Viitta ja Tikari (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viitta ja Tikari on Marvel-universumin supersankarikaksikko.

Alun perin Viitta oli änkyttävä musta poika nimeltä Tyrone Johnson; hän oli köyhän kodin lapsi ja lopulta karkasi parempaa elämää toivoen New Yorkiin. Siellä hänet sieppasi eräs huumegangsterijoukkio, joka Ellis Islandilla kokeili uusia synteettisiä huumeita sieppaamiinsa nuoriin. Tarkoituksena oli aikaansaada halpoja mutta heti riippuvuuden aiheuttavia huumeita, koska ulkomailta tuonti söi liikaa voittoja.

Aineet eivät toimineet: nuoret kuolivat kuin kärpäset. Tyrone ja alaikäinen valkoinen tyttö Tandy Bowen jäivät henkitoreisina eloon ja onnistuivat pakenemaan.

He menettivät myöhemmin tajuntansa ja herättyään huomasivat saaneensa yliluonnollisia voimia: Tyronesta tuli Viitta, joka pystyi kehittämään pimeyttä; hän sai ylleen yliluonnollisen viitan, jonka sisään hän pystyy sieppaamaan suuren määrän ihmisiä. Hänen niin halutessaan nämä menehtyvät voimiensa loppumiseen ja Viitta imee elinvoiman.

Tandystä tuli Tikari: hän verhoutui valkoiseen kaulaan asti peittävään asuun, jonka kaula-aukko on tikarin muotoinen; lisäksi hänen oikean silmänsä ympärille kehittyi valkea rengas. Hänen voimansa oli valopohjainen: hän pystyi laukomaan valonuolia, jotka osuessaan imivät kohteensa elinvoiman.

Lisäksi Viitta ja Tikari pystyvät yhdessä telesiirtymään paikasta toiseen. Heidän ruumiilliset ja henkiset puutteensa korjautuivat myös: Viitan puheilmaisu muuttui opettajamaisen viimeistellyksi ja hyytävän jäiseksi kun hän puhui uhreilleen. Heidän voimansa ovat vahvasti toisistaan riippuvaisia, joskin suhteessa ei näyttäisi olevan mitään seksuaalista, se on pikemminkin jonkinlainen synteettinen identtinen kaksonen -side.

Heidän ensimmäinen uhrinsa oli Simon Marshall, keinohuumeen keksijä; Hämähäkkimies todisti tätä tekoa ja kun poliisit löysivät jäykistyneen ruumiin, Hämähäkkimies kuuli yllättäen että sen nimenomaisen miehen tappaminen olisi poliisien mielestä ollut mitalin arvoinen teko: Marshall oli jo etsintäkuulutettujen kärjessä koska hän oli alamaailman pahamaineisin huumekemisti.

Hämähäkkimies etsi kaksikon vaistonsa avulla ja päätyi todistamaan karmivaa yksityistä oikeudenistuntoa Ellis Islandin hylätyssä pääsalissa, jossa Jumalaa leikkineet maahantulovirkailijat aikoinaan tekivät päätöksiä ihmisten elämästä ja kuolemasta näennäisen laillisesti. Nyt tiloissa oli tiukasti köytettynä koko huumeliiga, joka rukoili armoa tuomareiksi itsensä asettaneilta Viitalta ja Tikarilta; nämä vastasivat:

»Mitä te teittekään? Ette päästäneet meitä pois vaan hakkasitte ja tapoitte sillä myrkyllä, jonka piti tehdä teistä hyvin hyvin rikkaita! Nyt on kenkä toisessa jalassa!»

Hämähäkkimies puuttui asiaan ja vaati että huumekauppiaat olisi toimitettava virkavallan käsiin; katkeroitunut kostajakaksikko ei suostunut vaan alkoi kahakka, jonka aikana yksi vapautunut gangsteri tyrmäsi Tikarin takaapäin ja uhkasi tappaa tämän jollei häntä ja muita gangstereita vapauteta. He yrittivät paeta ja yksi ehdotti että tytön tappaminen hidastaisi takaa-ajajia - mutta samassa Hämähäkkimies puuttui asiaan. Gangsterit ryntäsivät lähimmälle ovelle ja suoraan Viitan poimuihin, jossa pimeys alkoi näännyttää heitä; lopulta he havaitsivat valon ja ryntäsivät sitä kohti - mutta se olikin korkealla oleva ikkuna-aukko josta he suistuivat kuolemaansa.

Viitta ja Tikari hyvästelivät jäykähkösti Hämähäkkimiehen ja poistuivat sanoen jatkavansa taistelua.

He putkahtelivat esille silloin tällöin; Salattujen Sotien toisessa vaiheessa Tuonpuoleinen tarjosi heille vapautusta piinaavasta kyvystä ja samalla esitti poistavansa huumeiden väärinkäytön koko maailmasta; kokeilun ja pitkän pohdinnan jälkeen nuoret ilmoittivat että entinen olisi sittenkin parempi ja avaruusolento mitätöi työnsä.

Myöhemmin Tikari palautti elämän Silvermanelle, joka oli lähes zombi.