Hydromies

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hydromies
Luoja(t) Denny O´Neil
John Romita Jr
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #212
Oikea nimi Morris Bench
Ryhmäsidokset Taisteleva nelikko
Pahuuden mestarit
Kahdentoista Kopla
Edelliset ryhmäsidokset Hiekkamies
Voimat Voi hallita ja muuttua vedeksi
Suhteet

Hydromies (on esiintynyt Suomessa myös nimellä Vesimies), (oikealta nimeltään Morris Bench) on fiktiivinen rikollinen Marvel Comicsin sarjakuvissa ja Hämähäkkimiehen viholinen. Hänen ensiesiintymisensä oli Amazing Spider-Man #212 lehdessä ja hänet loivat Denny O´ Neil ja John Romita Jr.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morris Bench, rahtilaivan miehistön jäsen, tippui vahingossa laidan yli Hämähäkkimiehen takia samalla kun kokeellista generaattoria laskettiin mereen testaamista varten. Hän altistui energianmuuntoprosessille ja vulkaanisille kaasuille, jolloin Benchin solurakenne muuttui. Kun hänet pelastettiin vedestä, hänen kehonsa alkoi erittää suuria määriä vetistä ainetta. Bench luuli sitä aluksi hikoiluksi. Tippumisen ärsyttämä Bench meni paikalliseen baariin etsimään hankaluuksia. Kun hän ei löytänyt niitä, hän hämmästyi saadessaan tietää pystyvänsä muuttamaan koko fyysisen muotonsa vedeksi. Hän lähti kostamaan niille, joita syytti tilastaan. Kutsuen itseään Hydromieheksi hän joutui vastakkain Hämähäkkimiehen kanssa ja toisessa taistelussa Hämähäkkimies onnistui roiskuttamaan hänen kehoaan tarpeeksi laajalle alueelle, jolloin Hydromies ei voinut koota itseään ennen haihtumista.

Muutama viikko myöhemmin Hydromies kokosi muotonsa vesitornissa Manhattanin katoilla kun nähtävästi suurin osa hänen vedestään satoi maahan vetenä. Palatessaan lempibaariinsa hän löysi William Bakerin, eli Hiekkamiehen, joka tapaili hänen entistä tyttöystäväänsä Sadie Frickettiä. Kaksi rikollista aloittivat taistelun hänen puolestaan kunnes Hämähäkkimies tuli mukaan yrittäen estää heitä. Kääntäen huomionsa häneen kaksikko yhdisti voimansa yhteistä vihollista vastaan. Hämähäkkimies kuitenkin huijasi kaksikon törmäämään toisiinsa, kun kumpikin oli partikkelimuodossaan. Kompastuen satamassa kaksikko pian nousi vedestä hiekka-vesi -olentona, jossa oli kummankin aineet muttei kummankaan täyttä älykkyyttä. Hämärästi muistaen halunsa Sadie Frickettiä kohtaan mutaolento etsi tyttöä hänen asunnostaan. Päästyään alkujärkytyksen yli Frickett ajatteli käyttää hyväkseen olennon kiintymystä häntä kohtaan ja järjesti agentin kautta esittelyn mutaolennosta. Olento tuli hulluksi mutta pysähtyi, kun poliisihelikoptereista suihkutettu erikoiskaasu kuivatti sen ja aiheutti hajoamisen. Viranomaiset kokosivat kostean hiekan, ja se vietiin poliisilaboratorioon, jossa tutkijat yrittivät palauttaa miehet eloon erilaisilla stimulanteilla, kemikaaleilla ja säteilyllä. Poliisi totesi tehtävän toivottomaksi ja jätti heidät sisältävän kanisterin heitteille. Pian Hydromies ja Hiekkamies onnistuivat kokoamaan itsensä oikeisiin muotoihinsa. Nöyryyttävän tapahtuman jälkeen he lähtivät kumpikin omille teilleen, kun toisen seura tuntui vastenmieliseltä. Hydromies on sen jälkeen liittynyt rikollisorganisaatio Syndikaattiin.

Hydromies liittoutui myös Tärisyttäjän kanssa, mutta epätoivoisesti eläke rahansa haluava Tärisyttäjä käytti tärisyttäjiään liian suurella teholla, minkä seurauksena ne rähjättivät saaden omistajansa sairaala kuntoon ja Benchin haihtumaan.

Hydromies muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Hydromies Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa.

Hydromies esiintyi Hämähäkkimies-animaatiosarjassa vain kerran (toisella kerralla oli kyseessä klooni). Hänen äänenään oli Rob Paulsen.

Jaksot, jossa Hydromies esiintyi:

16 "Vesimies",

40 "Menninkäissota", (takauma)

59 "Vesimiehen paluu 1/2",

60 "Vesimiehen paluu 2/2" ja

64 "Minä todella, todella vihaan klooneja" (takauma)

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.