Kevin Feige

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kevin Feige Guardians of the Galaxyn ensi-illassa heinäkuussa 2014.

Kevin Feige (s. 1973) on yhdysvaltalainen elokuvatuottaja, joka on ollut vuodesta 2007 alkaen Marvel Studiosin johtaja ja lokakuusta 2019 alkaen myös Marvel Entertainmentin luova johtaja. Hänet tunnetaan erityisesti Marvel Cinematic Universen keskeisenä taustavaikuttajana.

Feige kasvoi New Jerseyn Westfieldissä. Opiskellessaan elokuva-alaa Etelä-Kalifornian yliopistossa hän oli harjoittelijana Lauren Shuler Donnerin alaisuudessa ja valmistuttuaan hän sai työpaikan tämän avustajana. Ensimmäisiä elokuvia, joiden tuotannossa hän oli mukana, olivat Tulivuori (1997) ja Sinulle on postia (1998). Sitten Shuler Donner alkoi tuottaa X-Men-elokuvaa, ja ymmärtääkseen supersankarigenreä paremmin Feige perehtyi syvällisesti Marvelin sarjakuviin, joihin elokuva perustuu. Hänen panoksensa X-Menin (2000) menestymiseen kiinnitti Marvelin johtoportaaseen kuuluneen Avi Aradin huomion, ja tämä palkkasi Feigen kakkosmiehekseen. Aradin jätettyä paikkansa Feige nimitettiin Marvel Studiosin johtajaksi vuonna 2007. Hän oli tärkeässä osassa Marvelin aloittaessa itsenäistä elokuvatuotantoaan, jonka ensimmäinen tulos oli vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Iron Man.[1][2]

  1. Leonard, Devin: The Pow! Bang! Bam! Plan to Save Marvel, Starring B-List Heroes Bloomberg Businessweek. 3.4.2014. Viitattu 18.7.2015. (englanniksi)
  2. Barnes, Brooks: With Fan at the Helm, Marvel Safely Steers Its Heroes to the Screen The New York Times. 24.7.2011. Viitattu 18.7.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.