Myyrämies

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Myyrämies
Mole Man 001.jpg
Myyrämies, Ihmenelosten vanhin vihollinen
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four nro 1 (toukokuu 1961)
Oikea nimi Harvey Rupert Elder
Status Aktiivinen
Pituus 145 cm
Paino 74 kg
Voimat Kehittynyt tutka-aisti, erinomainen keppitaistelija (bōjutsu)
Suhteet

Myyrämies (oikealta nimeltään Harvey Rupert Elder) on Marvel-kustantamon luoma superroisto. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Myyrämiehen ensiesiintyminen oli yhdysvaltalaisen Fantastic Four -lehden numerossa 1 (1961). Suomessa Myyrämies esiintyi ensimmäisen kerran Mail-Man Ky:n julkaiseman Ihmeneloset-lehden ensimmäisessä numerossa (1982).

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myyrämiehellä ei ole yliluonnollisia kykyjä. Hän on kuitenkin erittäin nerokas, ja on maanalaisista piilopaikoista löytänyt ihmisen tietotason ylittäviä muinaisia laitteita. Myyrämies kykeni opettelemaan näiden outojen koneiden käytön ja tutustui ihmisen käsityksen yli meneviin tieteisiin.

Vaikka Myyrämies on liki sokea, hänen muut aistinsa ovat kuitenkin korostuneet kompensoimaan visuaaliset aistit. Myyrämiehen tarkentuneet aistit ovatkin melkein samaa mittaluokkaa Daredevilin kanssa. Myyrämies tuntee lisäksi maanalaisen maailman kuin omat taskunsa ja kykenee hallitsemaan valtakuntansa hirviöitä.

Myyrämies taistelee mltei kaksimetrisen sauvansa avulla (sauvat ovat yleensä tehdyt joko puusta tai alumiinista). Hänen sauvassaan piilee runsaasti kätkettyä aseistusta. Kaikki sauvat sisältävät biometrisen lukon joka estää ketään muuta kuin Myyrämiestä käyttämään niitä.

Hän on itse kehitellyt taistelutyylin joka muistuttaa bōjutsua. Huolimatta hänen pienestä koostaan ja heikkouksistaan Myyrämies on erittäin taitava lähitaistelija. Myyrämies komentaa myös armeijaa maanalaisia olentoja, lukemattomia moloideja ja suunnattomia hirviöitä.

Moloidit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moloidit ovat Deviaanien luomia olentoja. Maanalaisen maailman olennoista moloidit ovat heikoimpia mutta niiden määrä kompensoi voiman puutteen. Deviaanit eivät pitäneet mentaalisesti ja fyysisesti rajoittuneista luomuksistaan ja yrittivät tuhota kaikki moloidit.

Nykyään moloidit kuitenkin palvelevat herraansa Myyrämiestä ja ovat yrittäneet tuhota Ihmeneloset herransa mukana useasti. Tyrannoidit taas ovat normaaleista moloideista poikkeava lahko joka palvelee toista maanalaista diktaattoria Tyrannusta.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myyrämiehen silmät ovat erittäin herkät valolle. Normaali huonevalaistus saattaa hänet hetkellisesti sokeaksi ja vaurioittaa hänen silmiään. Heikkouttaan vastaan Myyrämies on kehitellyt erikoiset silmälasit, jotka himmentävät valoa hänelle sopivaksi. Lasit myös tehostavat valoja liian pimeissä paikoissa, jolloin Myyrämies voi nähdä pimeässäkin.

Ultimate Myyrämies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultimate Marvel -jatkumossa Myyrämies on Baxter Buildingissa työskentelevä tiedemies tohtori Arthur Molekevic. Lempinimensä Myyrämies hän sai opiskelijoilta. Tohtori Molekevic erotettiin kuitenkin hänen yritettyään luoda elämää. Katkeroituneena Myyrämies pakeni maan alle luotujen moloidiensa kanssa. Täältä hän löysi muinaista tekniikkaa ja aikoi valloittaa maailman, mutta Ihmeneloset pysäyttivät hänet.

Ultimate Myyrämies muistuttaa fyysisesti alkuperäistä, mutta on raskasrakenteisempi ja kärsii pahasta ihosairaudesta.