Hiipijä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hiipijä
Pyrkyri.jpg
Hiipijä, Hobie Brown
Luoja(t) Stan Lee ja John Buscema
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #78 (1969)
Oikea nimi Hobie Brown
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Hopeasapeli International
Voimat Taistelulajiekspertti, kyky kiipeillä seinillä erikoisvalmisteisten hanskojen ja saappaiden avulla
Suhteet

Hiipijä (esiintynyt Suomessa myös nimellä Pyrkyri ja Saalistaja) on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä sarjakuvahahmo. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui Amazing Spider-Man -lehden numerossa 78 (1969). Hiipijän loivat Stan Lee ja John Buscema.

Suomessa Hiipijän ensiesiintyminen tapahtui Ihmesarjan numerossa 52 (1970).

Muut mediat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiipijä Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa

Hobie Brown esiintyi Hämähäkkimies-animaatiosarjassa. Hän esiintyi ensimmäisen kerran, kun hän työskenteli rikollispomolle nimeltä Iceberg ja tunsi, ettei saanut sitä arvostusta, mitä hän halusi siitä työstä mitä hän teki. Kun Iceberg sai asiasta tietää, hän aikoi tapattaa Hobin.

Hän onnistui pakenemaan, mutta hänen piti päästä pois kaupungista. Hän aikoi varastaa erään ohikulkijan käsilaukun saadakseen rahat pois kaupungista.

Se paljastui Mary Jane Watsonin käsilaukuksi kun hän ja Peter Parker olivat säästämässä rahaa asuntoon. Hobie pakeni, mutta Hämähäkkimies nappasi hänet ja Hobie toimitettiin vankilaan.

Kun hän oli vankilassa, hän pelasti Richard Fiskin hengen. Palkkioksi, Kingpin (Richardin isä) järjesti Hobille hyvän asianajajan ja Hobien päästessä pois vankilasta, erikoisen puvun.

Hobie käytti uutta pukuaan kostaakseen entiselle pomolleen Icebergille. Mutta puvussa oli eräs ansa, jos hän yrittäisi siirtää vyötä puvusta, se räjähtäisi. Hän ja Hämähäkkimies tekivät yhteistyötä hyökätessään KIngpiniä vastaan ja onnistuivat poistamaan ongelman Hobin puvusta. Hobie ei aikonut enää jatkaa rikoksen tiellä ja aikoi palata takaisin normaaliin elämäänsä.

Hänen äänenään oli Tim Russ.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Marvel Comicsin materiaalista koonnut Lauri "Mail-Man" Narinen: Hämähäkkimies 7/1991. Kustannus Oy Semic, 1991. ISSN 284117-91-07.