Sofia Boutella

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sofia Boutella vuonna 2014.

Sofia Boutella (s. 3. huhtikuuta 1982 Bab El Oued) on Algeriassa syntynyt ranskalainen hip-hop-tanssija, malli ja näyttelijä. Hän on esiintynyt muun muassa Niken mainoksissa. Hänen isänsä on säveltäjä ja koreografi Safy Boutella.[1]

Boutella on näytellyt muun muassa elokuvissa Kingsman: Salainen palvelu (2015), Star Trek Beyond (2016), Atomic Blonde (2017), The Mummy (2017) ja Climax (2018).

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boutella syntyi Algeriassa, josta hän muutti 10 vuoden ikäisenä perheensä kanssa Ranskaan. Ennen muuttamista hän oli aloittanut tanssin opiskelun. Heti Ranskaan muutettuaan hän aloitti GRS-tanssin opiskelun. Myöhemmin hän vaihtoi tanssityylin hip-hopiin.[1]

Hänet "löysi" Blanca Li, tunnettu koreografi, joka työskenteli muun muassa Daft Punkin kanssa. Sittemmin hän teki erilaisia rooleja elokuviin ja televisiosarjoihin, kuten "Sous le soleil" ja "Les Cordier, juge et flic".

Sofia tanssi myös Vagabond Crewn rinnalla, oli mukana luomuksessa nimeltä "Chienne de vie" ja Aphrodite-ryhmässä, jonka oli perustanut Vagabond Crewn Momo.

Nike teki hänestä mainoskasvonsa tarkoituksenaan saada julkisuuskuvaansa lisää hip-hoppia ja naisellisuutta, mikä tarjosi hänelle tilaisuuden tehdä yhteisytyötä koreografi Jamie Kingin kanssa. Sittemmin hän on tehnyt töitä monien tähtien kanssa kuten Madonna, Jamiroquai ja Rihanna. Hän osallistui Madonnan The Confessions Tour -kiertueelle vuonna 2005 ja "Sweet and sticky" -kiertueelle vuosina 2008-2009.

Musiikkivideoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Axwell - Feel the vibe
  • Madonna - Hung up ja Sorry
  • Michael Jackson - Hollywood Tonight.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sofia Boutella biography Boutellan kotisivut. Viitattu 12.2.2008. (englanniksi)