May Parker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
May Parker
Rosemary Harris näytteli May Parkeria Sam Raimin ohjaamissa Hämähäkkimies-elokuvissa
Rosemary Harris näytteli May Parkeria Sam Raimin ohjaamissa Hämähäkkimies-elokuvissa
Luoja(t) Stan Lee
Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Fantasy #15
Henkilötiedot
Oikea nimi May Parker
Henkilöllisyydet May-täti
Suhteet
Sukulaiset Ben Parker (aviomies, kuollut)

May Parker (May-täti) on fiktiivinen sarjakuvahahmo Marvelin sarjakuvamaailmassa. Hän on yksi sivuhenkilöistä Hämähäkkimiehen-seikkailuissa ja hän on Peter Parkerin (Hämähäkkimies) vanha ja raihnainen täti. Hänen ensiesiintymisensä oli Amazing Fantasy #15-lehdessä, ja hänet loivat Stan Lee ja Steve Ditko.

May Parker muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Sam Raimin ohjaamissa Hämähäkkimies-elokuvissa May-tätiä on esittänyt Rosemary Harris. Hän yleensä henkilönä, jolta Peter kuulee rohkaisevia puheita Ben-sedän kuoleman jälkeen.
  • Marc Webbin ohjaamissa The Amazing Spider-Man -elokuvissa May-tätiä on esittänyt Sally Field. Näiden elokuvien versio hahmosta on ankarampi ja myös huolestunut Peteristä, kun tämä ei ilmoita missä oleskelee ja miksi palaa kotiin mustelmien kera.

Marvel Cinematic Universe

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
May-täti Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa

May-täti esiintyi useasti Hämähäkkimies-animaatiosarjassa ja sarjassa hän vihasi Hämähäkkimiestä, eikä tiennyt tämän olevan veljenpoikansa Peter Parker. May tapasi Hämähäkkimiehen sarjan aikana vain kolmesti. Hän kohtasi myös yllättävän monta Hämähäkkimiehen vihollista, kuten:

Hänen äänenään toimi Linda Gary kolme kautta (sekä hiukan neljättä) ja hänen kuolemansa jälkeen Julie Bennett kaksi viimeistä kautta.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.