Wiccan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiccan
Wiccan
Wiccan
Luoja(t) Allan Heinberg & Jim Cheung
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Young Avengers #1 (2005)
Henkilötiedot
Oikea nimi William "Billy" Kaplan
Status Aktiivinen
Pituus 174 cm
Paino 71 kg
Ryhmäsidokset Nuoret Kostajat
Voimat Kyky lentää, ampua sähkölatauksia ja luoda loitsuja
Suhteet
Sukulaiset Jeff Kaplan (isä), Rebecca Kaplan (äiti)

Wiccan, oikealta nimeltään William "Billy" Kaplan (Mahdollisesti William "Billy" Maximoff) on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supersankari. Wiccanin ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Young Avengers -lehden ensimmäisessä numerossa. Hahmon loivat Allan Heinberg ja Jim Cheung.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billy Kaplan syntyi reformijuutalaiseen perheeseen. Koulussa häntä kiusattiin säännöllisesti ja Billy haki turvapaikkaa Kostajien kartanon porteilta. Eräänä päivänä Billy törmäsi Kostajien Purppuranoitaan, joka kehottaa tätä nousemaan kiusaajiaan vastaan. Purppuranoita parantaa Billyn tappeluissa saamat haavat ja muutamia viikkoja myöhemmin Billy auttaa erästä toista kiusattua lasta käyttäen samalla vastomaisesti maagisia voimiaan.

Myöhemmin, kun Rautapoika perusti Nuoret Kostajat Billy liittyy joukkoon ja ottaa itselleen koodinimen Asgardilainen. Myöhemmin hän kuitenkin muuttaa sen Wiccaniksi. Hän harjoittaa voimiaan Hulkkion äidiltä lainaamistaan kirjoista ja oppii hallitsemaan niitä lopulta paremmin[1].

Muiden monien supersankarien tapaan Wiccan valitsee puolensa sisällissodassa ja liittyy Kapteeni Amerikan vastarintaliikkeeseen yhdessä muiden Nuorten Kostajien kanssa.

Seksuaalisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiccanin vuorovaikutus ja lämpimät suhteet Hulkkioon sai jotkut lukijoista spekuloimaan nuorten miesten ystävyyssuhteen todellista laatua. Allan Heinberg myönsi miesten suhteen olevan homoseksuaalinen San Diegon sarjakuvafestivaaleilla. Heinberg oli yllättynyt siitä, että hänen hienovaraiset vihjeensä oli poimittu niinkin nopeasti ruutujen välistä[2].

Mennessään Kat Farrellin haastatteluun Jessica Jones varoittaa Hulkkiota ja Wiccania Farrellin mahdollisesta kysymyksestä koskien heidän seksuaalisuuttaan. Hetken mietinnän jälkeen pari päättää kertoa haastattelussa totuuden, johon Teddy lisää "Miksi vain Pohjantähti saisi pitää hauskaa?"[3]

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiccanina Billy omaa ikäisensä, aktiivisesti kuntoilevan nuoren miehen voimat.

Hänen todellinen voimansa on hänen hallitsemansa taito langettaa loitsuja, jotka voivat olla kytköksissä Purppuranoidan todellisuutta muokkaavien voimien kanssa. Alussa Billy kykeni lentämään ja projektoimaan salamia. Nykyään Wiccan kykenee langettamaan loitsuja hokemalla mantramaisesti tiettyä loitsua, kuten "Haluan hänen unohtavan! Haluan hänen unohtavan!" ja keskittyen samalla intensiivisesti haluttuun lopputulokseen. Hän on kyennyt loitsuillaan jäljittämään ihmisiä, luomaan illuusioita, tuhoamaan voimakenttiä, teleporttaamaan lukuisia ihmisiä kerralla, heittämään voimakkaita energiaiskuja ja langettamaan lumouksia.

Wiccanin kykyjen todelliset äärirajat eivät ole tiedossa.

Wiccanin voimat muistuttavat suuresti Purppuranoidan voimia ja onkin arveltu niiden olevan jotenkin peräisin Purppuranoidalta. Sarjakuvan käsikirjoittaja Allan Heinberg spekuloi asiaa keskustelupalstalla. Heinberg totesi, että Purppuranoidan menetettyä kauan sitten hänen Visionin kanssaan saamat kaksoset Mefistolle, Purppuranoita saattoi siirtää osan kaksostensa olemuksesta raskaana olleeseen Rebecca Kaplaniin. Heinberg kuitenkin lisäsi tämän olevan vain ajatusleikkiä[4]. Hän lisäsi silti, että tulevaisuudessa Wiccan ja Hulkkio saattavat etsiä todellisia vanhempiaan ja keskittyä siihen tarinalinjaan[5].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel-universumin nuoret rakastavaiset, Wiccan ja Hulkkio (jälkimmäinen ihmisolomuodossaan).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]