Symbiootti (sarjakuvat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Symbiootti on elävä avaruusolio, joka on voimaton ilman isäntää. Symbiootit elävät symbioosissa isäntiensä kanssa, jotka ovat useimmiten ihmisiä ja miespuolisia. Näitä olentoja esiintyy Marvelin sarjakuvissa, useimmiten Hämähäkkimiehessä.

Symbioottien ensiesiintyminen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hämähäkkimies sai Salatuissa Sodissa itselleen mustan avaruuspuvun, joka oli hänelle hyvinkin hyödyllinen. Se kehitti Hämähäkkimiehelle loputonta seittiä ja pystyi muuntautumaan siviilivaatteiksi Peterin (Hämähäkkimiehen) päälle, mutta lopulta se paljastuikin loiseksi. Ihmenelosten Reed Richardsin avulla se saatiin irrotettua Hämähäkkimiehestä. Se yritti sulautua vielä Hämähäkkimiehen kanssa, mutta hän voitti sen kirkonkellon kovan äänen avulla. Symbiootti vahingoittui vakavasti.

Symbioottien muita isäntiä ja jälkeläisiä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näitä ovat muun muassa:

Venom:

  • Hämähäkkimiehen entinen symbiootti yhdistyi epäonnistuneeseen reportteri Eddie Brockiin ja hänestä tuli Venom.

Carnage:

  • Venom oli vankilassa ollessaan jättänyt "jälkeläisensä" selliin ja Carnageksi kutsuttu jälkeläinen sulautui murhaajan nimeltä Cletus Kassady kanssa ja heistä tuli Carnage, jota ei olisi Hämähäkkimieskään voittanut ilman Ihmenelosten apua.

Toxin

  • Carnage-symbiootin jälkeläinen. Toxin on yhdistyi entiseen New Yorkin poliisiin Patrick Mulliganiin. Toxin eroaa Venomista ja Carnagesta sillä, että Toxin on hyvä. Mulliganin kuoltua Mustasydämen toimesta, Eddie Brockista tuli Toxin.

Scream

  • Carnage-symbiootin sisar.

Hybrid

  • Carnagen-symbiootin sisarusten yhdistelmä.

Phage

  • Carnagen-symbiootin veli.

Riot

  • Carnagen-symbiootin veli.

Agony

  • Carnagen-symbiootin sisar.

Lasher

  • Carnagen-symbiootin veli.

Hämähäkki-Carnage

Anti-Venom

  • Eddie Brockiin sulautunut toinen symbiootti.

Venomtar

Poison

Elokuvan alussa symbiootti laskeutui meteoriitin mukana New Yorkiin, ja kiinnittyi puistossa Mary Janen kanssa olleen Peterin mopoon päästen sitä kautta Peterin kotiin. Eräänä yönä symbiootti hyökkäsi pöydän alta sängyssä hämähäkkipuku päällään makaavan Peterin kimppuun ja siitä Peterin puku muuttui mustaksi. Musta Hämähäkkimies oli paljon tavallista Hämähäkkimiestä vahvempi, mutta ylimielisempi. Mustan puvun avulla Peter kuittasi kalavelkansa Ben Parkerin surmaamalle Flint Markolle hukuttamalla hänet metrotunnelissa käydyn lyhyen taistelun päätteeksi. Sen lisäksi Peter kosti Mary Janen menetyksen ystävälleen Harrylle hakkaamalla hänet Osbornien sukutalossa. Lopulta alkoi Peter tuntea huonoa omatuntoa ja meni kirkkoon, missä hän havaitsi kirkonkellojen äänen heikentävän symbioottia. Kun Peter oli repinyt symbiootin itsestään, laskeutui se tornia pitkin alas, missä otti uuden isännän Eddie Brockista, joka oli tullut kirkkoon pyytääkseen Jumalaa kostamaan häntä nöyryyttäneelle Peter Parkerille puolestaan. Tästä syntyi Venom. Vedestä noussut Hiekkamies aikoi kostaa Hämähäkkimiehelle metrotunnelin tapahtumat ja liittoutui Venomin kanssa elokuvan lopussa. He sieppasivat Mary Janen ja veivät hänet korkealle kahden rakenteilla olevan pilvenpiirtäjän välissä olevaan Venomin luomaan seittiin, missä luki haaste Hämähäkkimiehelle. Hämähäkkimies saapui pelastamaan Mary Janea, mutta joutui Venomin hyökkäyksen kohteeksi. Peterin pelastamaan saapunut Harry päihitti taistelussa Hiekkamiehen, mutta astui Peterille tarkoitettujen kiiturin terien eteen ja kuoli myöhemmin siihen. Taistelun lopussa putkien putoamisesta syntynyt kalina toi Peterille mieleen, kuinka hän oli voittanut symbiootin kirkon tornissa ja hän piirittää maahan iskemillään metalliputkilla Venomin. Putket kalisevat iskeytyessään maahan ja Hämähäkkimies kiskoo Eddien seitillänsä symbiootin vallasta, jonka jälkeen hän heittää putkiympyrän keskellä avautuvan jättimäisen symbiootin sisuksiin pommin. Eddie hyppää pommin perään ja kuolee symbiootin mukana pommin räjähdettyä.