Robert Kelly (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Kelly
Luoja(t) Chris Claremont ja John Byrne
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Uncanny X-Men #133 (1980)
Henkilötiedot
Oikea nimi Robert Edward Kelly
Status kuollut
Ryhmäsidokset Yhdysvaltain senaatti
Voimat ei ole

Robert Edward Kelly on fiktiivinen hahmo, joka esiintyy Marvel Comicsin sarjakuvissa. Hän on Yhdysvaltain senaattori, joka aloitti uransa mutanttien vastaisella vaaliohjelmalla toimien Ryhmä-X -lehtien antagonistina. Hahmo on Chris Claremontin ja John Byrnen luoma ja se esiintyy ensimmäisen kerran Uncanny X-Men -sarjakuvasarjan lehdessä 133.

Hahmon elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Senaattori Robert Kelly nähtiin ensimmäisen kerran kokoontumisessa Helvetintulen klubilla, missä mutanttiterroristi Aivo loi hänelle illuusion Ryhmä-X:n Kykloopista ammuskelemassa säteellään yleisöä. Tämän myötä hänessä heräsi mutanttivastaisuutta ja hän alkoi tukea mutanttien rekisteröimistä sekä Vahtien käyttöönottoa.

Kelly näytteli merkittävää osaa Menneen tulevaisuuden päivät -tarinassa. Siinä Ryhmä-X pysäyttää Mystikon ja Pahojen Mutanttien Veljeskunnan, jotka yrittävät murhata Kellyn. Ryhmä-X oli saanut tietää, että murhayrityksen onnistuttua koko mutanttikunnan tulevaisuus olisi vaarassa ja heidät kaikki olisi eliminoitu lähes täysin.

Kun Kelly esiintyi seuraavan kerran Uncanny X-Menin numerossa 246, hän oli naimisissa Sharonin kanssa, joka oli toiminut aikaisemmin Helvetintulen Klubilla palvelustyttönä. Tavatessaan Sebastian Shaw’n myöhemmin, Kelly järkyttyi nähdessään vaimonsa astuvan sisään entisessä palvelijanasussaan. Sharon pahoitteli tätä tosissaan ja sanoi ettei olisi pukeutunut asuun muuten kuin Kellyn ja Shawin seurassa. Sharon kuitenkin kuolee seuraavassa lehdessä, jossa hän saa surmansa sivullisena Roguen ja Vahdin taistelun aikana. Tämä saa Kellyn vastustamaan mutantteja yhä vahvemmin.

Kelly pysyi aktiivisena mutanttien vastustajana pitkään, mutta lopulta muuttui avarakatsesemmaksi ja suvaitsevaisemmaksi mutantteja kohtaan, luvaten Ryhmä-X:lle toimivansa mutanttien oikeuksien puolesta. Tämä kuitenkin koitui hänen kohtalokseen, sillä puhuessaan mutanttien puolesta mutantteja vastustava aktivisti Alan Lewis tappoi Kellyn uskottuaan tämän pettäneen ihmiset. Edes Kellyn henkivartijana toiminut Cable ei kyennyt auttamaan senaattoria vaan tämä kuoli Cablen käsivarsille.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.