Warren Worthington III

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Warren Worthington III
Henkilötiedot
Oikea nimi Warren Kenneth Worthington III
Status aktiivinen
Pituus 183 cm
Paino 68 kg
Ryhmäsidokset Ryhmä-X
Edelliset ryhmäsidokset Helvetintulen Klubi (perinnöllinen jäsenyys),
Tekijä-X,
Tuhon ratsumiehet
Puolustajat
Henkilöllisyydet Arkkienkeli, Kuolema
Voimat - Lentokyky
- Paranemiskyky
- Kyky ampua sulkiaan nuolien tapaan (Tuhon asentamissa siivissä)

Warren Worthington III (aiemmin Arkkienkeli ja Enkeli) on Marvelin sarjakuvahahmo, joka seikkailee Ryhmä-X:n joukoissa.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warren Worthington III kävi murrosikäisenä yksityiskoulua, kun hänen selästään alkoi kasvaa siivet. Parissa kuukaudessa siivet kasvoivat täyteen mittaansa, mutta Warren piti ne salassa sitomalla ne tiukasti selkäänsä vasten ja kätkemällä vaatteidensa alle.

Aluksi hän luuli olevansa vain jokin luonnonoikku, mutta oppi sittemmin lentämään siivillään, mistä nauttikin suuresti. Yhtenä yönä koulun asuinsiipeen syttyi tulipalo ja Warren päätti käyttää voimiaan pelastaakseen koulutoverinsa. Hän pani päälleen pitkän valkoisen pyjaman ja päähänsä peruukin ja esiintyi pelastavana "enkelinä".

Pian tuon jälkeen Warren aloitti toimintansa New Yorkissa Koston Enkelinä, joka taisteli rikollisuutta vastaan. X-miehet ottivat häneen yhteyttä ja kertoivat hänen olevan mutantti. Warren päätikin liittyä Ryhmä-X:ään.

Myöhemmin Professori X kertoi uusia mutantteja Ryhmä-X:ään ja Enkeli lähti ryhmästä. Hän peri valtaisan summan vanhemmiltaan kun nämä kuolivat ja sijoitti osan perinnöstään Champions nimisen sankariryhmän toiminnon rahoittamiseen.

Hän myös ilmoitti julkisesti olevasta Enkeli, joskin piti Xavierin koulun ja Ryhmä-X:n salassa. Kun Championit hajosivat, alkoi Warren lämmitellä uudelleen romanssia entisen tyttöystävänsä Candy Southernin kanssa.

Myöhemmin Enkeli liittyi Puolustajiin ja pysyi heidän joukossaan vielä senkin jälkeen kun Peto uudisti ryhmän. Puolustajat käyttivät tukikohtanaan Enkelin ja Candyn ylellistä asumusta Kalliovuorilla.

Puolustajia menehtyi suuri joukko taistelussa äärimmäisen vaarallista vihollista vastaan ja ryhmä hajosi. Enkeli ja neljä muuta alkuperäisen Ryhmä-X:n jäsentä perustivat Tekijä-X:n, jonka tehtävänä oli auttaa mutantteja ja antaa samalla kuva että he todellisuudessa metsästivät mutantteja.

Warrenin koulutoveri, Cameron Hodge, oli Tekijä-X:n manageri. Mutta sitten paljastui että Hodge todellisuudessa johti mutanttienvastaista The Rightiä ja käytti Tekijä-X:ääkin hyväkseen kääntääkseen yleisen mielipiteen mutantteja vastaan.

Kun Marauderit hyökkäsivät Morlokkien kimppuun, Ruho-niminen Marauder vangitsi Warrenin ja yhdessä toisen Marauderin, Harpuunan, kanssa kidutti häntä. Thor pelasti Enkelin, mutta tämän siivet olivat pahasti vahingoittuneet. Kirurgit joutuivat amputoimaan Warrenin siivet. Warren joutui masennuksen valtaan ja teki itsemurhan.

Jälkikäteen paljastui että Cameron Hodge oli päättänyt siipien amputoinnista ja suunnitellut jopa Warrenin kuolemankin. Mutta Tuho-niminen mutantti olikin siirtänyt Warrenin viime hetkellä turvaan ja tämä olikin jäänyt eloon. Tuho kasvatti Enkelille uudet siivet ja teki tästä yhden Ratsumiehistään.

Kuolema-nimisenä Enkeli kohtasi Tekijä-X:n ja taisteli heitä vastaan, mutta kääntyi sitten Tuhoa vastaan. Herken aikaa Warren seikkaili yksinään ja kosti Cameron Hodgelle. Infernon alkaessa hän palasi Tekijä-X:ään ja sai uuden nimen Arkkienkeli.

Yli-inhimilliset voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warren on mutantti ja voi lentää siivillään. Nykyään hän kykynee jopa rikkomaan äänen nopeuden. Lisäksi, nykyään Warren voi käyttää siipiään aseena kahdellakin tavalla. Hän voi lyödä niillä kuin valtaisalla teräaseella tai ampua sulkiaan kuin veitsiä. Sulissa on kemikaalia, joka, verisuoneen päästessään, lamaannuttaa hetkeksi uhrin hermonpäät.

Edeltäjä:
ei tiedossa
Kuolema III
Tuhon ratsumies
Seuraaja:
Caliban