X-Men vs. Street Fighter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
X-Men vs. Street Fighter
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom[1]
Säveltäjä Yuki Iwai
Yuko Takehara
Pelisarja Marvel vs. Capcom
Julkaistu
Lajityyppi taistelupeli[1]
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Alusta kolikkopeli
Sega Saturn (vain Japanissa)
PlayStation
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

X-Men vs. Street Fighter (jap. エックスメンVS.ストリートファイター) on Capcomin kehittämä ja julkaisema Marvel vs. Capcom -tappelupelisarjan ensimmäinen osa. Peli julkaistiin aluksi kolikkopelinä vuonna 1996 ja vuotta myöhemmin Sega Saturnille, mutta vain Japanissa.[2] PlayStation-versio julkaistiin vuonna 1998.

X-Men vs. Street Fighter käyttää samantapaista systeemiä kuin Capcomin aikaisempi peli Marvel Super Heroes, mutta lisää mukaan kahden hengen joukkueet. Kolmen erän sijasta hahmot tappelevat yksi vastaan yksi ottelua siihen asti kunnes jommankumman joukkueen molemmilta hahmoilta on loppunut energiat. Pelin aikana voi halutessaan vaihtaa hahmon. Toinen hahmo tulee automaattisesti peliin mukaan, mikäli pelaajan aloittavan hahmon energiat loppuvat kesken. Pelissä on myös tasomittari, joka kasvaa osumien myötä. Tämä hyödyntää pelin aikana siten, että pelaaja voi tehdä Hyper Combon, joka maksaa kaksi tasoa. Combossa ovat molemmat hahmot mukana.

Pelaajan voitettua omalla parijoukkueellaan kaikki vastustajat, se saa lopuksi vastaansa Tuhon.

Pelattavat hahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

X-Men-hahmojen kokoonpano on hyvin pitkältä samanlainen, kuin Capcomin edellisessä tekemässä Marvel Super Heroes -pelissä. X-Men vs. Street Fighteriin on laitettu kolme hahmoa, jotka eivät esiintyneet aikaisemmin mainitussa pelissä. Lisäksi hahmojen ulkonäkö perustuu pitkälti vuoden 1992 X-Men-animaatiosarjan ulkonäköihin. Myös hahmojen ääninäyttelijät ovat samat henkilöt, jotka olivat animaatiosarjassa mukana.

Street Fighter -hahmot puolestaan olivat ulkonäöltään samanlaisia, kuten samaan aikaan markkinoilla olleessa Street Fighter Alpha 2:ssa.

Ryhmä-X-hahmot
Street Fighter -hahmot
Gambiitti Akuma
Juggernaut Charlie
Kyklooppi Cammy
Magneto Chun-Li
Rogue Dhalsim
Sapelihammas Ken
Storm M. Bison
Wolverine Ryu
Zangief
  1. a b X-men vs. Street Fighter Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 16.3.2020. (englanniksi)
  2. X-Men vs. Street Fighter Review for Saturn GameSpot Viitattu 2.1.2011 (englanniksi)