Herra Pahuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Herra Pahuus
San Diego Comic-Con 2014 - Mr Sinister (14585124127).jpg
Luoja(t) Chris Claremont
Marc Silvestri
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Uncanny X-Men nro 221 (syyskuu 1987)
Henkilötiedot
Oikea nimi Nathaniel Essex
Pituus 196 cm
Paino 130 kg
Ryhmäsidokset Marauderit
Henkilöllisyydet Nathan Milbury, Michael Milbury, Arnold Bocklin, Dr. Robert Windsor, Valkoinen paholainen
Voimat yli-inhimillinen vahvuus, kestävyys, pitkäikäisyys, kykenee luomaan energiakentän, teleporttaus, psyykkiset kyvyt, nerous

Herra Pahuus, oikealta nimeltään Nathaniel Essex (engl. Mister Sinister) on Marvelin kustantama ja Chris Claremontin, sekä Marc Silvestrin luoma sarjakuvahahmo.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nathaniel Essex oli englantilainen biologi, joka kehitti edistyneitä teorioita ihmisevoluutiosta ja oli erittäin pakkomielteinen Charles Darwinin evoluutioteoriaan. Hänen mielestään Darwinin ja nykyajan moraaliset rajoitukset estävät syvempää tutkimista. Tehdessään omaa tutkimusta vuonna 1859 Essex huomasi ihmiskunnan kokevan mutaatiokasvuja, jota hän kutsui "Essexin tekijäksi". Essexin teorioita pilkattiin, mikä sai hänet katkeraksi. Lisäksi poikansa kuolema laittoi Essexin työskentelemään yhä enemmän. Hän yritti samalla lähestyä yhtiöitä rahoitusmielessä, kuten Helvetintulen Klubia, mutta jokainen yhtiö kieltäytyi rahoittamasta Essexin tutkimuksia. Lopulta hän palkkasi ryhmän rikollisia, joita Essex alkoi kutsua nimellä Marauderit. Heidän tehtävinään oli siepata ihmisiä Lontoon kaduilta, jotta hän voisi tehdä kokeita ihmisiin.

Myöhemmin liittoutuessaan Tuhon kanssa yhteen, Tuho käyttää Essexin edistynyttä teknologiaa mutatoidakseen tämän yli-inhimilliseksi olennoksi. Tästä hyvästä Tuho komentaa Essexiä, joka kutsuu nyt itseään nimellä Herra Pahuus luomaan kulkutaudin heikentääkseen maailman. Herra Pahuus kuitenkin kieltäytyy luomasta kyseistä kulkutautia ja luokin ruton, joka hyökkää vain Tuhoa kohti. Tämä ajaa muinaisen mutantin talvihorrokseen.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herra Pahuus pitää hallussaan useita voimia useiden kokeiden myötä, joita hän on myös kopioinut itseensä erinäisillä mutanttigeeneillä. Pahuudella on muun muassa yli-inhimillinen vahvuus, kestävyys, pitkäikäisyys, kykenee luomaan energiakentän ja teleportaamaan. Lisäksi Herra Pahuudella on psyykkisiä kykyjä ja nerokas tiedemies genetiikassa ja kloonaamisessa.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nathaniel Essexiin / Herra Pahuuteen viitattiin ensimmäisen kerran X-Men -elokuvasarjaan, X-Men: Apocalypsen lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa. Elokuvassa James "Logan" Howlett / Wolverine koekappaleena laitoksessa jossa eversti William Stryker teki hänestä Ase X:n. Ase X aivopesi Wolverinen ja hallitsi häntä mekaanisella päähineellä. Wolverine kuitenkin pakenee, kun Ryhmä-X:n jäsenet vapauttivat hänet. Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa Essex Corporationin työntekijät keräsivät Wolverinen DNA-näytteet Ase X -projektin laboratoriosta. Tuottaja ja käsikirjoittaja Simon Kinberg kertoi haastattelussa, että tämä vaikuttaisi tuleviin X-Men -elokuviin, mukaan lukien Logan.[1] Bryan Singer ilmoitti alun perin hahmon tekevän ensiesiintymisensä Loganissa, mutta James Mangold kiisti väitteen ja kertoi haluavansa pitää elokuvan sävyn juurtuneena ja vakavana. Vaikka Herra Pahuus ei esiinny elokuvassa, Kinberg selitti Apocalypsen lopputekstien kohtauksen kertovan kuinka Essexille aiemmin työskennelyt Transigen loi Laura Kinneyn / X-23:n, johtaen Loganin tapahtumiin. Samassa haastattelussa kerrottiin, että Herra Pahuus esiintyy tulevissa X-Men -elokuvissa.[2]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1993–1997 Christopher Britton X-Men
2003 Christopher Corey Smith X2: Wolverine's Revenge
2005 Daniel Riordan X-Men Legends 2: Rise of Apocalypse
2008–2009 Clancy Brown Wolverine and the X-Men

Arvostelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo oli listattu sijalle 29 vuonna 2009 IGN-sivuston laatimassa kautta aikain sata suurinta sarjakuvarikollista.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.