Hydromies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hydromies
Luoja(t) Dennis O’Neil
John Romita Jr.
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #212
Henkilötiedot
Oikea nimi Morris Bench
Ryhmäsidokset Taisteleva nelikko
Pahuuden mestarit
Kahdentoista Kopla
Edelliset ryhmäsidokset Hiekkamies
Voimat Voi hallita ja muuttua vedeksi

Hydromies (engl. Hydro-Man, esiintynyt Suomessa myös nimellä Vesimies) on fiktiivinen rikollinen Marvel Comics -kustantamon sarjakuvissa. Hahmon loivat käsikirjoittaja Dennis O’Neil ja piirtäjä John Romita Jr. ja se teki ensiesiintymisensä Amazing Spider-Man -lehden numerossa 212 tammikuussa 1981. Hämähäkkimiehen vihollisiin kuuluvan Hydromiehen oikea nimi on Morris Bench.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morris Bench, rahtilaivan miehistön jäsen, tippui vahingossa laidan yli Hämähäkkimiehen takia samalla kun kokeellista generaattoria laskettiin mereen testaamista varten. Hän altistui energianmuuntoprosessille ja vulkaanisille kaasuille, jolloin Benchin solurakenne muuttui. Kun hänet pelastettiin vedestä, hänen kehonsa alkoi erittää suuria määriä vetistä ainetta. Bench luuli sitä aluksi hikoiluksi. Tippumisen ärsyttämä Bench meni paikalliseen baariin etsimään hankaluuksia. Kun hän ei löytänyt niitä, hän hämmästyi saadessaan tietää pystyvänsä muuttamaan koko fyysisen muotonsa vedeksi. Hän lähti kostamaan niille, joita syytti tilastaan. Kutsuen itseään Hydromieheksi hän joutui vastakkain Hämähäkkimiehen kanssa ja toisessa taistelussa Hämähäkkimies onnistui roiskuttamaan hänen kehoaan tarpeeksi laajalle alueelle, jolloin Hydromies ei voinut koota itseään ennen haihtumista.

Muutama viikko myöhemmin Hydromies kokosi muotonsa vesitornissa Manhattanin katoilla kun nähtävästi suurin osa hänen vedestään satoi maahan vetenä. Palatessaan lempibaariinsa hän löysi William Bakerin, eli Hiekkamiehen, joka tapaili hänen entistä tyttöystäväänsä Sadie Frickettiä. Kaksi rikollista aloittivat taistelun hänen puolestaan kunnes Hämähäkkimies tuli mukaan yrittäen estää heitä. Kääntäen huomionsa häneen kaksikko yhdisti voimansa yhteistä vihollista vastaan. Hämähäkkimies kuitenkin huijasi kaksikon törmäämään toisiinsa, kun kumpikin oli partikkelimuodossaan. Kompastuen satamassa kaksikko pian nousi vedestä hiekka-vesi -olentona, jossa oli kummankin aineet muttei kummankaan täyttä älykkyyttä. Hämärästi muistaen halunsa Sadie Frickettiä kohtaan mutaolento etsi tyttöä hänen asunnostaan. Päästyään alkujärkytyksen yli Frickett ajatteli käyttää hyväkseen olennon kiintymystä häntä kohtaan ja järjesti agentin kautta esittelyn mutaolennosta. Olento tuli hulluksi mutta pysähtyi, kun poliisihelikoptereista suihkutettu erikoiskaasu kuivatti sen ja aiheutti hajoamisen. Viranomaiset kokosivat kostean hiekan, ja se vietiin poliisilaboratorioon, jossa tutkijat yrittivät palauttaa miehet eloon erilaisilla stimulanteilla, kemikaaleilla ja säteilyllä. Poliisi totesi tehtävän toivottomaksi ja jätti heidät sisältävän kanisterin heitteille. Pian Hydromies ja Hiekkamies onnistuivat kokoamaan itsensä oikeisiin muotoihinsa. Nöyryyttävän tapahtuman jälkeen he lähtivät kumpikin omille teilleen, kun toisen seura tuntui vastenmieliseltä. Hydromies on sen jälkeen liittynyt rikollisorganisaatio Syndikaattiin.

Hydromies liittoutui myös Tärisyttäjän kanssa, mutta epätoivoisesti eläkerahansa haluava Tärisyttäjä käytti tärisyttäjiään liian suurella teholla, minkä seurauksena ne räjähtivät saaden omistajansa sairaalakuntoon ja Benchin haihtumaan.

Hydromies muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hydromies Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa.

Hydromies esiintyi Hämähäkkimies-animaatiosarjassa vain kerran (toisella kerralla oli kyseessä klooni). Hänen äänenään oli Rob Paulsen.

Jaksot, jossa Hydromies esiintyi: 16 "Vesimies", 40 "Menninkäissota", (takauma) 59 "Vesimiehen paluu 1/2", 60 "Vesimiehen paluu 2/2" ja 64 "Minä todella, todella vihaan klooneja" (takauma)

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel Cinematic Universen elokuvassa Spider-Man: Far From Home esiintyvän Vesielementaalin voimat perustuvat Hydromiehen voimiin. Vesielementaali ilmestyy Venetsiaan Peter Parkerin ollessa luokkaretkellä kaupungissa, Quentin Beckin lopulta pelastaessa tilanteen.[1] Vaikka Vesielementaali paljastuukin myöhemmin illuusioksi, jonka Beck ja joukko muita Stark-yhtiöiden entisiä työntekijöitä oli luonut hologrammiprojektoreilla saadakseen Beckinä näyttämään sankarilta, Flash Thompson nähtiin Venetsiassa lukemassa salaliittoteorioita koskevaa artikkelia, jossa Morris Bench -nimisen miehen on väitetty muuttuneen vedeksi kokeellisen vesigeneraattorin vuoksi, vihjaten, että oikea Hydromies on olemassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Whitbrook, James: How Spider-Man: Far From Home Brings Peter Parker Back Down to Earth io9. 8.5.2019. Arkistoitu 8.5.2019. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.