Mustasydän

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mustasydän

Mustasydän (engl. Blackheart) on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä demoni, jonka ovat luoneet Ann Nocenti ja John Romita Jr. Mustasydän esiintyi ensimmäisen kerran Daredevilin numerossa 270 syyskuussa 1989.

Sarjakuvassa Mefisto loi itselleen ”pojan”, Mustasydämen, pimeästä energiasta. Mustasydän on useasti tuloksetta yrittänyt päästä Mefiston paikalle hallitsemaan helvettiä. Kerran hän yritti saada Aaveajajan, Tuomarin ja Wolverinen puolelleen taistelemaan Mefistoa vastaan, mutta he kieltäytyivät.

Voimat ja varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa Mustasydän on erittäin voimakas demoni, jolla on suuret voimat. Hän on vahvempi ja nopeampi kuin tavallinen ihminen, ja hänellä on myös mystisiä ja maagisia voimia. Hän on myös telepaatti ja telekineetikko.

Mustasydän muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustasydän esiintyi Ghost Rider – aaveajaja -elokuvassa yhdessä isänsä Mefiston kanssa. Elokuvassa Mustasydän muistutti ulkonäöltään ihmistä, ja häntä näytteli Wes Bentley. Mustasydän esiintyi myös Marvel Ultimate Alliance -pelissä roistona. Pelissä hänen ääninäyttelijänsä oli David Sobolov. Ghostrider-pelissä Mustasydän esiintyy kahdessa hahmossa, sekä sellaisena kuin elokuvassa että siinä ulkomuodossa kuin sarjakuvassa.

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.