Ned Leeds

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ned Leeds
Luoja(t) Stan Lee
Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #25
Oikea nimi Ned Leeds
Status Kuollut
Edelliset ryhmäsidokset Daily Bugle
Henkilöllisyydet Mörkö III
Voimat ei supervoimia
Suhteet
Sukulaiset Betty Brant (vaimo)

Ned Leeds on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvahahmo. Hän kuuluu Hämähäkkimies sarjakuva seikkailujen sivuhahmoihin. Hän oli työskentelemässä Daily Buglessa, jossa myös Peter Parker työskentelee. Hänen ensiesiintymisensä oli Amazing Spider-Man #25-lehdessä, ja hänet loivat Stan Lee ja Steve Ditko.

Ned Leeds muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ned Leeds esiintyy vain pienessä toimitustyö roolissa Hämähäkkimies-animaatiosarjassa jaksoissa 42 "Syyllinen" ja 47 "Herääminen"

Bob Bergen toimi hahmon äänenä.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vuoden 2017 lokuvassa Spider-Man: Homecoming esiintyy high school -opiskelija Ned, joka on Peter Parkerin paras ystävä ja saa elokuvan alussa tietää Peterin olevan Hämähäkkimies. Hahmo ei kuitenkaan perustu täysin Ned Leedsiin vaan myös Ganke Leehen ja useisiin muihin eri hahmoihin, jotta hahmo oli elokuville ainutlaatuinen hahmo. Nediä näyttelee Jacob Batalon.[1]
  • Ned esiintyy myös vuoden 2018 elokuvassa Avengers: Infinity War. Koulumatkan aikana hän ja Peter huomaavat Q-aluksen, jolla Ebony Maw ja Cull Obsidian olivat saapuneet Maahan. Ned kiinnittää muiden oppilaiden huomion alukseen, jolloin Peter saa tilaisuuden poistua salaa bussista ja lähteä Hämähäkkimiehenä ottamaan asiasta selvää.
  • Ned esiintyy myös vuonna 2019 elokuvassa Spider-Man: Far From Home.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Collura, Scott: 17 Things We Learned On The Set Of Spider-Man: Homecoming Page 2 of 2 IGN. 3.4.2017. Arkistoitu . Viitattu 11.4.2017. (englanniksi)
  2. Alexander, Julia: Peter Parker’s best friend, Ned, may show up in an Avengers movie Polygon. 5.10.2017. Arkistoitu . Viitattu 22.8.2018. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.