Sisällissota (sarjakuva)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Marvelin supersankareiden sisällissota
Paikka:

Pohjois-Amerikka

Casus belli:

Stamfordin joukkomurha ja superihmisten rekisteröintilain asettaminen

Lopputulos:

Kostajien voitto

Vaikutukset:

Suurin osa Marvelin supersankareista alkoi toimimaan laillisesti

Osapuolet

Kostajat:
Kostajat
Ukonnuolet

Salatut Kostajat

Komentajat

Rautamies

Kapteeni Amerikka

Sisällissota on Marvelin 7-osainen minisarja, joka nähtiin Suomessa ensimmäisen kerran Hämähäkkimiehen numerossa 5/2007.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sisällissota alkaa, kun Uudet soturit menevät pidättämään neljää Lautalta karannutta superroistoa: Kylmäsydäntä, Nitroa, Vauhtifriikkiä ja Kobolttimiestä. Kylmäsydän näkee Uudet soturit ja varoittaa kaikkia, mutta Uudet soturit tulevat läpi. Vauhtipallo, Mikrobi, Yöraastaja ja Namorita voittavat Vauhtifriikin, Kobolttimiehen ja Kylmäsydämen, mutta Nitro, joka tappoi Kapteeni Ihmeen, pääsi pakoon ja räjäytti koko kaupungin. Uusien sotureiden johtaja Vauhtipallo kuitenkin selviytyi tästä energianimuvoimiensa avulla. Uudet Kostajat kaivoivat eloonjääneitä esiin ja Tony Stark alias Rautamies ilmoitti, että Nitron jäljille oli päästy. Presidentti määräsi, että kaikkien supersankareiden tulisi paljastaa henkilöllisyytensä maailmalle ja heidät määrättäisiin hallituksen töihin. Y.P.K.V.V.:n nykyinen johtaja Maria Hill määräsi Steve Rogersin alias Kapteeni Amerikan pysäyttämään kaikki kapinoijat, mutta Kapteeni oli yhtä lailla lakia vastaan. Kapteeni pakeni Helialukselta, alkoi metsästää superroistoja ja sai kolmessa päivässä 15 superroistoa hallituksen käsiin. Y.P.K.V.V. tosin epäili, ettei Kapteeni toimi yksin vaan joku muu auttaa häntä.

Monet sankarit joutuivat paljastamaan itsensä ja lopulta jopa Rautamies paljasti itsensä ja kertoi Hämähäkkimiehelle, että sankarit ja roistot jotka eivät rekisteröidy hallitukselle vangitaan ja Hämähäkkimies teki päätöksensä oikean henkilöllisyytensä paljastamisesta. Hän piti lehdistötilaisuuden ja paljasti itsensä maailmalle. Daily Buglen johtaja J. Jonah Jameson kertoi Joseph Robertsonille, että hän piti Peteriä kuin omana poikanaan ja Jonah ajatteli että hän oli kenties New Yorkin viimeinen rehellinen mies. Jonah raivosi ja hajotti toimistoaan. Ihmiset tekivät mielenosoituksia Hämähäkkimiehestä, mutta Rautamies sanoi, että hän teki oikein.

Kapteeni Amerikan viimeisimmät vangit olivat Korppikotka, Viikatemies ja Ansamies, jotka Y.P.K.V.V. vangitsi ennen kuin Hämähäkkimies paljasti henkilöllisyytensä. Rautamies vei Peterin katsomaan keiden kanssa hän taistelisi tässä sodassa. Mukana oli sankareita ja roistoja: Herra Fantastinen, Henry Pym, Näkymätön nainen, Möykky, Ampiainen, Atlas, Radioaktiivinen Mies. Hämähäkkimies vaihtoi puolta Kapteeni Amerikan leiriin ja otti vanhan asunsa käyttöön (Hämähäkkimiehellä oli sodan alkuvaiheessa käytössä Tony Starkin kehittämä puna-keltainen asu). Kapteeni Amerikka oli lähellä tappaa Rautamiehen, kunnes poliisit ja pelastushenkilöstön työntekijät saapuivat estämään aikeet. Kapteeni Amerikka tajusi mioli aiheuttanut siviileille, joten hän antoi itsensä joutua pidätetyksi. Kahden viikon kuluttua Tony Starkista oli tullut Y.P.K.V.V.:n uusi johtaja ja Maria Hill vetäytynyt apulaisjohtajan asemaan. Jotkut supersankareista olivat joko muuttaneet Kanadaan tai piiloutuneet. Kapteeni Amerikka oli tuomittu vankeuteen, mutta muut Salatut Kostajat selvisivät rangaistuksetta.

Myöhemmin sarjakuvassa Kapteeni Amerikan kuolema Kallo sekä Tohtori Faustuksen aivopesemä Sharon Carter ampuivat Steve Rogersin Punakallon käskystä. Maailman olettaessa Rogersin kuolleen, James "Bucky" Barnes ryhtyi Starkin pyynnöstä uudeksi Kapteeni Amerikaksi, mutta sillä ehdolla, että työskentelisi itsenäisesti ilman Y.P.K.V.V.:tä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Taistelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kostajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ukonnuolet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superroistojen muodostamat Ukonnuolet taistelivat Rautamiehen johtamien Kostajien rinnalla

Salaiset Kostajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]