Hämähäkkinainen (Jessica Drew)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hämähäkkinainen
Luoja(t) Archie Goodwin, Sal Buscema ja Jim Mooney
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Marvel Spotlight #32 (1977)
Henkilötiedot
Oikea nimi Jessica Drew
Status Aktiivinen
Pituus 178 cm
Paino 59 kg
Ryhmäsidokset Kostajat
Edelliset ryhmäsidokset Hydra, YPKVV
Henkilöllisyydet Jessic Drew
Voimat Suhteelliset hämähäkin voimat, kyky kiipeillä seinillä ja luoda seittiä. yli-inhimilliset fyysiset voimat, kestävyys ja nopeus. Pystyy luomaan biosähköistä energiaa ja miehiä houkettelevia feromoneja.
Suhteet
Sukulaiset Jonathan (isä, kuollut)
Merriem (äiti, kuollut)

Hämähäkkinainen on Marvel-kustantamon luoma supersankari. Jessica Drew oli ensimmäinen Hämähäkkinainen. Alkuaikoina Jessican historia oli hämärän peitossa mutta lopulta hän sai alkuperänsä selville. Sen jälkeen hän ryhtyi supersankariksi. Hämähäkkinaisen historian tiesi ainakin Hydra.

1920-luvulla syntynyt Jessica Drew lähti vanhempiensa Jonathanin ja Merriemin kanssa Wundagore-vuorelle Transiaan, jossa hänen isänsä teki geneettistä tutkimusta kumppaninsa tohtori Herbert Wyndhamin kanssa. Vuonna 1931 Jessica sai uraanimyrkytyksen ja hänen isänsä keksi Wyndhamin kanssa pelastaa hänen henkensä testaamattomalla hämähäkkiseerumilla ja horroksella geneettisessä kiihdyttimessä, jossa Jessica sai koulutusta erityisten nauhojen avulla. Pian sen jälkeen ihmissusi Gregor Russoff tappoi Jessican äidin ja hänen isänsä riivasi Magnus, kuollut 500-luvulta kotoisin ollut taikuri, joka vastusti demonista jumalaa Chthonia, joka oli vangittu lumottuun kiveen Wundagore-vuorella. Maattuaan vuosikymmeniä ikääntyen vain murto-osan, Jessican huomattiin viimein parantuneen ja hänet herätettiin 14-vuotiasta vastaavana Wyndhamin toimesta, joka oli nyt haarniskoitunut ihmisjumala Kehittäjä.

Saatuaan isänsä seerumista yli-inhimilliset voimat, Jessica asui Kehittäjän Uusien Ihmisten (kehittyneiden eläinten) kanssa ja Bova hoiti häntä. Hänen kumppaninsa kuitenkin kohtelivat häntä epäluuloisesti ja ilkeästi; kolmen vuoden jälkeen hän viimein lähti Wundagorelta läheiseen kylään. Hän rakastui paikalliseen nuorukaiseen Wladislaviin mutta tappoi hänet vahingossa biosähköisillä voimillaan. Paetessaan kostonhimoista lynkkausjoukkoa kreivi Otto Vermis, korkea-arvoinen Hydra-terroristi pelasti hänet ja päätti tehdä epävarmasta Jessicasta salamurhaajan Hydran palvelukseen. Araknena Jessica hyökkäsi YPKVV:n johtajan Nick Furyn kimppuun, joka paljasti Hydran todellisen luonteen ja sai hänet oikeuden puolelle; Vermis puolestaan huijasi Jessican uskomaan, että hän on Kehittäjän ihmiseksi muuttama hämähäkki, joka tuhosi naisen psyyken. Paeten Englantiin Jessica, jota nyt kutsuttiin Hämähäkkinaiseksi, hypnotisoitiin takaisin Hydran joukkoihin mutta hän murtautui pian vapaaksi ja auttoi mahtavaa Möykkyä heitä vastaan. Hän auttoi myös Chthonin entistä oppilasta Modred Mystistä ja Möykkyä taistelussa elementaalisia Aeroa, Hydroa, Tulta ja Mutaa vastaan. Modred poisti Jessican Hydra-ohjelmoinnin viimeisetkin rippeet paljastaen Vermisin valheet ja varmistaen Hämähäkkinaisen ihmisyydestään.

Kohdattuaan voimakkaan noidan Morgan Le Fayn (joka usein olisi hänellä vastassa), Hämähäkkinainen matkusti Los Angelesiin yhdessä Magnusin kanssa, joka myöhemmin paljasti Jonathan Drew’n kohtalon; hänet oli manipuloitu ottamaan osaa Pyroteknikkojen maailmanvalloitussuunnitelmaan, ja saatuaan totuuden selville kongressiedustaja James T. Wyatt oli tappanut hänet. Magnusin ja YPKVV:n agentin Jerry Huntin (johon hän rakastui) avulla Hämähäkkinainen aloitti uran naamioituna seikkailijana; hänen ensimmäisiin vastustajiinsa kuuluivat Grimmin Veljekset, animoidut mannekiinit joilla oli osa Chthonin voimaa. Myöhemmin hän kohtasi sekä tappioita että voittoja roistoja kuten psykoottista Hirttäjää (Harlan Krueger), raivokasta Neulaa ja arvoituksellista Mustalaiskoita vastaan. Hän myös ystävystyi muiden Kalifornian sankareiden kanssa, kuten pimeyden mestarin Shroudin ja hädin tuskin hallitun Ihmissuden (Jack Russell) kanssa, jonka perheellä oli jopa lisää siteitä Chthoniin.

Myöhemmin Hunt huomasi Hämähäkkinaisen olevan hänelle liian itsenäinen, ja he erosivat; samaan aikaan Magnus, epävarma tunteistaan Jessicaa kohtaan, lähti myös. Hämähäkkinainen löysi elämälleen uuden tarkoituksen palkkionmetsästäjänä toimien yhdessä kriminologi Scotty McDowellin kanssa, mutta kun McDowell sai työpaikan hallitukselta, heidän kumppanuutensa päättyi. Nick Fury, ollen yhä kiinnostunut sankarittaresta jonka hän pelasti vihollisilta, auttoi häntä saamaan yksityisetsivän oikeudet. Muuttaen San Franciscoon, hän ystävystyi näyttelijätär Lindsay McCaben kanssa, josta tuli hänen kumppaninsa etsivätoimisto Drew & McCabessa. Jessica aloitti myös uuden romanssin David Ishiman kanssa ja jossain välissä hänet värvättiin arvoitukselliseen Hämähäkkiyhteisöön. Myös Morgan Le Fay jatkoi hänen vainoamistaan. Viimein Hämähäkkinainen kohtasi ja torjui Chthonin itse murtaen hänen hallintansa terroristi Kyyhyn, jonka Morgan oli manipuloinut luulemaan olevansa Hämähäkkinainen äiti.

Möykky suostutteli Hämähäkkinaisen käyttämään omaa immuniteettiaan pelastaakseen ystävänsä Jättiläisen (Bill Foster) säteilymyrkytyksestä, jonka hän oli saanut taistelussa Atomimurskaajaa (Michael English) vastaan; jopa saatuaan tietää, että operaatio poistaisi hänen immuniteettinsa, Jessica auttoi epäitsekkäästi Fosteria. Pian sen jälkeen Magnus pyysi häneltä jälleen apua Morgania vastaan; lähtien kehostaan astraalihahmona Magnusin taian avulla hän lähti Camelotin aikaan, jossa Morganin keho tuhottiin. Noidan loitsu kuitenkin esti Hämähäkkinaista palaamasta kehoonsa, joka näytti kuolleen hengen poissa ollessa; hänen kehonsa kuitenkin säilytti pienen elämän liekin ja se liitettiin ylläpitojärjestelmään siksi aikaa, kun hän pyrki palaamaan kehoonsa. Morganin henki yritti ottaa sankarittaren kehon omaksen, mutta Kostajat, Shroud ja Tohtori Outo taistelivat Morganin voimaa vastaan. Viimein Magnus uhrasi oman olemassaolonsa murtaakseen Morganin loitsun ja palauttaakseen Hämähäkkinaisen elämään, vaikka kokemus vei häneltä hänen biosähköisen voimansa.

Säilyttäen yli-inhimilliset fyysiset voimansa ja kyvyn tarttua seiniin, Jessica jatkoi työskentelyään yksityisetsivänä Lindsayn kanssa; heidän työnsä vei heidät viimein Madripooriin, jossa he ystävystyivät mutanttiseikkailija Wolverinen kanssa. Jessica ja Lindsay aloittivat työt Madripoorin hallitsijan prinssi Baranin palveluksessa, joka oli Lindsayn ihailija, mutta Madripooria vaivannut moraalinen jakaantuneisuus oli liikaa hänelle ja kaksikko palasi Yhdysvaltoihin.

Jessica joutui tuntemattomissa olosuhteissa demonisen Tyhjyydensyöjän ulottuvuuteen mutta pelastui, kun Lindsay kutsui apuun toisen Hämähäkkinaisen Julia Carpenterin ja Varjonaisen, joka oli saanut mystiset voimansa Magnuksen kerran käyttämästä esineestä. Pian sen jälkeen Jessican jäljelle jääneet supervoimat joutuivat Charlotte Witterin käyttöön, jälleen uuden Hämähäkkinaisen, joka vaani myös Carpenteria ja Mattie Franklinia, voimakasta teiniä joka myös oli julistanut itsensä Hämähäkkinaiseksi. Witterin hävittyä Hämähäkkimiehen ja muiden käsissä, Jessica toimi hetken Mattien opettajana sankariasioissa, auttaen häntä vastustamaan uhkia kuten velho Varjontuojaa, Rypäs-muukalaista ja todellisuutta muokkaavaa Brian Leightonia vastaan.

Saaden viimein omat voimansa takaisin, Jessica avasi etsivätoimistonsa uudelleen ja oli suorittamassa tehtävää Istanbulissa kun Mattie katosi huumediilereiden seurassa; palattuaan hän toimi entisen supersankarin ja nykyisen etsivän Jessica Jonesin kanssa löytääkseen nuoren ystävänsä.

Kun Mattie oli väliaikaisesti poissa kuvioista, Jessica ryhtyi jälleen Hämähäkkinaiseksi ja liittyin YPKVV:n erityiseen supervoimakkaiden agenttien joukkueeseen; hänestä tuli myös vakooja, ja hän vuosi tietoa tuntemattomalle ryhmittymälle. Kun supervankila Lautasta karkasi suuri määrä vankeja, Hämähäkkinainen hyväksyi kutsun liittyä Kostajiin, mutta jää nähtäväksi miten hänen uskollisuutensa tuntemattomaan asiakkaaseen vaikuttaa hänen työhönsä.