Cassandra Lang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cassandra Lang
Luoja(t) David Michelinie & John Byrne
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Cassie Lang:
Marvel Premiere #47 (huhtikuu 1979)
Stature:
Young Avengers #6 (toukokuu 2006)
Stinger:
The Astonishing Ant-Man #6 (toukokuu 2016)
Henkilötiedot
Oikea nimi Cassandra Eleanor Lang
Ryhmäsidokset Nuoret Kostajat
Mahtavat Kostajat
Voimat Kyky muuttaa minkä tahansa esineen kokoa (enimmillään yli 50-kertaiseksi tai pienimmillään muurahaisen kokoiseksi).
Suhteet
Sukulaiset Scott Lang (isä)
Peggy Rae (äiti)

Cassandra ”Cassie” Lang on fiktiivinen Marvel-kustantamon sarjakuvien supersankarihahmo. Hän on Scott Langin / Muurahaismiehen tytär, joka on myöhemmin itsekin toiminut supersankarina, muun muassa nimillä Stature ja Stinger.

Hahmon fiktiivinen historia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassie Lang oli alun perin Scott Langin sydänsairas tytär. Hänen isänsä varasti Henry Pymin Muurahaismies-puvun murtautuakseen Cross Technological Enterprisesin tiloihin ja pelastaakseen tohtori Sondheimin, ainoan lääkärin, joka pystyisi pelastamaan Cassien hengen.[1]

Cassie oli vanhempiensa erosta huolimatta aina ihaillut isäänsä ja saa lopulta selville isänsä olevan uusi Muurahaismies. Tämän seurauksena Cassie alkaa tehdä ”Pymin hiukkaisilla” omia kokeitaan.[2] Hän ystävystyi monien isänsä kollegoiden kanssa ja jopa kutsui Tony Starkia ”Tony-sedäksi”. Scott itse sai tietää Cassien tietävän henkilöllisyytensä vasta jonkin aikaa sen jälkeen, kun Cassie oli auttanut Ihmenelosten pelastamaa Kristoff Vernardia, Tohtori Doomin entistä apuria, sopeutumaan uuteen elämäänsä.[3]

Cassien äiti Peggy Rae ja isäpuoli Blake Burdick pelkäsivät Scott Langin supersankariuran vaarantavan Cassien hengen, eikä Burdick poliisina muutenkaan luottanut supersankareihin ollenkaan. He yrittivät pitää Cassien mahdollisimman kaukana Scottista, mutta Cassie onnistui silloin tällöin heidän yrityksistään huolimatta vierailemaan isänsä luona. Scottin kuoltua taistelussa järkensä menettänyttä Purppuranoitaa vastaan, Cassie syytti Burdickia tapahtuneesta ja aikoi aluksi paeta Los Angelesiin liittyäkseen Karkureihin, kunnes muuttikin suunnitelmiaan nähtyään Nuoret Kostajat televisiossa.[4][5]

Nuoret Kostajat olivat Nathaniel Richardsin / Rautapojan, Kang Valloittajan vaihtoehtoisen nuoremman version, perustama ryhmä. Cassie yritti alun perin Kate Bishopin kanssa liittyä ryhmään, mutta Nathaniel hyväksyi ryhmän jäseniksi vain merkittäviä nuoria henkilöitä, joilla Visionin tekemän tietokannan mukaan oli vaikutus Kostajien historiaan. Cassie ja Kate Bishop eivät olleet näiden henkilöiden joukossa, joten Nathaniel kieltäytyi hyväksymästä heitä jäseniksi tai antamasta Scottin pukua Cassielle. Mutta sitten Cassie huomasi Pymin hiukasten perissa tekemiensä kokeitten vuoksi vapaasti pystyvänsä muuttamaan kokoaan.[6] Rautapoika muuttaa mielensä ja uskoo, että Vision olisi lisännyt Cassien tiedot tietokantaan, jos olisi tiennyt tämän voimista. Cassie oli myöhemmin ihastunut Nathanieliin ja hänen sydämensä särkyi, kun Nathaniel joutui palaamaan tulevaisuuteen ilman mitään mahdollisuutta estää itseään tulemasta Kangiksi.[7]

Vaikka Rautamies ja Kapteeni Amerikka haluavat tämän jälkeen lakkauttaa Nuoret Kostajat, Cassie ja Bishop päättävät pitää ryhmän toiminnassa. Lisäksi Cassie valitsee virallisesti ensimmäiseksi supersankarinimekseen Stature.[8]

Muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassie Lang esiintyy sarjassa The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes, ääninäyttelijänään Colleen O’Shaughnessey. Hän esiintyi ainoastaan jaksossa ”To Steal an Ant-Man”, jossa Ristituli oli siepannut hänet kiristääkseen Scott Langia maksamaan hänet rahat, jotka tämä oli velkaa. Hank Pym ja Vuokrasankarit auttoivat Muurahaismiestä pelastamaan Cassien ja pysäyttämään Ristitulen.

 • Abby Ryder Fortson näytteli Cassie Langia vuoden 2015 elokuvassa Ant-Man.[9] Scott Lang oli joutunut palaamaan ryöstöjen pariin voidakseen saada rahaa Cassien elatusmaksujen maksamiseen. Elokuvan lopussa Darren Cross / Keltatakki otti Cassien panttivangikseen sen jälkeen, kun Scott tovereineen olivat tuhonneet Crossin liiketoiminnat. Scott kuitenkin pelasti Cassien, jolloin Cassien isäpuoli Jim Paxton päätti kiitollisuudenosoituksena estää Scottia joutumasta takaisin vankilaan. Scott antoi hänelle myös lemmikiksi jättikokoon kasvatetun muurahaisen.
 • Fortson palaa rooliinsa vuonna 2018 elokuvassa Ant-Man and the Wasp.[10] Hän vieraili usein isänsä luona, tämän jouduttua kahdeksi vuodeksi kotiarestiin rangaistuksena Sokovian sopimuksen rikkomisesta. Ja kun hänen isänsä joutui poistumaan talosta auttaakseen Hank Pymiä ja Hope van Dynea, Cassie teki parhaansa auttaakseen isäänsä välttymään FBI-agentti Jimmy Woon epäilyjen kohteeksi. Cassie ilmaisi myös halunsa tulla itsekin supersankariksi jonain päivänä. Elokuvan lopussa hän kutistuu isänsä ja Hopen kanssa pienoiskokoon katsoakseen kannettavalta tietokoneelta elokuvaa niin kuin he olisivat drive-in -teatterissa.
 • Emma Fuhrmann näytteli teini-ikäistä Cassie Langia vuonna 2019 elokuvassa Avengers: Endgame.[11] Hän eli lievästi post-apokalypisessä San Franciscossa, viisi vuotta sen jälkeen, kun Thanos oli Avengers: Infinity Warin tapahtumien aikana tuhonnut Ikuisuuskivillä puolet maailmankaikkeuden elävistä olennoista. Scott palasi tyttärensä luokse paettuaan kvanttimaailmasta, jossa oleminen tuntui Scottista vain videltä tunnilta. Elokuvan lopussa hän juhlii Scottin ja Hopen kanssa Thanoksen kukistumista ja Thanoksen entisten uhrien heräämistä takaisin henkiin.
 • Kathryn Newton näytteli 18-vuotiasta Cassie Langia vuonna 2023 elokuvassa Ant-Man and the Wasp: Quantumania.[12] Voidakseen auttaa maailman ihmisiä omalla tavallaan, Cassie oli ryhtynyt aktivistiksi, joka joutui usein hankaluuksiin poliisin kanssa. Hän oli myös opiskellut Pymin muistiinpanoja, rakentanut itselleen oman taistelupuvun, sekä Pymin ja Hopen avulla myös kvanttisatelliitin, jolla etsiä muita kvanttimaailmassa olevia henkilöitä. Laitteen käytön seurauksena, Kang Valloittaja ja MODOKiksi muokattu Darren Cross saavat kiskottua Cassien, Scottin, Hopen, Pymin ja Janet van Dynen kvanttimaailmaan. Scott ja Cassie tutustuvat paikallisiin vapaustaistelijoihin, mutta joutuvat Kangin ja Crossin vangeiksi. Kangin yrittäessä päästä kvanttinauttiarmeijansa kanssa Maahan, Cassie pakenee, osallistuu viimeiseen taisteluun ja jopa suostuttelee Crossin kääntymään Kangia vastaan.
 1. Marvel Premiere #47
 2. Young Avengers #3 (2005)
 3. Fantastic Four Vol. 1 #405 (lokakuu1995)
 4. Avengers #500
 5. Young Avengers #2-3 (touko–kesäkuu 2005)
 6. Young Avengers Vol. 1 # 2-5
 7. Young Avengers Vol. 1 # 5-6
 8. Young Avengers Vol. 1 # 6-7
 9. Keyes, Rob: 'Ant-Man' Trailer Analysis And Character Guide ScreenRant. Arkistoitu . Viitattu 11.1.2021. (englanniksi)
 10. 'Ant-Man and the Wasp' Begins Production, Reveals New Synopsis and Teaser Video /Film.
 11. Murphy, Charles: UPDATE: Emma Fuhrmann Joins 'Untitled Avengers' As Cassie Lang The Hashtag Show. 17.4.2018. Arkistoitu . Viitattu 11.1.2021. (englanniksi)
 12. D'Alessandro, Anthony: ‘Ant-Man 3’ Gets New Title; ‘Big Little Lies’ Actress Kathryn Newton Joins Cast Deadline Hollywood. 10.12.2020. Viitattu 11.1.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.