Flash Thompson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Flash Thompson (Agentti Venom)
Luoja(t) Stan Lee
Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Fantasy #15
Henkilötiedot
Oikea nimi Eugene "Flash" Thompson
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset YPKVV
Henkilöllisyydet Flash Thompson
Voimat seittisupervoimat: voi imeä esineitä sisäänsä ja käyttää niitä
Suhteet
Sukulaiset ei tunnettuja

Eugene "Flash" Thompson on fiktiivinen hahmo Marvelin sarjakuvamaailmassa. Hän kuuluu Hämähäkkimiehen-sarjakuvamaailman sivuhahmoihin. Hän oli aluksi Peter Parkerin erityinen kiusaaja (ja samalla, Hämähäkkimiehen ihailija), mutta myöhemmin heistä on tullut ystäviä. Hänen ensiesiintymisensä oli Amazing Fantasy #15-lehdessä, ja hänet loivat Stan Lee ja Steve Ditko.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flash Thompson oli Midtownin lukion kiusaaja ja hän nautti saadessaan kiduttaa lukutoukka Peter Parkeria. Flash oli itsevarma jalkapallotähti, jolla oli enemmän kuin tarpeeksi ystäviä. Heidän joukkoonsa kuului myös koulun suosituin tyttö, Liz Allen. Kun Liz kuitenkin alkaa kiinnostua Peter Parkerista, joka ärsytti Flashia ja ruokki hänen vihaansa Parkeria kohtaan.

Kun Flash ja Peter huomasivat olevansa samassa yliopistossa, oli Flash kasvanut ja he ystävystyivät nopeasti. Flash, Harry Osborn, Peter ja Gwen Stacy muodostivat tiukan kaveripiirin, johon he tekivät myöhemmin tilaa myös Mary Jane Watsonille. Flashin epäonneksi hänet värvättiin armeijaan kesken yliopiston, josta hänet lähetettiin taistelemaan Vietnamin sotaan.

Flash palasi Yhdysvaltoihin kesken palvelustaan ja tuo mukanaan vakavia ongelmia itämaisten munkkien muodossa. Munkit luulivat virheellisesti, että Flash oli vastuussa heidän temppelinsä pommittamisesta ja he metsästivät häntä pitkin New Yorkia kostaakseen tälle. Hämähäkkimies onnistuu korjaamaan asiat Tohtori Oudon avulla.

Suoritettuaan palveluksensa Flash palasi Yhdysvaltoihin pysyvästi. Hän oli sinkku, kunnes ryhtyi tapailemaan Sha Shania, aikaisemmin kohtaamansa temppelin johtajan tytärtä. Suhdetta varjosti Sha Shanin avioliitto Achmed Korban (Veli Voima) kanssa, johon hänen isänsä oli pakottanut hänet. Tavoite pakkoavioliiton taustalla oli sammuttaa Korban pahat ajatukset. Hämähäkkimies auttoi Korban voitossa, jonka ansiosta Sha Shan oli vihdoin vapaa seurustelemaan Flashin kanssa. Suhde ei kuitenkaan kestänyt ja Sha Sha poistui hiljalleen sarjakuvasta.

Flash sai työpaikan osa-aikaisena liikunnanopettajana, joka oli suuri askel taaksepäin hänen jalkapallotähden ajoistaan. Flash oli huonossa jamassa ja kun Peterin ystävä Betty Brant kohtasi ongelmia omassa avioliitossaan Ned Leedsin kanssa, Flash ja Betty aloittivat suhteen. Seuraavaksi Flash joutui vaikeuksiin Mörön kanssa tehtyään televisiossa hätäisen kommentin väittäen Mörön olevan pelkuri. Kommentin vuoksi Flash lavastettiin Möröksi ja hän joutui pakenemaan, kunnes hänen nimensä puhdistettiin.

Kun Ned Leeds kuoli ja Betty sekosi päästään, Flashin elämä alkoi heittää häränpyllyä. Hän kuitenkin tapasi Felicia Hardyn (Musta Kissa) pian Peterin ja Mary Janen mentyä naimisiin. Felicia luuli, että Flashin tapailu ärsyttäisi Peteriä, mutta ei ajatellut ikinä todella rakastuvansa Flashiin. Felicia kuitenkin rakastuu häneen täysin ja kosii häntä. Flash vastasi kieltävästi, koska ei uskonut voivansa koskaan olla todella osa naisen korkealentoista elämää.

Tämä aloitti Flashin uuden alamäen ja hän alkoi kärsiä alkoholismista isänsä tavoin. Flash yritti jatkaa suhdettaan Betty Brantin kanssa, mutta Brant ei ollut valmis hoitamaan häntä. Tässä vaiheessa Norman Osborn astui kuvioihin ja tarjosi Flashille töitä Oscorpissa. Tämä oli tietysti vain Hämähäkkimiehen ärsyttämistä. Viimein väsyen Flashiin, Norman lavasti hänet rattijuopoksi onnettomuudessa, joka syöksi Flashin koomaan.

Myöhemmin Flash tuli tajuihinsa - tavallaan. Siinä missä hänen kasvonsa olivat koskemattomat, hänen mielensä ja kehonsa olivat romuna. Liz Allan Osborn, joka oli nyt Harry Osbornin leski, järjesti Flashille kokoaikaisen hoitajan ja asunnon lähelle Peteriä ja muita Flashin ystäviä. Nykyään Flash on Venom hän kutsuu itseään nimellä "Agentti-Venom" ja hän käyttää voimiaan hyvään, symbiootin ansiosta hän ei ole halvaantunut, mutta vain symbiootin kosketuksessa.

Flash Thompson muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sam Raimin trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Flash Thompson esiintyi vuonna 2002 elokuvassa Spider-Man – hämähäkkimies, näyttelijänään Joe Manganiello. Tämä versio hänestä oli elokuvan alussa Mary Jane Watsonin poikaystävä, joka jatkuvasti kiusasi Peter Parkeria. Kun Peter vahingossa osui seitillään hänen tarjottimeensa koulun ruokalassa, heidän välillään alkaa tappelu, jonka Peter voittaa samalla, kun hän oppii voimiensa käyttöä. Valmistujaisjuhlan aikana, Flash ja Mary Jane eroavat.
  • Joe Manganiello palasi hetkellisesti rooliinsa vuonna 2007 elokuvan Spider-Man 3 – Hämähäkkimies 3 lopussa Harry Osbornin hautajaisissa.

Marc Webbin elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Chris Zylka näytteli Flash Thompsonia vuonna 2012 elokuvassa The Amazing Spider-Man, missä hän pelaa jalkapallon sijasta koripalloa. Hän pieksee peterin lounastauolla koko koulun nähden. Saatuaan voimansa, Peter nöyryyttää häntä koripallopelissä. Myöhemmin Flash alkaa kohdella Peteriä sympaattisemmin Ben Parkerin kuoleman myötä. Elokuvan lopussa hän ja Peter ovat ystäviä ja Flash ihailee suuresti Hämähäkkimiestä.

Marvel Cinematic Universe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tony Revolori näyttelee Flash Thompsonia Marvel Cinematic Universen elokuvissa.
    • Flash teki ensiesiintymisensä vuonna 2017 elokuvassa Spider-Man: Homecoming. Tämä versio Flashista on moderni koulukiusaaja, joka kiusaa Peter Parkeria verbaalisesti ja kadehtii tämän älykkyyttä. Flash on luonteeltaan omahyväinen ja tulee rikkaasta perheestä, yrittäen aina kerskailla, jos hänellä on jotain mitä Peterillä ei ole.
    • Elokuvassa Spider-Man: Far From Home (2019) paljastuu, että hän oli yksi ihmisistä, jotka Thanos oli Ikuisuuskivillä muuttanut tuhkaksi, kunnes Hulk oli herättänyt heidät takaisin henkiin viisi vuotta myöhemmin. Flashilla on oma Instagram-tili nimellä ”Flash Mob”, johon hän julkaisee kokemuksiaan Eurooppaan tehdyltä luokkaretkeltä. Hän yhä verbaalisesti kiusasi Peteriä, mutta ylisti Hämähäkkimiestä. Lisäksi hänellä oli ilmeisesti etäiset välit vanhempiinsa, koska nämä olivat elokuvan lopussa lähettäneet hovimestarinsa hakemaan Flashin lentokentältä heidän sijastaan.
    • Elokuvassa Spider-Man: No Way Home (2021) Flash on värjännyt hiuksensa vaaleiksi ja kuultuaan Peterin olevan Hämähäkkimies, hän kirjoitti kirjan Flashpoint: A Memoir - My Life as Peter Parker's Best Friend, jossa hän yritti väittää olevansa Peterin paras ystävä. Peter joutui myöhemmin lupaamaan Flashille esittävänsä tätä parasta ystävää päästäkseen MIT:n apulaisvarakanslerin puheille taivuttelemaan tämän harkitsemaan uudelleen Michelle Jones-Watsonin ja Ned Leedsin hakemuksia. Elokuvan lopussa Flash, monien muiden tavoin, unohti Peterin olemassaolon Stephen Strangen käytettyä Kof-Kolin riimuilla langetettavaa muistiloitsua.

Animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hämähäkkimies (1994)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Flash Thompson (vasemmalla) Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa

Flash Thompson esiintyi sivuhahmona Hämähäkkimies-animaatiosarjassa ja hän oli aluksi kiinnostunut Felicia Hardysta, mutta kun siitä ei tullut mitään hän huomasi olevansa kiinnostunut Debra Whitmanistä (Peter Parkerin täytyi selittää hänelle, että Debra oli ihastunut häneen).

Hän on Hämähäkkimiehen suuri ihailija ja oli aina tämän puolella ja kerran jopa naamioitui häneksi huonoin seurauksin. Hänellä ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ei ollut suuria rooleja sarjassa. Hänen äänenään toimi Patrick Labyorteaux.

Jaksot, jossa Flash esiintyy, ovat:

  • 3 "Tappajarobotti"
  • 4 "Tappajarobottien paluu"
  • 7 "Avaruuden asukas 1/3"
  • 11 "Menninkäinen 1/2"
  • 14 "Kavala Kuusikko 1/2"
  • 21 "Metsästäjien kaksintaistelu"
  • 22 "Blade Vampyyrinmetsästäjä"
  • 24 "Aikakivi"
  • 26 "Korppikotkan liito"
  • 29 "Tee toivomus"
  • 41 "Käännekohta"
  • 45 "Kravenin paluu"
  • 47 "Herääminen"
  • 48 "Vampyyrikuningatar"
  • 51 "Liskokuningas"
  • 53 "Häät"
  • 65 "Jäähyväiset, Hämähäkkimies" (toisen maailman Flash)

The Spectacular Spider-Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flash Thompson esiintyy parhaillaan Yhdysvalloissa esitettävässä Hämmästyttävä Hämähäkkimies -animaatiosarjassa. Flash on Parkerin kiusaaja high schoolissa, eikä ole mitenkään älykäs. Hän kuuluu koulunsa jalkapallo joukkueeseen.

Hahmon äänenä toimii näyttelijä Joshua LeBar.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.