Sam Riegel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sam Riegel
Henkilötiedot
Koko nimi Samuel Brent Oscar Riegel
Syntynyt9. lokakuuta 1976 (ikä 47)
Yhdysvallat Washington D.C.
Ammatti ääninäyttelijä
käsikirjoittaja
Puoliso Quyen Tran
Näyttelijä
Taiteilijanimet Sam Regal
Sam Riegal
Jack Lingo
Jack Ringo
Sam Brent Riegel
Aktiivisena 1997–
Merkittävät roolit Donatello
(Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat)
Hämähäkkimies
(The Amazing Spider-Man)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Samuel Brent Oscar Riegel (s. 9. lokakuuta 1976 Washington D.C., Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hän voitti tuottamastaan lyhytelokuvasta Semmelweis Bronze Award-palkinnon vuonna 2001.

Riegelin nuorempi sisko Eden Riegel on Daytime Emmy -palkittu näyttelijä.

Riegel aloitti uransa jo lapsena esiintyen Virginian teattereissa. Myöhemmin hän muutti New Yorkiin esiintymään Broadway ja off-Broadway näytelmiin. Riegle kuitenkin palasi takaisin Virginiaan, Charlottesvilleen opiskelemaan Collegeen, josta hän matkasi uudelleen New Yorkiin aloittaakseen ääninäyttelijän uransa.

Ennen animaatioissa ääninäyttelemistä Riegel äänitti äänikirjoja erityisesti kiinalaisille lapsille, jotka opettelevat englannin kieltä.[1] Sittemmin erään ystävän kautta häntä suositeltiin kokeilemaan ääninäyttelemistä animaatioissa. Myöhemmin Riegelille järjestettiin koe-esiintyminen Yu-Gi-Oh! Duel Monsters -animeen, josta hän myös sai ensimmäisen ääniroolinsa animaatiossa.[1] Siitä lähtien Riegel on toiminut enimmäkseen englanniksi dubatuissa animesarjoissa, sekä videopeleissä. Hän on ollut myös vuosina 20032009 Donatellon äänenä Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat -animaatiosarjassa, sekä sarjaan liittyvissä videopeleissä.

Vuonna 2010 Riegel oli Starscreamin äänenä Transformers: War for Cybertron -videopelissä. Kaksi vuotta myöhemmin Riegel oli Hämähäkkimiehen äänenä The Amazing Spider-Man -elokuvaan perustuvassa videopelissä.

Riegel asuu Los Angelesissa, Kaliforniassa, jossa hän pyrkii saamaan menestystä käsikirjoittajana.[1]

  1. a b c Anime Today Interviews Voice Actors Liam O'Brien and Sam Regal! RightStuf.com. 22.12.2006. Arkistoitu 27.6.2009. Viitattu 24.6.2009. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.