Morlokit (sarjakuvat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmoista. Tieteiskirjallisuuden hahmoista, katso Morlokit.
Morlokit, Marvelin mutanttihylkiöt Chicagossa.

Morlokit Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä mutanttiryhmä, joka useimmiten yhdistetään Ryhmä-X:ään. Ryhmän loi käsikirjoittaja Chris Claremont ja taiteilija Paul Smith. Morlokit esiintyivät ensimmäisen kerran Uncanny X-Men- lehden numerossa 169 (toukokuu 1983).

Morlokkien ongelmat juontuvat heidän mutanttiperimästään, jonka vuoksi suurin osa ryhmän jäsenistä on fyysisesti epämuodostunut. Välttääkseen normaalin yhteiskunnan aggressiot, morlokit pakenivat New Yorkin Manhattanin alapuolella sijaitseviin viemäreihin.

Huolimatta siitä tosiseikasta, että morlokit ovat rauhallinen ryhmä, olennot nousivat usein maan pinnalle keräämään tarvitsemiaan tavaroita tai ruokatarvikkeita. Kuuluisin tällainen tapaus sattui morlokkien johtajan Calliston joutuessa taisteluun Ryhmä-X:n johtajaa Stormia vastaan. Callisto hävisi ottelun ja Stormista tehtiin morlokkien kunniajohtaja.

Onnettomien tapahtumien vuoksi alkuperäiset morlokit eivät enää asu New Yorkin viemäreissä (paitsi Murska, joka oli yksi alkuperäisistä). Sen sijaan Lontoossa ja Chicagossa on alkanut esiintyä morlokkipopulaatioita yhä enemmän.

Morlokit ovat saaneet nimensä H. G. Wellsin romaanin Aikakoneessa esiintyneiden maanalaisten olentojen, morlokkien mukaan.