Gwen Stacy

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gwen Stacy
Gwenspidey.png
Gwen Stacy, Peter Parkerin ensimmäinen tyttöystävä
Luoja(t) Stan Lee
Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man #31
Oikea nimi Gwendolyn "Gwen" Stacy
Status Kuollut
Henkilöllisyydet Gwen Stacy
Voimat Ei supervoimia
Suhteet
Sukulaiset George Stacy (isä, kuollut)

Gwendolyn "Gwen" Stacy on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvahahmo. Hän toimi sivuhahmona Hämähäkkimiehen sarjakuvaseikkailuissa ja oli Peter Parkerin ensimmäinen todellinen tyttöystävä. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui Amazing Spider-Man lehden numerossa 31. Hahmon loivat Stan Lee ja Steve Ditko.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gwen Stacy oli Peter Parkerin eli Hämähäkkimiehen ensirakkaus. He tapasivat Empire Staten yliopistossa – Peter oli surkea tiedenörtti Midtownin lukiosta ja Gwen oli pakollinen muotityttö Standard-lukiosta. Heidän ensitapaamisensa ei mennyt hyvin. Yhteinen ystävä Flash Thompson esitteli Peterin Gwenille ja hänen ystävälleen Harry Osbornille, mutta Parker ohitti heidät kaikki ollessaan huolestunut May-tätinsä sairaudesta ja erostaan tyttöystävästään Betty Brantista. Ajan myötä Peter sopi välinsä Gwenin, Harryn ja Flashin kanssa – jatkaen mainettaan ylpeänä stipendiopiskelijana. Huolimatta ystäviensä ennakkoluuloista Peteriä kohtaan, Gwenin intuitio kertoi hänelle, että Peterissä oli enemmän kuin oli näkyvissä. Pian voitettuaan Vihreän Menninkäisen Hämähäkkimiehen osassa, Parker ilmaantui kouluun moottoripyörällä varmistaen Gwenin arvailut ja aloittaen heidän romanssinsa.

Heidän nupullaan olevaan suhdettaan testattiin heti Mary Jane Watsonille – May-tädin ystävän Anna Watsonin loisteliaalla sisarentyttärellä. Aloitteleva näyttelijätär Mary Jane sopeutui pian Peterin ystäväjoukkoon aiheuttaen kitkaa itsensä ja Gwenin välille. Mutta Mary Jane oli aivan liian villi asettumaan yhden miehen luokse, eikä tosissaan haastanut Gweniä paikasta Peterin sydämessä. Peterin salattu elämä Hämähäkkimiehenä oli suurin uhka heidän suhteelleen. Unohdettuja tapaamisia, selittämättömiä poissaoloja, kertomattomia salaisuuksia – kaikki haastoivat heidän rakkautensa. Mutta Gwenin viisas isä, poliisikomisario George Stacy, hyväksyi Peterin lämpimästi ja teki mitä pystyi heidän pitämisekseen yhdessä. Epäonneksi George Stacy kuoli suojellessaan viatonta lasta Hämähäkkimiehen taistellessa Tohtori Mustekalaa vastaan, ja Gwen piti sankaria vastuussa täyttäen Peterin salaisella kärsimyksellä.

Gwen vieraili Norman Osbornin luona ja, tuntien vetoa miehen sisäiseen tuskaan (joka aiheutui hänen kahdesta henkilöllisyydestään) ja myös valtaan, antautui hetkelliseen intohimoon, jolla olisi valtavat seuraamukset. Gwen tuli raskaaksi ja matkusti Eurooppaan synnyttämään lapset salassa; keskosina syntyneet kaksoset olivat kuitenkin fyysisesti täysikasvuisia. Palattuaan Gwen suunnitteli kertovansa Peterille, mutta hän ei koskaan saanut mahdollisuutta. Saatuaan muistonsa Peterin henkilöllisyydestä takaisin Norman, Vihreä Menninkäinen, paloi halusta kostaa Hämähäkkimiehelle ja Gwenille perillistensä salailuista. Menninkäinen sieppasi Gwenin eikä Hämähäkkimies pystynyt estämään häntä työntämästä tyttöä alas Brooklynin sillalta. Yrittäen epätoivoissaan pelastaa rakkaansa, Hämähäkkimies ampui seitin joka tarttui Gweniä nilkasta – vain havaitakseen tytön olevan jo kuollut, putouksensa šokin tappamana, tai ehkä (kuten Peterin painajaisissa tulevina vuosina) niska murtuneena äkillisen pysäyksen takia. Peterin rakkaus ja kaipaus Gwen Stacya kohtaan elää ikuisesti hänen muistoissaan. Peter omisti Gwen Stacyn kirjaston hänen muistolleen.

Gwen Stacy muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gwen Stacy Hämähäkkimies -animaatiosarjassa.
Gwen Stacy elokuvassa Spider-Man 3 - Hämähäkkimies 3.
Gwen Stacy elokuvassa The Amazing Spider-Man.

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gwen Stacy esiintyi Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa 1990-luvulla. Gwen nähtiin vain sarjan päätösjaksossa toisen maailman Hämähäkkimiehen vaimona, koska tekijät eivät halunneet sarjaan hahmoa, joka tulee kuolemaan. Sarjaa esitettiin Suomenkin televisiossa. Hänen äänenään oli Mary Kay Bergnan.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bryce Dallas Howard esittää Gweniä Spider-Man 3 - Hämähäkkimies 3 -elokuvassa. Emma Stone esittää häntä vuoden 2012 elokuvassa The Amazing Spider-Man ja vuoden 2014 jatko-osassa The Amazing Spider-Man 2.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.