkaakseen opintojaan. Päästyään opiskelemaan Etelä-Kalifornian yliopistoon Los Angelesiin vuonna 2000, Yost valmistui kaksi vuotta myöhemmin elokuvatuotannon alalle.

Valmistumisensa jälkeen hän hakeutui töihin Marvel Comicsin länsirannikon toimistoon, jossa Yost esitteli lyhyitä elokuvakäsikirjoituksia. Nämä saivat Marvelin johtoryhmän kiinnostuksen heräämään ja he palkkasivat Yostin käsikirjoittamaan jaksoja X-Men: Evolutioniin. Vuonna 2003 hän sai Marvelilta erityistä kiitosta käsikirjoittaessaan yhdessä Craig Kylen kanssa jakson X-Meniin, joka esitteli hahmon X-23. Se oli naisklooni Wolverinesta, joka sai tuolloin hyvän vastaanoton television katsojilta. Tämän myötä Marvel pyysi kaksikkoa soveltamaan hahmon sarjakuvaksi, jonka myötä syntyi kuusiosainen minisarja "X-23: Innocence Lost". Kaksikko toi hahmon myös käsikirjoittamaansa sarjakuvaan "New X-Men" vakiohahmoksi. Yost ja Kyle käsikirjoittivat lisäksi toisen X-23 minisarjakuvan X-23: Target X. Sarjakuvien ohella hän on käsikirjoittanut enimmäkseen Marvel aiheisia animaatiosarjoja ja näiden lisäksi kirjoittanut jaksoja muun muassa The Batmaniin ja Turtlesiin.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]