Ben Reilly

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ben Reilly
Luoja(t) Gerry Conway & Ross Andru
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen The Amazing Spider-Man nro 149
Henkilötiedot
Oikea nimi Benjamin "Ben" Reilly
Pituus 177 cm
Paino 75 kg
Ryhmäsidokset YPKVV
Edelliset ryhmäsidokset Uudet Soturit
Henkilöllisyydet Purppurahämähäkki, Hämähäkkimies
Voimat Suhteelliset hämähäkin voimat, kyky kiipeillä seinillä, yli-inhimillinen nopeus ja refleksit, vaarasta varoittava "hämähäkkivaisto".
Suhteet
Sukulaiset Peter Parker ("veli"), Kaine ("veli")

Ben Reilly alias Purppurahämähäkki (engl. Scarlet Spider) on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvasankari. Hän oli Peter Parkerin (eli Hämähäkkimiehen) klooni ja oli myös esiintynyt Hämähäkkimiehenä.

Ben Reilly oli superroiston nimeltä Sakaali luoma klooni Peter Parkerista. Reillyn ollessa Hämähäkkimiehen klooni hänellä oli luonnollisesti samat supervoimat sekä muistot ja itse asiassa uskoikin olevansa aito.[1]

Sakaali usutti Reillyn ja Parkerin taistelemaan toisiaan vastaan ja seurauksena Parker uskoi tappaneensa kloonin ja hävitti ruumiin pudottamalla sen jätteenpolttolaitoksen savupiippuun. Klooni oli kuitenkin vain tajuton ja pelastautui kiipeämällä ulos. Klooni otti nimekseen Ben (Peter Parkerin sedän mukaan) Reilly (Parkerin tädin tyttönimen mukaan) ja lähti New Yorkista.

Viisi vuotta myöhemmin Ben sai tietää May Parkerin olevan kuolemaisillaan ja palasi New Yorkiin.[2] Pian Ben kohtasi Peterin ja he alkoivat toimia yhdessä Benin luotua uuden asun ja saatua lehdistöltä nimen Purppurahämähäkki (nimi jota hän itse inhosi). Ben joutui kuitenkin myöhemmin luopumaan henkilöllisyydestä.

Myöhemmin Parker jäi "eläkkeelle" Hämähäkkimiehen roolista kasvattaakseen lastaan ja pyysi Beniä jatkamaan Hämähäkkimiehenä (tänä aikana molemmat itse asiassa uskoivat Benin olevan aito ja Peterin olevan klooni). Vihreän Mennikäisen tekemän aivopesun takia Peter luuli olevansa klooni ja Benin aito

Lopulta Reilly kuoli taistelussa Vihreää Menninkäistä vastaan pelastaen samalla Parkerin. Tämän seurauksena Peter päätti jälleen ottaa Hämähäkkimiehen roolin.

Voimat ja varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ben Reilly on ruumiillisilta ominaisuuksiltaan tavallista ihmistä moninkertaisesti voimakkaampi, nopeampi ja ketterämpi. Hän kykenee nostamaan noin 10 tonnia ja hyppäämään useiden metrien loikkia. Hänellä on hyvin tarkat refleksit. Ben kykenee parantamaan nopeasti saamiaan haavoja ja vammoja. Hän kykenee myös kiipeämään seiniä pitkin. Hän voi roikkua jopa katossa putoamatta.

Benin taistelutapoihin kuuluu myös samankaltainen psykologinen sodankäynti mitä Hämähäkkimies harrastaa: hän pyrkii pilkkaamaan vastustajaansa katkeamattomalla vauhdilla ja useimmat vastustajat turhautuvat tästä ja menettävät otteen taistelusta harkintakyvyn kadotessa vimmaan.

Ben Reilyllä on myös "hämähäkkivaisto". Se on eräänlainen kuudes aisti, joka varoittaa häntä uhkaavasta vaarasta. Yhdistettynä hänen reflekseihinsä ja ketteryyteensä hämähäkkivaisto tekee hänestä vaikean maalin käsiaseille.

Yliluonnollisilta voimiltaan Ben kuului Hämähäkkimiehen tapaan tunnettujen supersankarien keskiraskaaseen sarjaan.

Ben Reilly käytti muunneltuja versioita Hämähäkkimiehen seittisingoista, joilla hän pystyi normaalin seittinesteen lisäksi ampumaan erityistä "tärähdysseittiä" ja tainnutuspiikkejä.

Purppurahämähäkki muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Ben Reilly (oikealla) Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa

Hänet nähtiin myös Hämähäkkimies-animaatiosarjan finaaliseikkailussa, "Hämähäkki Sodissa", jossa monien eri maailmojen Hämähäkkimiehet yhdistivät voimansa estääkseen Spider-Carnagea tuhoamasta kaikkia maailmoja. Christopher Daniel Barnes hoiti hahmon ääninäyttelyn.

  1. Hämähäkkimies Spesiaali 1996
  2. Hämähäkkimies nro 3 (1996)