Neiti Ihme (Kamala Khan)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kamala Khan / Neiti Ihme
Kamala Khan.jpg
Luoja(t)
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Kamala Khan:
Captain Marvel #14 (elokuu 2013)
Neiti Ihmeenä:
Ms. Marvel #1 (helmikuu 2014)
Henkilötiedot
Oikea nimi Kamala Khan
Ryhmäsidokset
Voimat
  • Muodonmuutos
  • Kyky venyttää kehoaan erittäin monipuolisesti
  • Regeneraatio

Kamala Khan on Marvel-kustantamon sarjakuvien supersankarihahmo. Khan on Marvelin ensimmäinen muslimihahmo, jolla on oma sarjakuvansa. Hän teki ensiesiintymisensä ilman supervoimiaan elokuussa 2013 Captain Marvel -lehden numerossa 14 ennen kuin sai oman lehtensä helmikuussa 2014 Ms. Marvel, joka kertoi hahmon supersankariuran alusta.

Khan on teini-ikäinen Jersey Cityn asukas, jonka vanhemmat ovat pakistanilaisia maahanmuuttajia. Hän oli myös epäinhimillinen, joka koki terrigenesiksen altistuessaan suurelle terrigeenisumupilvelle, jonka ilmestyminen oli seurausta ”Inhumanity”-sarjakuvatarinan tapahtumista, ja ryhtyi uudeksi Neiti Ihmeeksi, edeltäjänsä ja idolinsa Carol Danversin ryhdyttyä Kapteeni Ihmeeksi.[1][2]

Iman Vellani tulee näyttelemään Kamala Khania Marvel Cinematic Universeen sijoittuvassa Disney+-sarjassa Ms. Marvel sekä myöhemmin myös sivuhahmona samaan jatkumoon sijoittuvissa elokuvissa.[3][4] Khan on myös yksi vuoden 2020 videopelin Marvel’s Avengers pelattavista hahmoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Robinson, Wills: Marvel Comics brings back Ms Marvel as a 16-year-old Muslim daughter of Pakistani immigrants living in Jersey City The Daily Mail. 6.11.2013. Viitattu 6.9.2020. (englanniksi)
  2. Wheeler, Andrew: All-New Marvel NOW! Q&A: Ms. Marvel! Marvel.com. 6.11.2013. Viitattu 6.9.2020. (englanniksi)
  3. Kit, Borys & Goldberg, Lesley: 'Ms. Marvel' Series in the Works for Disney+ (Exclusive) The Hollywood Reporter. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 6.9.2020. (englanniksi)
  4. Kroll, JustinJulkaisu=Deadline Hollywood: Newcomer Iman Vellani To Play Title Role In Marvel’s ‘Ms. Marvel’ Series For Disney Plus deadline.com. 30.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 30.9.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.