Ned Leeds

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ned Leeds
Luoja(t) Stan Lee
Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #25
Oikea nimi Ned Leeds
Status Kuollut
Edelliset ryhmäsidokset Daily Bugle
Henkilöllisyydet Mörkö III
Voimat ei supervoimia
Suhteet
Sukulaiset Betty Brant (vaimo)

Ned Leeds on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvahahmo. Hän kuuluu Hämähäkkimies sarjakuva seikkailujen sivuhahmoihin. Hän oli työskentelemässä Daily Buglessa, jossa myös Peter Parker työskentelee. Hänen ensiesiintymisensä oli Amazing Spider-Man #25-lehdessä, ja hänet loivat Stan Lee ja Steve Ditko.

Ned Leeds muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ned Leeds esiintyy vain pienessä toimitustyö roolissa Hämähäkkimies-animaatiosarjassa jaksoissa 42 "Syyllinen" ja 47 "Herääminen"

Bob Bergen toimi hahmon äänenä.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Spider-Man: Homecoming esiintyy high school -opiskelija Ned, joka on Peter Parkerin paras ystävä. Hahmo ei kuitenkaan perustu täysin Ned Leedsiin vaan myös Ganke Leehen ja useisiin muihin eri hahmoihin, jotta hahmo oli elokuville ainutlaatuinen hahmo. Nediä näyttelee Jacob Batalon.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Collura, Scott: 17 Things We Learned On The Set Of Spider-Man: Homecoming Page 2 of 2 IGN. 3.4.2017. Arkistoitu . Viitattu 11.4.2017. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.