Hulkkio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee sarjakuvahahmoa. Hulkkio on myös kylä Kaarinassa.
Hulkkio
Hulkkio
Hulkkio
Luoja(t) Allan Heinberg & Jim Cheung
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Young Avengers #1 (2005)
Henkilötiedot
Oikea nimi Dorrek VIII (Theodore "Teddy" Altman)
Status Aktiivinen
Pituus 189 cm, vaihtelee
Paino 93 kg, vaihtelee
Ryhmäsidokset Nuoret Kostajat
Voimat Kyky muuttaa muotoa, valtava fyysinen voima, kyky parantua vammoista huomattavan nopeasti
Suhteet
Sukulaiset Prinsessa Anelle (äiti), Kapteeni Ihme (isä)

Hulkkio, oikealta nimeltään Dorrek VIII on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supersankari. Hulkkion ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Young Avengers -lehden ensimmäisessä numerossa. Hahmon loivat Allan Heinberg ja Jim Cheung.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teddy Altman kasvoi tavallisena nuorukaisena yksinhuoltajaäitinsä luona. Teddy huomaa jo varhain osaavansa muuttaa muotoaan ja päättelee olevansa mutantti. Hän päättää pitää asian omana tietonaan. Eräänä päivänä Superskrulli, skrullien keisarikuntaan kuuluva supersotilas saapuu Teddyn luokse ja ilmoittaa tämän olevan skrulli. Superskrulli hyökkää Teddyä vastaan ja yllättyy tämän omaamista valtavista voimista.

Superskrulli seuraa pakenevaa Teddyä Wiccanin kotiin, jossa Teddyn äiti odottaa poikaansa. Superskrulli yrittää vakuuttaa Teddy skrullimuodostaan ja yrittää pakottaa erityisen laitteen avulla tämä alkuperäiseen muotoonsa. Teddyn sijaan hänen äitinsä muuttuukin skrulliksi. Superskrulli raivostuu ja tuomitsee naisen rotunsa verenpetturiksi. Tämä vastaa vain noudattaneensa skrullien keisarinnan käskyä, mutta Superskrulli ei halua kuunnella enempää. Hän tappaa Teddyn äidin[1].

Superskrulli paljastaa, että vuosia sitten, kriiden ja skrullien sotiessa verisesti, hän kidnappasi Kapteeni Ihmeen, Elohopean ja Purppuranoidan lahjoittaakseen näiden elämät skrullien keisarille. Vaikka sankarit pakenivatkin myöhemmin, keisarin tytär, prinsessa Anelle sai lapsen hänen ja Mar-Vellin rakkaussuhteen vuoksi. Synnyttyään lapsi karkotettiin välittömästi ja tämä kasvoi maapallolla Teddynä.

Superskrullin jatkaessa kertomustaan paikalle saapuu krii-sotilaita, jotka vaativat Teddyä mukaansa. Lopulta välttääkseen taistelun, Superskrulli muuntautuu kriiden huomaamatta Teddyksi ja lähtee näiden mukaan omista syistään[2].

Muiden monien tapaan Teddy valitsee puolensa sisällissodassa ja liittyy Kapteeni Amerikan vastarintaliikkeeseen.

Seksuaalisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hulkkion vuorovaikutus ja lämpimät suhteet Wiccaniin sai jotkut lukijoista spekuloimaan nuorten miesten ystävyyssuhteen todellista laatua. Allan Heinberg myönsi miesten suhteen olevan homoseksuaalinen San Diegon sarjakuvafestivaaleilla. Heinberg oli yllättynyt siitä, että hänen hienovaraiset vihjeensä oli poimittu niinkin nopeasti ruutujen välistä[3].

Mennessään Kat Farrellin haastatteluun Jessica Jones varoittaa Hulkkiota ja Wiccania Farrellin mahdollisesta kysymyksestä koskien heidän seksuaalisuuttaan. Hetken mietinnän jälkeen pari päättää kertoa haastattelussa totuuden, johon Teddy lisää "Miksi vain Pohjantähti saisi pitää hauskaa?"[4] Teddyn sisarpuoli Phyla-Vell on myös homoseksuaali.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel-universumin nuoret rakastavaiset, Wiccan ja Hulkkio (jälkimmäinen ihmisolomuodossaan).

Hulkkio on kriin ja skrullin pariutumisen tuloksena syntynyt hybridi. Hänen yliluonnolliset kykynsä juontavat juurensa tähän erikoiseen verenperimään. Hulkkio omaa kyvyn muuttaa muotoaan ja kehittyneen parannusvoiman, joka on tulosta skrulligeeneistä. Krii-vaikutuksen näkee valtavista fyysistä voimista. Muodonmuuttajana Hulkkio kykenee luomaan itsestään aivan erinäköisen ihmisen tai lisäämään ruumiiseensa piikkejä, suojaavia luukilpiä tai kasvattaa itselleen siivet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Young Avengers #9. Marvel Comics.
  2. Young Avengers #12. Marvel Comics.
  3. Xtra-sivuston artikkeli Nuorista Kostajista (Arkistoitu – Internet Archive)
  4. Young Avengers Special. Marvel Comics.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]